|
1 lapa no 12 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
mistachuck
Pievienojies: 07 Nov 2006
Komentāri: 71
Atrašanās vieta: Balozi
2000 Alfa-Romeo 156SW
|
 amortizatori
Gribeeju pacelt jautaajumu par amortizatoriem. Man konkreeti ruup AR156 SW, bet domaajams var arii attiecinaat uz citiem modeliem. Taatad:
1. Cik noprotu ir defaultie amortizatori un tie, kas sportiskaaki. Vai ir jaaiespringst iipashai auto izpeetei, ja ir pamats domaat, ka nekas paaraak nav seedinaats, kaa no ruupniicas naacis? Un taadeejaadi vienaadi var izveeleeties gan "parastos", gan "sportiskos" amortizatorus, piekaree neko nemainot?
2. Par nozeelu prieksh 156 (tieshi aizmugureejos) razo tikai Gabriel, Boge (Sachs ruupniica) un Monroe, lai arii internetaa var atrast Sachs, sheit Latvijas tirgonji zveereejaas, ka zem firmas ziimes "Sachs" taadu nav, proti, nerazho (aizmugureejos). Ir veel citas firmas, bet kas piedaavaa tikai priekseejos. Cenu diapazons Ls 50-80 (aptuveni) par vieniibu, lai gan Arfilaa man nosauca ciparu 130 par vieniibu. Tas takaa uzmetiens jeb kaada iipasha firma, par kuru nenojaushu?
Shajos jautaajumos esmu pilniigs neprasha.
|
Thu Nov 09, 2006 10:34 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
 Re: amortizatori
mistachuck rakstīja:Gribeeju pacelt jautaajumu par amortizatoriem. Man konkreeti ruup AR156 SW, bet domaajams var arii attiecinaat uz citiem modeliem. Taatad:
1. Cik noprotu ir defaultie amortizatori un tie, kas sportiskaaki. Vai ir jaaiespringst iipashai auto izpeetei, ja ir pamats domaat, ka nekas paaraak nav seedinaats, kaa no ruupniicas naacis? Un taadeejaadi vienaadi var izveeleeties gan "parastos", gan "sportiskos" amortizatorus, piekaree neko nemainot?
2. Par nozeelu prieksh 156 (tieshi aizmugureejos) razo tikai Gabriel, Boge (Sachs ruupniica) un Monroe, lai arii internetaa var atrast Sachs, sheit Latvijas tirgonji zveereejaas, ka zem firmas ziimes "Sachs" taadu nav, proti, nerazho (aizmugureejos). Ir veel citas firmas, bet kas piedaavaa tikai priekseejos. Cenu diapazons Ls 50-80 (aptuveni) par vieniibu, lai gan Arfilaa man nosauca ciparu 130 par vieniibu. Tas takaa uzmetiens jeb kaada iipasha firma, par kuru nenojaushu?
Shajos jautaajumos esmu pilniigs neprasha.
ar amortizatoriem ir vienkaarshi. dzeltenie Koni. nopeerkami Leinod Techiks Ulmanja gatvee. par paareejiem variantiem aizmirsti. var likt apvienojumaa gan ar standarta atspereem, gan seedinaataam. Koni katalogs
|
Thu Nov 09, 2006 10:42 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
Atrašanās vieta: Rīga
|
man ar šī lieta varētu intresēt, aizmugurējie sit cauri, kad atvelk ar daudz rumpjiem bagāžā pa bedrēm. man intresē priekš sportpack auto, tb 25mm zemāks kā standarta.
kautkas teica, ka varot plazu piemeklēt....
|
Thu Nov 09, 2006 10:46 pm |
|
 |
elbee
Member of

