|
1 lapa no 11 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
theseddy
Pievienojies: 12 Sep 2008
Komentāri: 43
|
 Alfa 75 vs BMW???
Sveicināti! Lieta tāda, ka ir iespēja tikt pie 83.g. 75 Alfas, motors 2.5. Pagaidām vel neesmu skatijies, bet šajā nedēļas nogalē ir doma aplūkot. Zinu, ka visu laiku, ko nav braukta ir stāvējusi garāžā. Saimnieks ar ir tīri sakarīgs, mašīnas uzbūvi pārzina. Domāju, ka vajdzētu būt priekš attiecīgā gada labā stāvoklī.
Tad nu jautājums tāds: kas ir lētāks/izdevīgāks ekspluatācijā, detaļu ziņā, apkopēs - Alfa vai BMW? Par patēriņu saka, ka pilsētā ~9-10l, ārpus 7-8l. BMW ~ tāds pats patēriņš.
|
Thu Oct 02, 2008 12:35 pm |
|
 |
muuris
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 2628
Atrašanās vieta: Valmiera
|
 Re: Alfa 75 vs BMW???
theseddy rakstīja:Sveicināti! Lieta tāda, ka ir iespēja tikt pie 83.g. 75 Alfas, motors 2.5. Pagaidām vel neesmu skatijies, bet šajā nedēļas nogalē ir doma aplūkot. Zinu, ka visu laiku, ko nav braukta ir stāvējusi garāžā. Saimnieks ar ir tīri sakarīgs, mašīnas uzbūvi pārzina. Domāju, ka vajdzētu būt priekš attiecīgā gada labā stāvoklī.
Tad nu jautājums tāds: kas ir lētāks/izdevīgāks ekspluatācijā, detaļu ziņā, apkopēs - Alfa vai BMW? Par patēriņu saka, ka pilsētā ~9-10l, ārpus 7-8l. BMW ~ tāds pats patēriņš.
83.gadā 75-tās Alfas vēl NEBIJA. Tās parādījās 85-tajā. Pirms tam bija vai nu 90-tā vai Alfetta vai kaut kā tā (ātrumā toč ņipomņu).
|
Thu Oct 02, 2008 12:43 pm |
|
 |
theseddy
|
muuris rakstīja:theseddy rakstīja:Sveicināti! Lieta tāda, ka ir iespēja tikt pie 83.g. 75 Alfas, motors 2.5. Pagaidām vel neesmu skatijies, bet šajā nedēļas nogalē ir doma aplūkot. Zinu, ka visu laiku, ko nav braukta ir stāvējusi garāžā. Saimnieks ar ir tīri sakarīgs, mašīnas uzbūvi pārzina. Domāju, ka vajdzētu būt priekš attiecīgā gada labā stāvoklī.
83.gadā 75-tās Alfas vēl NEBIJA. Tās parādījās 85-tajā. Pirms tam bija vai nu 90-tā vai Alfetta vai kaut kā tā (ātrumā toč ņipomņu).
Pieņemsim, ka 85.g., es ar uz sitienu nezinu. Tas, ka tā ir 75 ir 100%. Bet jautājums joprojām aktuāls...
|
Thu Oct 02, 2008 12:44 pm |
|
 |
Aivars
Pievienojies: 10 Sep 2006
Komentāri: 374
Atrašanās vieta: Jelgava/Rīga
|
theseddy rakstīja:... jautājums tāds: kas ir lētāks/izdevīgāks ekspluatācijā, detaļu ziņā, apkopēs - Alfa vai BMW?...
Man gan nekad nav bijis BMW, bet ja gribi ekonomēt uz apkopes izmaksām, tad itāļu autobūve nebūs pareizais virziens. Ekonomijas nolūkos es viennozīmīgi ņemtu BMW.
|
Thu Oct 02, 2008 12:47 pm |
|
 |
theseddy
|
Es zinu, ka jaunajām Alfām detaļas ir "padārgas". Kā ir ar vecākām, kā 75-tā? Arī dārgas?
|
Thu Oct 02, 2008 12:50 pm |
|
 |
theseddy
|
Detaļas cenas itāļiem ir līdzīgas japāņu detaļu cenām?
|
Thu Oct 02, 2008 12:53 pm |
|
 |
xls99
Member of

Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
Kas labaks blondines vai brunetes... kuram bus mazakas exploatacijas izmaksas?...
Vajadzetu kadu konkretaku infu par noskatitiem eksemplariem. '85 gada BMW ari drosi ka nebus nekada konfekte.
|
Thu Oct 02, 2008 12:58 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Nu nez - 75 alfai spainis ar piekares daļām maksās ~100 latiem, pie kam to spaini vajadzēs visai reti - reizi 2-4 gados, atkarīgs no ta kā lauzīsi
To vāģi drīzāk piebeigs sāls un lepra...
