es pats atceros paaris epizodes:
kad veel maaciijos videnee, mani pazinjas jau maaciijaas juuras akadeemijas 2. kursaa. te naaca paliidziibas sauciens no vinjiem - ir ekonomikas pasniedzeejs, kas slinks uz variantu domaashanu, taadeelj piedaavaa tikai vienu variantu turklaat visaas maaciibu iestaadees, kuraas vinsh pasniedz: juuras akadeemija, rtu un lu. vinji delegjee mani to eksaamena darbu nospert no auditorijas, es piekritu par attieciigu labumu sev un 007 gaajiens vareeja saakties - norunaatajaa dienaa lu kjiimijas fakultaates telpaas ieeju kopaa ar paareejiem studentiem, kuri uz mani skataas taa pavisam skjiibi - es tam uzmaniibu nepieveershu, panjemu lapinju no pasniedzeeja galda un vinsh man noraada vietu auditorijaa. apseezjos. uzreiz skriet aaraa nepietika duushas - sakau rakstiit eksaamenu ekonomikaa. uzrakstiiju vaardu, uzvaardu: jaanis beerzinsh. un to darbu paarrakstiiju uz kautkaadas lapinjas. soliidi nodevu darbu, izgaaju laukaa. vechi dabuuja kaaroto, es slavu! kas smiekliigaakais, ka to eksi, kas pamataa bija balstiits uz testa principa es nokaartoju sekmiigi (tanii kursaa maaciijaas viena pazinja vienam no akadeemijas vangjotaajiem nochiept to darbu) - pasniedzeejs lasot sarakstu ar atziimeem pateica:"jaanis beerzinsh - piecas balles!"
un otrs - bijushais koleegjis no lu jurisprudences kursa saak gauzties, ka nevar nokaarot angleni - es piesakos paliidzeet. pats aizgaaju uz eksi, kur pasniedzeeja pavisam kurmja aklumaa mani saak izprashnjaat, es klaareeju pretiim. viss buutu kaartiibaa, bet koleegjis piemirsa briidinaat, ka vinjam truukst 2 maajasdarbi, ieskaite un shis eksaamens. es tos visus sakaartoju 2 dienaas un beigaas izceelu vinjam 7 balles. preemijaa - nomaksaaja manu telefona reekjinu! aajee!