|
7 lapa no 11 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
Wassup
Pievienojies: 13 Jan 2009
Komentāri: 3
Atrašanās vieta: Riga
|
Common! Labi varbūt offtopiks ir, bet nu šis topiks tā pat mazsaistīts ar ALFaaam
Kāds te sakars ar piķa smelšanu neko nedarot?!? Ražot? Ok tūlīt sāksim ražot!
Ne jau ss.lv likšu sludinājumu.
Ok tad, kaut vai pieņemsim ka es pirktu TOSHIBAS datorus lai pardotu interneta veikalaa, kaut gan TOSHIBA buutu to aizliegusi, cik sapratu diez vai viņi par to piesietos kaut kādas Latvijas kaut kādai firmai?
|
Tue Jan 13, 2009 3:11 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
nee, nee. tu lietai pieej no citas puses - nebvis vinji kautkaadai latvijas firmai, bet vinju ieguldiitais pikjis tiesvediibaa pret to firmu ir nesaliidzinaams. ja tirgosi visaa baltijaa un buus labs kaaposts, tad vini to izdariis ar lielu baudu un tanii pashaa laikaa atradiis kaadu diileri, kas to dariis pa jau iemiitu taku. kas taas ir par preceem, ko gatavojies paardot?
|
Tue Jan 13, 2009 3:15 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Wassup rakstīja:Common! Labi varbūt offtopiks ir, bet nu šis topiks tā pat mazsaistīts ar ALFaaam
Kāds te sakars ar piķa smelšanu neko nedarot?!? Ražot? Ok tūlīt sāksim ražot!
Ne jau ss.lv likšu sludinājumu.
Ok tad, kaut vai pieņemsim ka es pirktu TOSHIBAS datorus lai pardotu interneta veikalaa, kaut gan TOSHIBA buutu to aizliegusi, cik sapratu diez vai viņi par to piesietos kaut kādas Latvijas kaut kādai firmai?
Tu laikam esi cirvis
Ko darīu Tošiba?
Toshiba vispirms pamēģinātu izčakarēt Tevi par negodīgu rīcību.
Ja Tu tirgo kā privātpersona, tad Tošhibai nav nekādas vairs teikšanas, jo tu tālākpārdod iespējams lietotu mantu. Toties tie var atteikt garantiju vai kā savādāk ar to cīnīties... Jo nereti garantija attiecas uz pirmo pircēju...
Ja Toshiba atklāj, ka kāds dīleris pārdevis Tev tikai mazumpircējam paredzētu preci kā vairumniekam - tādējādi radot nevēlamu papildus starpnieku viņi izčakarē to dīleri, kas Tev pārdevis.
Un vēl Moš šāda shēma kropļo patieso ražotāja plānoto galacenu? Un Ražotājs ir paredzējis vienu cenu, bet tu gribi šo cenu palielināt pieliekot savu uzcenojumu, kas ražotājaprāt nav vēlams.
Ja firma negrib kaut ko pārdot starpniekiem, tad tā agri vai vēlu kā minimums atteiks Tev iegādi!
Ja dikti gribēs un atradīs tajā izdevīgumu, izčakarēs par tālāknepārdošanas aizlieguma pārkāpumu, ko būsi pārkāpis, Jo pēc noklusējuma esi šādam aizliegumam piekritis, ja jau esi par tādu informēts.
Un par ražotāja bilžu lietošanu - nu tas vispār ir PĪ
ja ražotājs pats atsaka bildes lietot un aizliedz tālākpārdošanu - tad esi vispār kretīns pa lielo.
Pirmkārt ražotājs nevēlās starpniekus (ko šķiet ir nepārprotami deklarējis), tāpēc zina, kam Tev tās bildes....
Kur bezkaunība prasīt tālākpārdošanai izmantot bildes, ja jau tālākpārdošanu ražotājs nevālās???
Otrkārt - kur problēma pašam sabildēt, ja jau uz visu pārējo ir uzčurāt??? Žēl no savas peļņas tērēt fotogrāfijām?
Treškārt - ša noslēgs šo topicu!
