Novērtē ar atzīmi!
5 |
   |
22% |
( 7 ) |
4 |
   |
35% |
( 11 ) |
3 |
   |
6% |
( 2 ) |
2 |
   |
35% |
( 11 ) |
Balsis pavisam : 31
|
|
Autors |
Ziņojums |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
j.k. rakstīja:Siksnas, kas n gadus nomētājušās noliktavā tiek uzliktas autiņam, pēc tam tas vēl n gadus nostāv uz autiņa pirms pārdošanas...
Kautkā tā man liekas...
Ā un nebija tā ka rūpnīcā uzstāda plastmasas rullīti, kuru pie pirmās maiņas obligāti jāmaina uz metāla?
Piekrist par tām siksnām - jo teorētiski jāpieņem, ka dzinēju rūpnīca uzliek uz jauna motora nu max. 2 mēnešus vecu siksnu un to motoru ieskrūē vēl kāda mēneša laikā kārtējā AR - līdz ar to būtu jēdzīgi noteikt siksnas nomaiņas laiku sekojoši - No mašīnas VIN kodā paslēpta auto ražošanas brīža, jo ražošanas un pirmreizējās reģistrācijas datumi var kārtīgi atšķirties...
Kā arī par to plastmasas spriegotāju - tikai sākot ar kurutur gadu pati AR lika bleķiniekus un tur tā īšti nevarēja saprast - tas ir atsaukums vai nav...
_________________ in Busso we trust...
|
Thu Mar 26, 2009 12:09 pm |
|
 |
supinator
Pievienojies: 27 Apr 2007
Komentāri: 157
Atrašanās vieta: Jūrmala
|
Teorētiski,ražotājam uz siksnām vaidzētu norādīt derīguma laiku(kā uz pārtikas produktiem),bet šie tik norāda maksimālo nobraukumu (pārsvarā 100000 km. bez ekspluatācijas laika ilguma ),auto ražotājs dod savu maiņas intervālu atkarībā na dzinēju konstrukcijas un slodzes uz zobsiksnu,jo z. siksnai vairāk pribambasi jāgriež,jo intervāls mazāks,Alfai par iemeslu var būt variators,tāpēc tie 60 000 km.,be kāpēc 3 gadi neatkarīgi no noskrējiena.Par šo tēmu runāju ar pāris motoristiem un šie ar par 3 gadiem raustīja plecus,siksnas izgatavo dažādi ražotāji,tehnoloģijas vienādas,nav tā ka Alfa pati ražo siksnas saviem motoriem.Praktiski visiem autiņiem ieteicamais Z.siknas maiņas intervāls ir tie 60 000-km,par lielāku neviens servismens garantiju nedos.Ja skatās uz 3 gadiem,tad noperkot jaunu auto kas veikalā nostāvējis,tā siksna uzreiz jāmaina,ja auto ilgi nav darbināts,stāvējis kā mironis gadus tad saprotams kad siksnu vaidzētu nomainīt,jo tā būs deformēta,ilgi vairs nekalpos,bet ja ar auto brauc tad skaties kilometrus,tā man ietieca vecs autosportists un labs motorists ar 25 gaudu pieredzi.
|
Thu Mar 26, 2009 11:57 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
a ja brauc tikai pa rigas korkji imanta-centrs un atpakalj, katru dienu 30 min uz valdemaara ielas vienaa vai otraa tilta pusee. km nekaadi nesaskiren, bet darstundas ojojoj
|
Fri Mar 27, 2009 12:14 am |
|
 |
supinator
Pievienojies: 27 Apr 2007
Komentāri: 157
Atrašanās vieta: Jūrmala
|
elbee rakstīja:a ja brauc tikai pa rigas korkji imanta-centrs un atpakalj, katru dienu 30 min uz valdemaara ielas vienaa vai otraa tilta pusee. km nekaadi nesaskiren, bet darstundas ojojoj 
Ražotāji,tos km parasti izskaitļo pēc vidēja algorioma ,ne broucot no punkta A lībz punktam B,Ja vins pa korķiem nobrauc tos 60 000,tad otrs attiecīgi braucot pa provinci pa to pašu laiku var nobraukt 100 000,tad vajag likt motorstundu skaitāju kā traktoram,Būttība tāda kāpēc es ar Alfu 60 000 varu braukt 3 gadus,bet sieva ar Volvo tos pašus60 000 km.var braukt kaut 10 gadus.
|
Fri Mar 27, 2009 1:03 am |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
siksnai lielaaka slodze, nez, cita skaidrojuma nav, jo siksnu un rullju razhotaaji jau tie pashi.
|
Fri Mar 27, 2009 1:25 am |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
nav tiesa, supinator. visi razjotaaji rekomendee siksnu mainiit reizi 2 vai 3 gados (neatceros tagad to ciparu) vai 120K km - atkariibaa pec taa, kas pienaak pirmais (LV un citaas AEiropas valstiis 60K km), jo taapaat kaa riepaam, sastaavaa esoshais kauchuks zaudee savas iipashiibas un elastiibu. kaut zobene mums uz aci un tausti izskataas kaa speeciigs materiaals, taads tas nav.
|
Fri Mar 27, 2009 1:10 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
elbee rakstīja:siksnai lielaaka slodze, nez, cita skaidrojuma nav, jo siksnu un rullju razhotaaji jau tie pashi.
