Autors |
Ziņojums |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
Atrašanās vieta: Rīga
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
To es šovasar novērtēju, kad man viens no sānu ielas izbrauca priekšā pāri 1/2 ielai
Pedālis grīdā un stūrējam , bez ABS es nebūtu savācies.
_________________ es atgriezos 3 x
|
Wed Nov 26, 2008 10:55 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
9 no 10 vadiitaajiem mashiinu bez ABS sablokjeetiem ratiem un aizmiegtaam aciim iestuureetu graavi. ar ABS iespeejams vairaak kaa 1 no 10 kaut kaadaa briidii saaktu stuureet un palaidnieka mineeta iemesla deelj izdotos no graavja izvairiities
|
Wed Nov 26, 2008 10:57 pm |
|
 |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
|
elbee rakstīja:9 no 10 vadiitaajiem mashiinu bez ABS sablokjeetiem ratiem un aizmiegtaam aciim iestuureetu graavi. ar ABS iespeejams vairaak kaa 1 no 10 kaut kaadaa briidii saaktu stuureet un palaidnieka mineeta iemesla deelj izdotos no graavja izvairiities 
...tieši tā - savā laikā vēl ar Mazdu braukājot, ziemā no sānceļa izslīdēja MB busiņs - man ātrums ap 80 - maucu bremzi grīdā un kaut kā pedālim krakšķot sanāca apbraukt busam apkārt, un izvairīties no reālām problēmām - ABS ziemā rullē...
|
Wed Nov 26, 2008 11:21 pm |
|
 |
Oga
Member of

Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
palaidniex rakstīja:
atliek vien tikai piebilst, ka ne vienmēr ABS saīsina bremzēšanas ceļu...
Manā praksē (ne teorijā) šādi apstākļi ir bijuši tikai... uz slapjas grants. Pārējos gadījumos ABS ir drošāk un labāk. Ne nu gluži tā, ka es nemācētu bremzēt  Tagad gan esmu izlaidies kā sūds uz šķipeles un iespējams, ka liela daļa iemaņu zudušas. Un lai. Neredzu nekādu jēgu mūsdienās turpināt trenēt māku krāmēt un bremzēt bez elektronikas.
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Wed Nov 26, 2008 11:23 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Oga rakstīja:palaidniex rakstīja:
atliek vien tikai piebilst, ka ne vienmēr ABS saīsina bremzēšanas ceļu...
Manā praksē (ne teorijā) šādi apstākļi ir bijuši tikai... uz slapjas grants. Pārējos gadījumos ABS ir drošāk un labāk. Ne nu gluži tā, ka es nemācētu bremzēt Tagad gan esmu izlaidies kā sūds uz šķipeles un iespējams, ka liela daļa iemaņu zudušas. Un lai. Neredzu nekādu jēgu mūsdienās turpināt trenēt māku krāmēt un bremzēt bez elektronikas. 
Jo modernāks ABS, jo īsāks šādu specifisko gadījumu saraksts. Vēl ir pieblietēc sniegs, dazāds ceļa saķeres koeficients katram sānam... utt.
Tiesa vēl jautrāk uzvedās frikcijas riepas ar lamelēm, kas projektētas ar ABS/VDC/ASR aprīkotiem vāģiem uz vienkāršiem dranduļētiem, kam tā visa nav...
_________________ in Busso we trust...
|
Wed Nov 26, 2008 11:40 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
uz ganiibu dambja saakuma, kur tramvaja sliedes. ja pirms taam sanaak sabremzeties (ar skodu testeets, nemaaku savciit par paareejiem), tad paari visaam sliedeem abs tarksj kaa negudrs, neskatoties, ka bremzes pedaalim knapi esi pieskaaries. drausmiigi stromaina sajuuta. bet es teikshu taa - ar alfu pat ar jaunaam riepaam ziemaa es nevareeju stuureet un bremzeet - iznaakumaa vienmer biju taisni aizsljuucis, skodai - drusku labaak (varbuut tas, ka jauns agregaats), bet zviedram - super - bremze kaa gribi, stuureejas kur liec. protmas tas viss sameeriigos pilseetas satiksmes aatrumos!
|
Thu Nov 27, 2008 12:41 am |
|
 |
Oga
Member of

