Atbildēt pie šī temata 6 lapa no 8 lapām pavisam
Iet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Nākošais
Alfa roemo Perku
Autors Ziņojums

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
palaidniex rakstīja:
Ko un kam Tu centies pierādīt?

Visiem un vienmēr ka viņš esot Rudolfa Dīzeļa māz-māzdēls =)

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ)

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
ja jau no "ta pasa" dzineja 136zs vieta dabu ara 210zs, tad tas ir par 50% vairak jaudas. cik tere tas supermotors ar 136zs? 6~8l uz 100km? +50% 9~12l

mana pieredze ar 210zs dzineju ir tiesi tada. 10~12l braucot pilseta un pa autobani.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
ja jau no "ta pasa" dzineja 136zs vieta dabu ara 210zs, tad tas ir par 50% vairak jaudas. cik tere tas supermotors ar 136zs? 6~8l uz 100km? +50% 9~12l

mana pieredze ar 210zs dzineju ir tiesi tada. 10~12l braucot pilseta un pa autobani.

Tu NEKO nesaproti!  :akmens: klausies ko chalitis pa dizeliem saka!

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
aaaaa..... varbūt es tagad šauju ārpus topika, bet šeit runāja par jaudas palielināšanu un degvielas patēŗiņa apetītes palielināšanu. Es uzreiz atzīstos: neesmu Rūdolfa mazdēs un tapēc esmu galīgs dunduk tajā metāla klucītī ar vadiņiem uz šļauciņām. Bet ir viena lieta. Es zinu točna, ka Jeep Grand Cherokee ar 3.0L CRD ar 218zs patērē 10-13l/100km. Bet, ja tam palielina jaudu līdz 270zs (ar Startech) vai 260zs (Jelgavas ķūņinga kantorī), tad tas tērē 9-12L/100km. Negribu nevienam uzkāpt uz varžacīm, bet sanāk, ka nevienmēr palielinot jaudu, palielinās patērīņš.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Cosa Nostra rakstīja:
bet sanāk, ka nevienmēr palielinot jaudu, palielinās patērīņš.

Nu ar patēriņu vs jauda var skatīties uz viena modeļa, labāk uz autiņa kas nebijas čipots un ko uzčipoja.
Nereti pēc čipa patēriņš īpaši pilsētā samazinās, jo izmainās jaudas svara attiecība un motoram to kasti ir vieglāk pavilkt.

Lielisks piemērs (ko patspieredzēju) ir saab 9-5 2.0T benzīns.
Nečipots ar 17"tas tērēja virs 10l/100km vidēji, ar 15"tas patērēja jau ~ 2litri uz simtu vidēji mazāk.
Ar to gribēju pateikt, ka tam motorītim palika mazāk svara ko iegriezt un tas vieglāk elpoja.
Pēc saabistu nostāstiem tas pat 2.0T ar 17"uzčipojot sasniedz to pašu patēriņu ko ar 15"ripuļiem nečipots.

Taču nevar salīdzināt vienādus motorus (kaut tilpumā), dažādās svara kategorijas bundžās!!!(lasīt murgojumu augstāk)

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Sūtīt e-pastu

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Tur gadījumā pie vainas nav drīzār riepu platums un varbūt pat diametrs, jo IMHO svara atšķirība starp tiem riteņiem diezgan nekāda, lai ietekmētu degvielas patēriņu.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
visi 200 Zs ir noteiktā apgriezienu diapazonā
Un grieze Nm arī ir noteiktā apgriezienu diapazonā.
Lielākoties mēs braucam uz 50-60% no dzinēja jaudas un griezes.

Reālu 200 Zs patēriņu varam novērot sacensību režīmos, kad dzinējs reāli nemitīgi attīsta max griezi un max jaudu...

Pārējā laikā dzinējs patērē atbilstoši dzinēja vadības blokā iestatīajai līknei... Cik zupas liet iekšā pie ikdienas un max režīmiem.
Čips jau samaina šo te līkni līdz ar to ierastajos apgriezienos izmainās degvielas patēriņš...