_________________ in Busso we trust...
|
Tue Jan 13, 2009 3:22 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Kauktādus velosipēda pričendāļus drošvien
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Tue Jan 13, 2009 3:23 pm |
|
 |
Wassup
Pievienojies: 13 Jan 2009
Komentāri: 3
Atrašanās vieta: Riga
|
Nu bet ja es neizmantoju vinu bildes, bet savas, tad jau čista nepiesiesies.
Manuprāt iztiešaties vini vareetu principa pec nejau tikai tad kad buutu 100000 apgroziijums, jo viniem tada lieta kaa diileri nav. Tadeejadi laikam censhaas aizstavet prechu ziimi un saglabaat cenu limeni. Jo pec buutibas ja es Latvijaa izplatiitu viniem buutu vnk lielaks noiets.
p.s. Jā Itālu interesee gan!
|
Tue Jan 13, 2009 3:25 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Hmmm.. Diez kā tu viņiem paskaidrosi, ka priekš personal use tev vajag piemēram 33 toshiba datorus katru mēnesi?
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Tue Jan 13, 2009 3:30 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Wassup rakstīja:Nu bet ja es neizmantoju vinu bildes, bet savas, tad jau čista nepiesiesies.
Manuprāt iztiešaties vini vareetu principa pec nejau tikai tad kad buutu 100000 apgroziijums, jo viniem tada lieta kaa diileri nav. Tadeejadi laikam censhaas aizstavet prechu ziimi un saglabaat cenu limeni. Jo pec buutibas ja es Latvijaa izplatiitu viniem buutu vnk lielaks noiets.
p.s. Jā Itālu interesee gan!
Beigsies vienkārši - ja patiešām nevēlēsies starpnieku - atteiks Tev iegādi un ātri sapratīs visas aplinkus shēmas un trešo personu aizsegu, ja meģināsi to apiet.
Ja jau ta raujies - tātad izdevigi. Vispirms nepārdos Tev preci un tad atvērs tiešo pārstāvniecību un Tu tajā visticamāk nestrādāsi...
|
Tue Jan 13, 2009 3:32 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
Grūti iedomāties biznesu, kurā kāds teiktu - vecīt n1xuja es tev vairāk nepārdošu, jo man nepatīk ka tu uzvāries. Labāk nepārdošu vispār neko, jo savādāk mani "žaba nospiedīs".
Bildi studijā ! Kas tā par preci ?
|
Tue Jan 13, 2009 5:35 pm |
|
 |
pratigais
Member of

Pievienojies: 05 Dec 2006
Komentāri: 1157
Atrašanās vieta: Salaspils
2000 Alfa-Romeo 166
|
Topikam virsraksts daudzsološs.
|
Tue Jan 13, 2009 5:47 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
NIKSONS rakstīja:Grūti iedomāties biznesu, kurā kāds teiktu - vecīt n1xuja es tev vairāk nepārdošu, jo man nepatīk ka tu uzvāries. Labāk nepārdošu vispār neko, jo savādāk mani "žaba nospiedīs".
vienkārši reizēm ražotājs konkrētajā pārstāvī nesaskata reālu partneri...
vai arī tā prece ir, kas neikdienišķs...
vai arī šādi tiks neievērotas kādas dīlertiesības - piemēram Ražotājs ir ASV, ir jau ir izplatīājs Skandināvijai un Baltijai, tikai pagaidām nav izvērtis savu tirdzniecību Latvijā, pie kam Eiropā ir noteikta kaut kāds noteikts cenu līmenis.
Tiek piedāvāts vērsties pie šī izplatīāja, bet nē - izdevīgāk (cenu politikas dēļ) ir pirkt pa taisno no ASV... Cenu saglabāšanas nolūkos tiek atteikts...
|
Tue Jan 13, 2009 5:52 pm |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
NIKSONS rakstīja:Grūti iedomāties biznesu, kurā kāds teiktu - vecīt n1xuja es tev vairāk nepārdošu, jo man nepatīk ka tu uzvāries. Labāk nepārdošu vispār neko, jo savādāk mani "žaba nospiedīs".