|
atkaartoshu veelreiz iipashi neapkjeeriigajiem! Koni Sport. Dzeltenaa kraasaa. Jaapeerk Leinod Techiks Ulmanja gatvee.
var likt Plaza, var likt Boge, Monroe, KYB, var arii no AZLK iemonteet kaut kaa, visu ko var, bet Koni ir vieniigie, kas tur Alfu uz muusu celjiem, kas pieejami par daudz maz sapraatiigu cenu. Muuzha garantija arii normaala ekstra. Un Koni kaut kaa izreekjina visus speekus, svarus, jaudas taa, ka ir labi. KYB izreekjina labi japaanju mashiinaam, bet eiropieshiem sabaazh kaut kaadu noliktavas atlikumus, Alfai pakaljeejie KYB amorti netur slodzi. Boge (Sachs) ir standarta Alfas amortizators, GTV pakaljeejie jau nu ruupniicas sucks.
|
Thu Nov 09, 2006 10:56 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Dzeltenie koni uz (vai zem) smagā 156 purna, godam kalpoja 4 gadus un droši vien kalpo vēl tagad
_________________ es atgriezos 3 x
|
Thu Nov 09, 2006 11:06 pm |
|
 |
smic
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Ja nu kāds grib savu dzīvi padarīt par elli, tad eku 156 spoooooooorta regulējamo koņu kits ar visām acperēm par 450 latiem
es nezinu, kā viņus tur var saregulēt, bet sev gan neriskētu likt, jo man panna tāpat dažās pilsētas (un nepilsētas) vietās dabū pa zobiem  un personīgās D1r5a5 pampakjūtīgums liek apbraukt katru kanalizācijas akas vāku tik bieži, ka pārvietošanās pa pilsētu brīžiem atgādina slalomu.
_________________ @Scmic
|
Fri Nov 10, 2006 9:47 am |
|
 |
Oga
Member of

Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
elbee rakstīja:atkaartoshu veelreiz iipashi neapkjeeriigajiem! Koni Sport. Dzeltenaa kraasaa. Jaapeerk Leinod Techiks Ulmanja gatvee.
var likt Plaza, var likt Boge, Monroe, KYB, var arii no AZLK iemonteet kaut kaa, visu ko var, bet Koni ir vieniigie, kas tur Alfu uz muusu celjiem, kas pieejami par daudz maz sapraatiigu cenu. Muuzha garantija arii normaala ekstra. Un Koni kaut kaa izreekjina visus speekus, svarus, jaudas taa, ka ir labi. KYB izreekjina labi japaanju mashiinaam, bet eiropieshiem sabaazh kaut kaadu noliktavas atlikumus, Alfai pakaljeejie KYB amorti netur slodzi. Boge (Sachs) ir standarta Alfas amortizators, GTV pakaljeejie jau nu ruupniicas sucks.
Taa muuzha garantija suuc vien ir. Taapat ar to auto nebrauksi ilgaak par 2-3 gadiem. Un taa garantija neattiecas uz saliektaam stoikaam utml. nezheeliigas ekspluataacijas celjaa radiitiem (d)efektiem.
Peec jaunaakaam zinjaam, vismaz 166, "a must have" ir... Bilstein! Veel daargaaki par Koni, bet toties tos neesot iespeejams "izsist cauri", kas nav raksturiigi nevienam citam amortam, ieskaitot originaalos. Originaalos, starp citu, liekam 2. vietaa. Un tikai tad Koni. Dzeltenie Koni ir paredzeeti chaljiem, kas grib "spoooooorta"  ritosho. Resp., normaalaa valodaa runaajot, kratiities arii uz liidzena asfalta un sajust beigtu mushu zem ritenjiem (tm). Upureejot 80% komforta par labu 15% precizitaates. Tas viss, protams, mans privaats viedoklis, radies peec lietotaaju un speciaalistu aptaujaam un mekleejumiem.
|
Fri Nov 10, 2006 10:39 am |
|
 |
Vilks
Pievienojies: 21 Jul 2006
Komentāri: 179
1999 Alfa-Romeo 156
|
Varu padaliities pieredze par amiishiem: nopirku 156 ar koni amortizatori + koni spoooort atsperes. Teikshu godiigi, ja parvietojaties parsvara pa pilseetu, tad diskomforts ir gana liels - katru izcilniiti un kustonīti uz asfalta sajutīsi  , pat rodas domas nomainiit un tikt pie kaa mīkstāka. Taču uz šosejas - līkumi , pacēlumi, kritumi, pagriezieni vienkārši konfekte!!!
Principā slēdziens ir tāds, ka ar koni komforts sākas no 100km/h....tā kā domājiet pa kurieni lidosiet!
|
Fri Nov 10, 2006 10:49 am |
|
 |
Oga
Member of

