Nu taa. Parunaas bish par jaudiigo skaistuli.
Taa kaa pasham ir bijushas ilgstoshas (pat nepieklaajiigi ilgstoshas) intiimas attieciibas ar vienu peleeku 166 2.5, tad bija peec kaa meerit sho 166 3.0 Super... Nu, jaasaka, ka viss auto ir taads ekhm... stipri svaigaaks

Spiidiigaaks, bez netiiraam krunkaam seedekljos utml. Audio reguleejams uz stuures. Bagazhnieks atverams no originaalaas pults. Seedekljiem atminja. Smukie diski. Zenons-shmenons. Liekas, ka citu atshkiriibu arii nebija. Ak jaa. Zem navigaacijas ekraana shim ir 4 pogas. Man bij tikai viena - benziinbaakas atveerhsna

Shim ir durvju aizsleegshana, ASR, STR (taa vinsh saucaas ja?) - par to veelaak un benziinbaaka.
Nu tjip viss skaidrs. Shkjiljam, braucam.
Tad nu meeginaashu zemaak uzskaitiit kaa shitaadam 166 iet saliidzinaajumaa ar vecaaku 166 ar mazaaku dzineeju un gandriiz pilniigi jaunu 156SW. Cik nu vispaar kaut ko var noskaidrot, izbraucot ~5km pa Riigu vakaraa

Taatad..... 166 3.0 Super '01 vs 166 2.5 Dist. '98 vs 156 2.0 Selespeed SW Dist. '06
1) dabiski, ka shis 3.0 V6 24v dzineejs Alfa Romeo inzhenieriem ir izdevies. Taa izdevies, ka asaras saskrien aciis un smaids kljuust arvien plataaks paarsleedzot katru naakamo paarnesumu.
2) 6-robu manuaalo kaarbu tomeer neatbalstu. Iipashi jau ar sho dzineeju. Var atrauties tulznu plaukstaa. Lai gan pilseetaa ir ok. 1-2-6
3) 3.0 "celj" praktiski visaa tahometra ripas platumaa. Daudz elastiigaaks par 2.5, tomeer nezaudeejot fantastisko skanju un jaudas paceelumu pie augstiem apgriezieniem. Lai gan man tomeer liekas, ka tas 2.5 manam peleeciitim bij jau taads... khm... pabraukts

Jo shai parametraa arii 2.0JTS ir labaaks, vismaz izjuutaas, kaa tas vecais 2.5
4) ar xenona lampaam tomeer kaut ko VAR redzeet!
5) STR jeb "spoooort throttle response" ir fantastiska podzinja. Lai gan ikdienaa nogurdinaas. Bet neviens jau neliek ikdienaa nemitiigi to tureet iesleegtu

Podzinjas nospieshana rezulteejas momentaalaa, zibeniigaa un nezheeliigaa auto reakcijaa uz gaazes pedaalja nospieshanu. Nee. nevis nospieshanu, bet pat padomaashanu par to!

Kartingi saliidzinaajumaa kljuust par slinkiem mopeediem

Shaadu reakciju atceros saciikshu motocikliem. Pagriezhot klokjiiti, dzineejs "atveras" liidz galam un uzreiz

Fantastika!
6) 156, lai arii stiivaaks, mazaaks, vieglaaks un "spainiigaaks", nekad nestaavees ne tuvu 166 vadaamiibai asos liikumos. Veelreiz nonjemu cepuri paargudraas daudzsviru piekares priekshaa. Taa laikam ir lieta, kas man tagad truukst visvairaak - sajuutas, ka riepaam protektors nolobiisies liikumaa, tai pashaa laikaa bez piepuules turot preciizu trajektoriju.
7) 156 ir ariidzan daudz vieglaaka stuure. Bet tas jau bija zinaams.

166 ir viens no skaistaakiem sedaniem ever. Nenoliedzami. 156, arii ar FL, peec taada spainja vien izskataas saliidzinoshi
Ar vaardu sakot, truukst man taa 166 V6 sharma ikdienaa, atziistu. Bet... paarejam pie darvas karotiities.
9) 156 (vismaz mans wagooonz) paarliecinoshaak paarvar asfalta neliidzenumus, brugji utml. meeslus. Daudz paarliecinoshaak un stabilaak. Turklaat ielas trokshnji 156 nav neko vairaak kaa tai limuziinaa. Un ikdienaa mees braucam... pa kurieni? Ne jau pa liikumotu, bet gludu autobaani pie Dzhenovas
10) nepatiik man tie elektriskie seedeklji 166. Bet taa arii ir zinaama vaina. To motorinju deelj, kas zem tiem, seedekljus nav iespeejams nolaist tik zemu, cik man gribeetos. Liidz ar to pie tik sportiskas uzvediibas iznaak seedeet kaa autobusaa. Ar laiku gan pierod

Lai cik aarpraatiigi tas neizklausiitos, es tomeer savaa 156 juutos... eertaak! Lai arii interjers rada spainja sajuutu
11) un tagad galvenais iemesls, kaadeelj man nav taada skaistule kaa elbee

Nonjeemaat cepuri fantastiskajai daudzsviru piekarei un vadaamiibai? Ok, varat likt atpakalj. Es, par laimi, vairs neko nezinu par visaam taam miljons bukseem, lodbalstiem, stabilizatoriem, STIenjiem, sviraam, deficiitiem un daargiem amortizatoriem uttuc.
Kopumaa rezumeejot jaasaka, ka shis auto no ex-manas 166 atshkiras diezgan izteikti. Katram, kursh var atljauties to uztureet, bet taa vietaa nopeerk A6, Volvo S80 vai tml, vajadzeetu iet nokauneeties tagad, tuulinj un uz ilgu laiku. Lai ripo, elbee! Fantastisks auto!