Es savulaik skruuveeju kompjus. Atradu kautkaadu razhotaaju, par kuru Latvijaa neviens dzirdeejis nebija.
Aizsuutiiju shiem meilu, ka man vajadziigas vinju detaljas, lai pasaka, kas Latvijaa tirgo. Shie taa arii atbildeeja, ka neviens netirgo, ja man vajag, lai peerku pa taisno.
Viss forshi, kameer to kantori nopirka cits kantoris. Tam citam kantorim ir liigums ar Elko, kaa rezultaataa shie teica, ka man jaapeerk no Elko.
Pirmkaart, Elko, protams, neko nezinaaja par tiem produktiem, kurus es gribeeju pirkt.
Otrkaart, taakaa es teicu, ka par tuukstoti katru meenesi es no vinjiem toch neko nepirkshu, shie mani pasuutiija... triis maajas taalaak.
Aizgaaju triis maajas taalaak, tur, protams, veeljovairaak, neko par man vajadziigajaam detaljaam nebija dzirdeejushi. Bet, nu, ja man dikti vajagot, tad paieshot kaads meenesis, kameer es vareeshu cenu uzzinaat.
Metu mieru, nav jau taa, ka nav nekaa liidziiga tam, ko man vajadzeeja.
Naakamajaa gadaa CeBitaa aizgaaju pie shiem, prasu, kaa veicas ar sadarbiibu ar elko?
Shie saka- tuudigi. Es prasu, mosh tomeer paardosiet man pa taisno? Shie- nedriikstam... a kaadu apgroziijumu mees ar jums varam prognozeet?
Saku- mazu, jo juusu produktiem vairumcena lielaaka kaa daudzmaz liidziigiem produktiem gala cena veikalaa, bez tam es neesmu veikals, bet taisu serverus peec pasuutiijuma.
Shie- nja, tad mums ar lielo vadiibu jaasaskanjo.
Toreiz taa arii nedabuuju akceptu...
|
Tue Jan 13, 2009 5:55 pm |
|
 |
xls99
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
nu ir dazas mantinjas, ko varetu devet par excluzivam. Piem sporta invertara razotajs, dzeks kas stance sniega deljus... pats pilnigs "slimnieks" uz bordosanu, ir neliels uznemums "skjuni", kur strada ~ 3.5 darbinieki ieskaitot vinju pashu. Savukart prece ir ahuuni laba, chalis ieguldijis visu sirdi un dveseli taja deli... katrs delis praktiski unikals. tirgo vienu unitu par ~ 800-1500 USD.
calim stav pie durvim rinda vairaku kvartalu garuma un pasutijumu/velmju iegagaties chupa tada ka neredz galu... chalim pilnigi pietiek atliektiem galiem tas pikjis ko vinjs sashtance. freeks tad ari velas savu preci uzturet excluzivitates elite, tikko to saks stancet fabrika un ta klus par mainstreemu, un tirgos to visadi elcori un sportlandi, ta viss. Jaa, vins varbut klutu par multimilionaru (ja pareizi kartis izliktu), bet ir cilveki kam nah tas nav vajadzigs, vinjam ir savs tuss, sava "fabrika" un pats galvenais savs VARDS.
es aptuveni sadu aininju iedomajos, kapec razotajs negrib sev izplatitajus/dilerus.
|
Tue Jan 13, 2009 6:10 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
KaramBax rakstīja:NIKSONS rakstīja:Grūti iedomāties biznesu, kurā kāds teiktu - vecīt n1xuja es tev vairāk nepārdošu, jo man nepatīk ka tu uzvāries. Labāk nepārdošu vispār neko, jo savādāk mani "žaba nospiedīs".
Es savulaik skruuveeju kompjus. Atradu kautkaadu razhotaaju, par kuru Latvijaa neviens dzirdeejis nebija.
Aizsuutiiju shiem meilu, ka man vajadziigas vinju detaljas, lai pasaka, kas Latvijaa tirgo. Shie taa arii atbildeeja, ka neviens netirgo, ja man vajag, lai peerku pa taisno.