2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
"Reguleeshana" Koni izpauzhas pilniigi citaadi  Tas NAV coilover kit  Koni reguleeshana paredzeeta, lai peec laika kompenseetu amortizatoru dabiigo nodilumu, "piegriezhot" tos stingraak... Tas der, ja kaadam gribas cietu tikai taapeec, ka "tak sportjivnjeje". Bet taadaa gadiijumaa jaaliek Plaza coiloveri - leetaak un efektiivaak  Taa ka, ja gribas reguleet statnjus, tad reekinieties ar kaadiem Ls >500 par komplektu droshi. Es gan zinu tikai kaadus 2-3 alfistus pagaidaam, kas varbuut speetu izmantot shiis prieksrociibas
|
Fri Nov 10, 2006 10:59 am |
|
 |
elbee
Member of

|
Bilstein B6 = Koni Sport un ne vienmeer Bilsteins ir daargaaks, varbuut 166, tikai Latvijaa Koni ir populaaraaks,. vieglaak dabonams.
Par to sportu. liekat Koni standarta atsperees, neviens tak neliek tos apvienot ar Eibach -25 vai Novitec -40 vai vispaar tiem smita bildee radzamajiem kitiem. Komforts mazliet zuud, ogas mineetajaa proporcijaa, tikai otraadi -15% komforta, +80% vadaamiibas.
|
Fri Nov 10, 2006 11:03 am |
|
 |
Vilks
Pievienojies: 21 Jul 2006
Komentāri: 179
1999 Alfa-Romeo 156
|
Nu man vini skaitas regulejamie koni, bet regulet nav nekadas jegas - tapat starpiibu nesajutiisi. Taa izteicas Arfila parstavis/manageris ar to bizi, kuram ar esot koni.
|
Fri Nov 10, 2006 11:08 am |
|
 |
elbee
Member of

|
starp citu amortizatoru labums izpauzhas tieshi uz suudiigiem celjiem. pa gludu baani var braukt arii bez amjiem un visaadiem suudiigiem eljiniekiem, kas garantee maksimaalu komfortu. uz muusu pampakiem un riseem amortizators ir tas, kas nodroshina sakjeri, kas ljauj paarliecinoshaak veikt manverus, iegreizt liikumaa, nobremzeet.
|
Fri Nov 10, 2006 11:09 am |
|
 |
elbee
Member of

|
Vilks rakstīja:Nu man vini skaitas regulejamie koni, bet regulet nav nekadas jegas - tapat starpiibu nesajutiisi. Taa izteicas Arfila parstavis/manageris ar to bizi, kuram ar esot koni.
par reguleeshanu oga jau uzraxtiija. reguleet vajag tad, kad ir nobraukti 2~3 gadi un saak shkjist, ka amorti par miikstiem kljuvushi. ja nemaldos, saakumpozicija ir liidz galam valjaa.
|
Fri Nov 10, 2006 11:10 am |
|
 |
Oga
Member of

2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
elbee rakstīja:Vilks rakstīja:Nu man vini skaitas regulejamie koni, bet regulet nav nekadas jegas - tapat starpiibu nesajutiisi. Taa izteicas Arfila parstavis/manageris ar to bizi, kuram ar esot koni.
par reguleeshanu oga jau uzraxtiija. reguleet vajag tad, kad ir nobraukti 2~3 gadi un saak shkjist, ka amorti par miikstiem kljuvushi. ja nemaldos, saakumpozicija ir liidz galam valjaa.
Tu nemaldies
|
Fri Nov 10, 2006 11:44 am |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
smic rakstīja:Ja nu kāds grib savu dzīvi padarīt par elli, tad eku 156 spoooooooorta regulējamo koņu kits ar visām acperēm par 450 latiem
es nezinu, kā viņus tur var saregulēt, bet sev gan neriskētu likt, jo man panna tāpat dažās pilsētas (un nepilsētas) vietās dabū pa zobiem un personīgās D1r5a5 pampakjūtīgums liek apbraukt katru kanalizācijas akas vāku tik bieži, ka pārvietošanās pa pilsētu brīžiem atgādina slalomu. 
Uzliekot KOni amortizatorus tā purna knābāšana beidzās un gaisa tilta augšā vairs dzirksteles nešķīlu, pēc 2 gadiem kad atkal sāku ķert tiltgalu, piegriezu par 1 apgriezienu un knābāšana atkal beidzās
_________________ es atgriezos 3 x
|
Fri Nov 10, 2006 12:03 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Mon Apr 28, 2025 6:50 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 12 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|