Autors |
Ziņojums |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
Atrašanās vieta: Rīga
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Ja viens rats griežas un otrs nē, tad izklausās pēc diferenciāļa (zobratu mehānisma, kas reāli sadala jaudu uz riteņiem).
Enīvej, kā jau teicu, ja pats nedarīsi, es tavā vietā vestu auto uz Arfilu. Un ja tas tiešām ir diferenciālis, kas jāmaina, drošvien liktu Q2 (jācer, ka uz 166 var uzlikt). Q2 ebspares.co.uk tirgoja pa ~250GBP.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Fri May 23, 2008 9:35 pm |
|
 |
jancuks
Pievienojies: 07 Jan 2008
Komentāri: 284
2001 Alfa-Romeo 166
|
j.k rati tad abi griežas jo atpakaļ gaitā atbraucu mājās bet tik izgriežot stūri tad viens rakts ķilē un tagat ir tā ka izpiež sajugu liek jebkurā robā bet uz priekšu neiet!!!un eļa ar bija zem mašinas!!
|
Fri May 23, 2008 9:40 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
j.k. rakstīja:Ja viens rats griežas un otrs nē, tad izklausās pēc diferenciāļa (zobratu mehānisma, kas reāli sadala jaudu uz riteņiem).
Enīvej, kā jau teicu, ja pats nedarīsi, es tavā vietā vestu auto uz Arfilu. Un ja tas tiešām ir diferenciālis, kas jāmaina, drošvien liktu Q2 (jācer, ka uz 166 var uzlikt). Q2 ebspares.co.uk tirgoja pa ~250GBP.
var uzlikt. bet iesaakumaa buutu svariigi saprast, cik daudz un kas ir nobiris. mosh var saremonteet to pashu veco kaarbu, sametinaat vai nomainiit korpusu, ja tas ir bojaats, samest atpakalj zobratus un uzlikt jaunu difu ar vai bez blokji. gatavs!
...liidz shim man likaas, ka Alfaam kaarbas (t. sk. diferencialji) ir nesalauzhams mezgls, iznjemot GTA, kam ir nezheeliigi daudz jaudas, un edu, kursh salauzh visu, ko dabuu rokaas
|
Fri May 23, 2008 9:42 pm |
|
 |
AMV
Member of

Pievienojies: 23 Nov 2006
Komentāri: 4735
2001 Alfa-Romeo GTV
|
Njaa, cik dzirdeets AR kaarbas ir izturiigas. Pat skuuneejot motorus, kaarbaam neko nedara
Manai Pirmajai AR 164 gan bija taa: Iekeeraas 4ajaa. Maajaas aisvilkos, ar smuku sajuuga smaku visaas dreebees  . Ar lielaako aamuru sitot pa kaarbas richagu (tieshi uz jkaarbas) no roba taa arii aaraa neiznaaca. Izjaucu. Atradaas kaukaadas dzels gabalinji. Tos iznjeemu, saliku visu smuki kopaa, un viss labi
|
Fri May 23, 2008 10:26 pm |
|
 |
jancuks
2001 Alfa-Romeo 166
|
vai kāds var pateikt kur var dabūt shēmu vai velns viņ zin kā tur to visu pareizi sauc bet es esmu izlēmis pats ņemt kārbu nost!!!!!
|
Thu May 29, 2008 9:38 pm |
|
 |
AMV
Member of

Pievienojies: 23 Nov 2006
Komentāri: 4735
2001 Alfa-Romeo GTV
|
jancuks rakstīja:vai kāds var pateikt kur var dabūt shēmu vai velns viņ zin kā tur to visu pareizi sauc bet es esmu izlēmis pats ņemt kārbu nost!!!!!
Vai tu domaa kaarbas skeersgriezumu vai ko taadu? Tipa raseejumu ar zobratinju izkaartojumu?
Nelielu kaarbas izskatu var dabuut meeginaat apskatiit EPER katalogaa.