Viss forshi, kameer to kantori nopirka cits kantoris. Tam citam kantorim ir liigums ar Elko, kaa rezultaataa shie teica, ka man jaapeerk no Elko.
Pirmkaart, Elko, protams, neko nezinaaja par tiem produktiem, kurus es gribeeju pirkt.
Otrkaart, taakaa es teicu, ka par tuukstoti katru meenesi es no vinjiem toch neko nepirkshu, shie mani pasuutiija... triis maajas taalaak.
Aizgaaju triis maajas taalaak, tur, protams, veeljovairaak, neko par man vajadziigajaam detaljaam nebija dzirdeejushi. Bet, nu, ja man dikti vajagot, tad paieshot kaads meenesis, kameer es vareeshu cenu uzzinaat.
Metu mieru, nav jau taa, ka nav nekaa liidziiga tam, ko man vajadzeeja.
Naakamajaa gadaa CeBitaa aizgaaju pie shiem, prasu, kaa veicas ar sadarbiibu ar elko?
Shie saka- tuudigi. Es prasu, mosh tomeer paardosiet man pa taisno? Shie- nedriikstam... a kaadu apgroziijumu mees ar jums varam prognozeet?
Saku- mazu, jo juusu produktiem vairumcena lielaaka kaa daudzmaz liidziigiem produktiem gala cena veikalaa, bez tam es neesmu veikals, bet taisu serverus peec pasuutiijuma.
Shie- nja, tad mums ar lielo vadiibu jaasaskanjo.
Toreiz taa arii nedabuuju akceptu...
Tā trekno gadu paraža [paraša] baigi akadēmiski ievērot dīlera teritoriju un tiesības, lai gan dīlers ir pilnīgs  pamazām iet mazumā.
Tagad jebkurš var aizrakstīt uz Turīnu Anjelli junioram txt - ev esi čals, pārdo man brerru. Ja šie atbildēs apm tā: "jūsu teritorijā tev jāiet pie Ļoņas (vai Māriņa Rītiņa - man tie vincenti jūk  ) tu ar to vēstuli vari aiziet uz briseles parazītu štābu, lai viņi galveno fiataistu perversi un ar dildo
Jo EU teritorijā jebkurš var tirgot jebko (protams, izņemot akcizēto, stratēģisko un vēl šo to). US& A ir mazliet savādāk, bet tur tāpat skatās ko var notirgot.
Izejas var būt vairākas.
a) mēģināt iepirkt lielāku porciju (uzreiz gadam vai kkā tā)
b) palūgties uz audienci pie lielāka priekšnieka. ļoti bieži tava iniciatīva iesprūst nesamotivēta menedžera pakaļā
c) pamēģināt noskaidrot, kurās teritorijās viņu dīleri nesēž virsū un iepirkt caur to. Šo es pats reizēm izmantoju - noriju apvainojumu, ka mūs ar leišiem jauc. Ja LV ir dīleris un LT nav, tad pārējais ir tikai tehnikas jautājums. Ir itāļi, kuriem esmu iestāstijis ka mana firma ir reģistrēta Lietuvā un LV400XXXX ir saīsinājums no Lietuva, Viļņa  Tik pašam jānoorganizē piegāde, savādāk tavas mantiņas aizsūtīs uz Jaunzelandi
|
Tue Jan 13, 2009 6:20 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
un ja itaalim naak aciis LTxxxx, tad tas ir vienkaarshi "lietuva, tallina"
|
Tue Jan 13, 2009 8:55 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Nikson, bet ir vēl viena pavisam banāla patiesība - jebkuram pārdevējam ir arī vienkāršas tiesības NEPĀRODT!
Tas, ka kāds veikalā kaut ko tirgo nenozīmē ka viņa pienākums ir pārdot. Jebkuram ir tiesības izlemt - gribi kaut ko konkrētajam cilvēkam pārdot vai negribi...
|
Tue Jan 13, 2009 10:52 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Thu May 01, 2025 10:38 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
7 lapa no 11 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|