2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Trax rakstīja:uz ganiibu dambja saakuma, kur tramvaja sliedes. ja pirms taam sanaak sabremzeties (ar skodu testeets, nemaaku savciit par paareejiem), tad paari visaam sliedeem abs tarksj kaa negudrs, neskatoties, ka bremzes pedaalim knapi esi pieskaaries. drausmiigi stromaina sajuuta. bet es teikshu taa - ar alfu pat ar jaunaam riepaam ziemaa es nevareeju stuureet un bremzeet - iznaakumaa vienmer biju taisni aizsljuucis, skodai - drusku labaak (varbuut tas, ka jauns agregaats), bet zviedram - super - bremze kaa gribi, stuureejas kur liec. protmas tas viss sameeriigos pilseetas satiksmes aatrumos!
GTA tai vietā ganību dambī sliedes ņem tikai un vienīgi 2 veidos: 2kmh, 2. robs, viegli slidinot sajūgu. 80kmh, 6. robs, nedaudz saraucot labo uzaci. Jāpiezīmē, ka 2. variantu atklāju samērā nesen un nejauši. Izrādījās daudz foršāks kā 1. Tai vietā esmu sastapis arī piem. Nissan Patrol, kurš rāpjas pār sliedēm izteikti lēni un uzmanīgi. gan arī redzējis pamatīgi nosēdinātu e36 bmw, kurš ar kādu sotaku neatmetot šķiļ dzirksteles no apakšas
Alfa Romeo 156 GTA
|
Thu Nov 27, 2008 1:05 am |
|
 |
Trax
|
dikti smiidina tie gurkji, kas savus auto liiganaa gulbja gaitaa sliidina paari sliedeem. tas nekas, ka max r16, tas nekas, ka standarta augstums. vienmeer iipashi shim pasaakumam veltiitaam sejas izteiksmeem. nevareetu teikt, ka esmu dikti nezjeeliigs pret saviem spekratiem, tachu tik leenaam kaa dazji eksemplaari nevelkos.
BET (c), Oga - ar taadu aatrumu paari taam sliedeem - sakjere ar asfaltu pazuud apmeerma uz 3 metriem briivaa lidojuma
|
Thu Nov 27, 2008 1:16 am |
|
 |
Oga
Member of

2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Trax rakstīja:
BET (c), Oga - ar taadu aatrumu paari taam sliedeem - sakjere ar asfaltu pazuud apmeerma uz 3 metriem briivaa lidojuma 
Redz ka nekā. GTA tur īpaši nelido. Ā, piezīme!!! Tas - centra virzienā. Sarkandaugavas virzienā tur strādā tikai variants 1
Alfa Romeo 156 GTA
|
Thu Nov 27, 2008 1:22 am |
|
 |
Trax
|
ja, es par sarkjenes virzienu. atpakalj jau gaa velies, galvenais, lai trollis priekshaa neizlien
|
Thu Nov 27, 2008 1:26 am |
|
 |
Quattordici
Member of

Pievienojies: 10 Apr 2007
Komentāri: 4652
|
Sarkandaugavas virzienaa tur veel ir viens triks =) tikai jaaizbrauc gandriiz preetejaa joslaa
|
Thu Nov 27, 2008 1:26 am |
|
 |
Trax
|
tur jauns segums. shodien braucu pa bullju ielu, ieraavu preteejaa joslaa, jo nebija redzami markjejumi deelj sniega, paraavu malaa, kad autobuss pretii izliida. dikti sakautreejos.
|
Thu Nov 27, 2008 1:39 am |
|
 |
KriXis
Pievienojies: 31 Dec 2007
Komentāri: 989
Atrašanās vieta: Ikšķile - Ogre - Rīga
2002 Alfa-Romeo 147
|
 starpiņa...
Kurš man pateiks, cik jābūt tai atstarpei starp ABS datčiku un zobiem???
|
Thu Nov 27, 2008 10:44 am |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Nu kādā rem manuāli to var atrast, vai arī aplūrēt, cik tā starpiņa ir uz kāda cita riteņa...
_________________ in Busso we trust...
|
Thu Nov 27, 2008 10:55 am |
|
 |
KriXis
Pievienojies: 31 Dec 2007
Komentāri: 989
Atrašanās vieta: Ikšķile - Ogre - Rīga
2002 Alfa-Romeo 147
|
|