Diez ir kāds ieguvums no platākas siksnas? Kādēļ tā ir tieši tik plata cik ir?
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Fri Mar 27, 2009 1:12 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
lai pie lieliem apgriezieniem nesaveerptos astotniekaa.
|
Fri Mar 27, 2009 1:16 pm |
|
 |
Alsi
Pievienojies: 16 Nov 2006
Komentāri: 3659
Atrašanās vieta: D-pils
|
j.k. rakstīja:elbee rakstīja:siksnai lielaaka slodze, nez, cita skaidrojuma nav, jo siksnu un rullju razhotaaji jau tie pashi.
Diez ir kāds ieguvums no platākas siksnas? Kādēļ tā ir tieši tik plata cik ir?
plataka siksna - plataki zobrati - mazak speka uz to gumijas zobinju - ilgak stradas.
|
Fri Mar 27, 2009 6:42 pm |
|
 |
Quattordici
Member of

Pievienojies: 10 Apr 2007
Komentāri: 4652
|
Ziemā, Lubānas ielā tika remontēts mans dzinējs. Tātad, mans viedokļis par šo servisu:
- Zobene bija uzstādīta jauna, bet "na glazok", laboju Arfilā.
- Nedēļu meklēja sadedzināto reļušku, Arfilā tā tika atrasta un samainīta 2h laikā.
- Viss kreisais spārns ir saskrāpēts, jāpulē.
- Motora vāks ir saskrāpēts.
- Izplūdes kollektora aizsargvāks pieskrūvēts ar 4 skrūvēm, nevis ar 6.
- Sveces bija pavisam beigtas un neviens man par to neteica.
un pats galvanais
- Joprojām līdz galam nevaru saprast KAS KONKRĒTI ir mainīts: dažas blīves bija vecas (kāpēc?!), samainīju Modena Motors. Es gribu zināt līdz sīkumiem KAS manā motorā ir taisīts, uz ko mainīts utt. man patīk DIALOGS starp auto īpašnieku un autoservisa meistaru ar paskaidrojumiem ja man tie ir vajadzīgi
Kāds pateiks, ka tie ir "sīkumi", bet es pateikšu, ka nākamreiz es labāk samaksāšu extra 10-20%, lai no tiem "sīkumiem" izvairītos un saņemtu tiešām kvalitatīvu servisu, nelaužot savu galvu.
NEKAD vairs pie viņiem nebraukšu! Uzstādīt zobsiksnu uz JTS motoru, izmantojot Twin spark ierīci, tas ir pzdc
Ar Jāni, kā ar cilvēku, visu var sarunāt un viņš ir laipns, bet diemžēl darbu kvalitāte ir zema un uzticības tagad nav nekādas.
Pēdējoreiz rediģējis Quattordici Sun May 10, 2009 12:17 am; pavisam rediģēts 3 reizes
|
Sun May 10, 2009 12:01 am |
|
 |
PITJONS
Pievienojies: 14 Aug 2007
Komentāri: 592
Atrašanās vieta: visur
2005 Alfa-Romeo 156SW
|
es arī tur vairs nerādos, mans iemesls ir piekares maiņas darbi, kuri tika veikti drausmīgi ilgi kavējot manu laiku un arī nedaudz skrāpējot manu mašīnu utt utt
|
Sun May 10, 2009 12:15 am |
|
 |
tokils
Pievienojies: 14 Jun 2010
Komentāri: 1
Atrašanās vieta: riga
|
 vai ir kāds kas ir uzmests šajā servisā un kas gatavs par to
vai ir vēl kāds kas ir uzmests šajā servisā un kas gatavs par to skaļi runāt??
|
Mon Jun 14, 2010 10:24 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
 Re: vai ir kāds kas ir uzmests šajā servisā un kas gatavs pa
tokils rakstīja:vai ir vēl kāds kas ir uzmests šajā servisā un kas gatavs par to skaļi runāt??
pastāsti sīkāk
|
Mon Jun 14, 2010 10:25 pm |
|
 |
Hindo
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 2000
Atrašanās vieta: Rīga/Ķekava
|
MartinsT rakstīja:tokils rakstīja:vai ir vēl kāds kas ir uzmests šajā servisā un kas gatavs par to skaļi runāt??
pastāsti sīkāk 
Vot, vot, pastāsti sīkāk.
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
|
Mon Jun 14, 2010 11:55 pm |
|
 |
kaspars
Pievienojies: 21 Oct 2006
Komentāri: 2200
|
tokils rakstīja:vai ir vēl kāds kas ir uzmests šajā servisā un kas gatavs par to skaļi runāt??
Kaut kur forumā jau pietiekoši daudz cilvēku arī es to vidū ir izteikušies par šō vietu  diezvai kaut kas jauns nāks klāt  stāsti savu bēdu....
_________________ candymountainmotorsports ™
...because only milk and juice comes in 2L...
|
Tue Jun 15, 2010 9:16 am |
|
 |
|