155 bija tikai dažas daļās, kas ir līdzvērtīgas līdzīga gadagājuma bmw analogo daļu cenām, viss pārējais bija pa ļēto!
_________________ in Busso we trust...
|
Thu Oct 02, 2008 12:59 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Pirkt 85 gada alfu un cerēt, ka ar viņu varēs lēti ik dienā braukt uz darbu vai skolu ir ļoti naivi, ĻOTI
tas nav auto ikdienai
tas nav lēts auto savesšānai kārtībā
tas nav lēts uzturēšanai
Tikai lūdzu nepērciet ja nespēsiet viņu savest kārtibā
PAr vecas alfas restaurācijas izmaksām varu pastāstīt  
_________________ es atgriezos 3 x
|
Thu Oct 02, 2008 12:59 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Par kādām te ritošās izmaksām runājat
85 gads !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23 gadi mašīnai, kas jau jauna plīst un rūsē !!!!!!!!!!!!!!
Tur viss būs slikti - rūsa, bremzes, sajūgs, kārba, eļļas noplūde, visi iespējamie elektrības gļuki, amortizatori u.t.t.t
_________________ es atgriezos 3 x
|
Thu Oct 02, 2008 1:02 pm |
|
 |
Aivars
Pievienojies: 10 Sep 2006
Komentāri: 374
Atrašanās vieta: Jelgava/Rīga
|
Ar itāļu detaļām ir tā, ka jāzin vietas, kur ko var iegādāties, jo nav tādu variantu, ka ieej tuvākajā autoveikalā uz stūra un nopērc visu, kas vajadzīgs. Cenas, manuprāt, nav nekādas kosmiskās, bet uzturēt BMW noteikti būs krietni lētāk. Lielākā starpība būs tā, ka nopērkot BMW tu būsi parasts ļoļiks ar BMW, kuru neviens nekad nekur nepamanīs, vienīgi tajās reizēs, kad, lai iegūtu apkārtējo uzmanību, brauksi kā idiots. Turpretīm, ja iegādāsies Alfu, tad tevi pazīs kā theseddy ar septiņdesmit piekto. Bet izmaksās tas dārgi.
Nu kaut kā tā.
|
Thu Oct 02, 2008 1:05 pm |
|
 |
Hindo
Member of

Komentāri: 2000
Atrašanās vieta: Rīga/Ķekava
|
Aivars rakstīja:Ar itāļu detaļām ir tā, ka jāzin vietas, kur ko var iegādāties, jo nav tādu variantu, ka ieej tuvākajā autoveikalā uz stūra un nopērc visu, kas vajadzīgs. Cenas, manuprāt, nav nekādas kosmiskās, bet uzturēt BMW noteikti būs krietni lētāk. Lielākā starpība būs tā, ka nopērkot BMW tu būsi parasts ļoļiks ar BMW, kuru neviens nekad nekur nepamanīs, vienīgi tajās reizēs, kad, lai iegūtu apkārtējo uzmanību, brauksi kā idiots. Turpretīm, ja iegādāsies Alfu, tad tevi pazīs kā theseddy ar septiņdesmit piekto. Bet izmaksās tas dārgi.
Nu kaut kā tā.
Nezinu, 75-tā man nav bijusi, bet es negribu ticēt, ka ir tik nenormāli traki kā deklarē. Pie tam V6. Labi kopts un cienīts dzinējs, kas ir dzimis ka V6, nevar nekas būt labāks. Bet, tā kā es varu salīdzināt tikai ar 156, tad es varu teikt, ka vismaz hadenes detaļas nav tās dārgākās.
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
|
Thu Oct 02, 2008 1:10 pm |
|
 |
Alsi
Pievienojies: 16 Nov 2006
Komentāri: 3659
Atrašanās vieta: D-pils
|
2.5 Alfa... var but no Jelgavas ??? perc .... laps vagis.
|
Thu Oct 02, 2008 1:11 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Komentāri: 12216
|
pag, 2.0 un 3.0 bij LSD, bet 2.5 nebija. ir pareizi, vai es kļūdos?
|
Thu Oct 02, 2008 1:16 pm |
|
 |
theseddy
|
Es tiecos domāt, ka kopts ir labi, jāpaskatāas un tad zināšu kā ir īstenībā.
Vel tāds jautājums: cik bieži un kas 75-tajai varētu plīst, mierīgi braucot un reizēm iedodot pa pedāli? Nu piemēram, cik maksā amīši 75? Varētu pats mēģināt meklēt, tikai ticu, ka kāds no jums atradīs ātrāk un iespējams lētāk.
Tā aizmugures riteņu piekares sistēma tāda interesanta izskatās ...
|
Thu Oct 02, 2008 1:20 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Sat Apr 26, 2025 2:56 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 11 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|