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Cosa Nostra rakstīja:
aaaaa..... varbūt es tagad šauju ārpus topika, bet šeit runāja par jaudas palielināšanu un degvielas patēŗiņa apetītes palielināšanu. Es uzreiz atzīstos: neesmu Rūdolfa mazdēs un tapēc esmu galīgs dunduk tajā metāla klucītī ar vadiņiem uz šļauciņām. Bet ir viena lieta. Es zinu točna, ka Jeep Grand Cherokee ar 3.0L CRD ar 218zs patērē 10-13l/100km. Bet, ja tam palielina jaudu līdz 270zs (ar Startech) vai 260zs (Jelgavas ķūņinga kantorī), tad tas tērē 9-12L/100km. Negribu nevienam uzkāpt uz varžacīm, bet sanāk, ka nevienmēr palielinot jaudu, palielinās patērīņš.

tas attiecas uz soferiem, kas brauc pec noteikumie vai vismaz stingri ievero "+20 principu", bet ir jau tadi, kas brauc pec principa "pedalis grida", tiem paterins tikai palielinas un palielinas Mr. Green

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
muuris rakstīja:
Nečipots ar 17"tas tērēja virs 10l/100km vidēji, ar 15"tas patērēja jau ~ 2litri uz simtu vidēji mazāk.

2 litrus mazāk tikai diskus izmēra dēļ?  Shocked

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Kaspars D rakstīja:
Tur gadījumā pie vainas nav drīzār riepu platums un varbūt pat diametrs, jo IMHO svara atšķirība starp tiem riteņiem diezgan nekāda, lai ietekmētu degvielas patēriņu.

Protams riepu gadījumā būtiskākais ir svara attālums no rata ass. Bet ideja jau tā pati.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
yuran rakstīja:
muuris rakstīja:

2 litrus mazāk tikai diskus izmēra dēļ?  Shocked

Neticēsi, bet jā. Litrs uz katru collu. Bet tas bija švaka 2.0turbo gadījumā.
Lielmotoram tas nav tā jūtams.
Bet arī 1.6 dīzeļškodu apdeitojot no 14"uz 16" 0.7-1.0litri soļķa klāt pie tiem pašiem šoferim Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Par ko te vispār lielie onkuļi runā hmm

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
muuris rakstīja:
Kaspars D rakstīja:

Protams riepu gadījumā būtiskākais ir svara attālums no rata ass. Bet ideja jau tā pati.

Bet, uzliekot 18" vietā 16" pats rimbuļa izmērs jau īpaši nemainās, jo 16" ir augsāka gumija, bet 18" tā gumija ir zemāka, tātad svara attālums no ass principā tāds pats. Man piem. sanāca 16" augstāk nekā 18". Domāju ka šķirba drīzāk ir riepu platumā. Confused

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
jo mazāki riteņi, jo ātrāk saskaita "kilometrus", kas gan ir mazāk kā parastie kilometri, tapēc arī iespaids, ka auto ir ekonomiskāks  Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Cosa Nostra rakstīja:
demooon87 rakstīja:

VM моторы- принципиально другие. 4 цилиндра при объёме 2.5. 4 головки.. это вообще другие моторы.. Их ещё называют лодочными (использовались на катерах)..их век ушел вместе с крайслерами, да со 164..

Oijķ, oijķ, oijķ! VM Motori 2.5L vēl nekur nav aizgājis. 2.5L mtorus līdz 2003 gadam lika uz Voyageriem un Cherokee. Vēlāk to motoru modificēja un tagad tas ir 2.8L un uz jauno Wrangler no 11 gada tam sola 200zs. Reāli, tas ir vēl tas pats 2.5L tikai ļoti, ļoti, ļoti modificēts.

Vēl to motori liek uz Iveco busa un vēl uz šādu tādu smago tehniku. (Kaķerniji, ibijo) Laughing

A par ko jums te ķorka, džeki. Mēģinat viens otru izvest no pacietības aiwa

VM моторы канули в лету.. на овых крайслерах 16 клапанов, балансировочные валы, топливная практически вся от мерса.. а те, старые с 4 головками и одной прокладкой  Very Happy  под ними- другие двигатели.. там другие блоки, головы 4, топливная другая. что там схожего??

Parādīt komentārus no iepriekšējā:
Atbildēt pie šī temata 6 lapa no 8 lapām pavisam
Iet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Nākošais
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus
Jūs šeit nevarat pievienot komentārus
Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus
Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus
Jūs šeit nevarat balsot aptaujās

Sazināties ar foruma administrāciju | Contact forum administration