Lai arii nekaa iipasha tai kaarbaa nav. Visu var izdariit no kreisaa ritenja puses (nonjemta protams). Galvenais uzmaniigi, tur iekshaa ir atsperiites un mazinjas lodiites kuraam ir tendence pazust
|
Thu May 29, 2008 9:53 pm |
|
 |
pienapaka
Pievienojies: 23 Aug 2007
Komentāri: 333
2002 Alfa-Romeo 156GTA
|
jancuks rakstīja:vai kāds var pateikt kur var dabūt shēmu vai velns viņ zin kā tur to visu pareizi sauc bet es esmu izlēmis pats ņemt kārbu nost!!!!!
kaarbu un difu esmu izjaucis un salicis kad vina jau bija nost..nekaa sarezgiita  ) varu padal'ities pieredz'e. bet kaa jau visi raksta alfai kaarbu nost nemt labaak uzticeet arfilai. tad sie paraadiss un secinaas vai difs nobiris vai kas cits...
man arii kad difs nobira aatrumaa nevareeja ielikt izspiezot sajuugu pie ruucosa motora, jo difam špiļka bija nofreezeejusi sajuuga kurvi...
|
Thu May 29, 2008 10:06 pm |
|
 |
pienapaka
2002 Alfa-Romeo 156GTA
|
jancuks rakstīja:nju noticis ir tas ka itkā esot aprauts diferencālis kārbā bet notikas tas tā ka braucot no krustojuma lai iekļūtu kopējā plūsmā tika iedots padaudz gāzes un stūre bijs sagriezta pa kreisi bija liels krakšķis un visss uzreiz apstājās malā lika pa robiem ikā brauca uz priekšu bet ar lielu troksni un izgriežot stūri kreisais rats negriezās bet šļuca nju līdz mājām tikā atpakaļ gaitā un nākamas dienas rīta zem mašinas bija neliela eļas peļķe tad arī sāku intresēties kas varētu būt un tad jau šakas stāsts ar mārtiņu!!! nju tauta jūsu viedokļi un ieteikumi!!! 
un tas diffs meedz nobeigties gan pie 20 km/h gan kaa man pie 200 km/h un man visa kaarbas eļļa uzlija uz pufa taapeec balti duumi..
|
Thu May 29, 2008 10:09 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
tev vajag "repair manual". jaaparok netaa, tos shur tur reizem var nokachaat...
|
Thu May 29, 2008 10:09 pm |
|
 |
pienapaka
2002 Alfa-Romeo 156GTA
|
elbee rakstīja:jancuks rakstīja:vai kāds var pateikt kur var dabūt shēmu vai velns viņ zin kā tur to visu pareizi sauc bet es esmu izlēmis pats ņemt kārbu nost!!!!!
tev vajag "repair manual". jaaparok netaa, tos shur tur reizem var nokachaat...
no taa manuaala, ja iistais, ko domaaju nekaada jeega, jo tur rakstiits, lai noņemtu kaarbu pus masiina jaaizjauc  saakot ar bamperi un beidzot ar pus piekari
|
Thu May 29, 2008 10:12 pm |
|
 |
jancuks
2001 Alfa-Romeo 166
|
nju ko sesdien raušu nost kārbu savai alfai vai kāds vel dos pēdējos padomus!!!ja godīgi nezinu kā ies jo pirmā alfa kurai raušu nost kārbu nav jau audi!!!!
|
Mon Jun 02, 2008 9:54 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
jancuks rakstīja:nju ko sesdien raušu nost kārbu savai alfai vai kāds vel dos pēdējos padomus!!!ja godīgi nezinu kā ies jo pirmā alfa kurai raušu nost kārbu nav jau audi!!!!
nekā traka nevajadzētu būt.
166 jau tik pat liela kā 164 - tur viss vēl ir ērti. Daudz vietas un maz jājauc
Es ar reiz savai 155 ņēmu nost kārbu
Lai dabūtu to nost 155-tajai patiešām IR jānojauc pusmašīna - sākot ar visu, kas ir līdz droseļvārstam ieplūdē un apakšā izpūtējs, priekšējais tilts...
_________________ in Busso we trust...
|
Mon Jun 02, 2008 10:01 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Mēs par tevi tai lietuvā mazliet ieraus, lai kārba labāk un mazsāpīgāk ņemas nost un liekas virsū!
_________________ in Busso we trust...
|
Mon Jun 02, 2008 10:02 pm |
|
 |
Alsi
Pievienojies: 16 Nov 2006
Komentāri: 3659
Atrašanās vieta: D-pils
|
palaidniex rakstīja:jancuks rakstīja:nju ko sesdien raušu nost kārbu savai alfai vai kāds vel dos pēdējos padomus!!!ja godīgi nezinu kā ies jo pirmā alfa kurai raušu nost kārbu nav jau audi!!!!
nekā traka nevajadzētu būt.
166 jau tik pat liela kā 164 - tur viss vēl ir ērti. Daudz vietas un maz jājauc
Es ar reiz savai 155 ņēmu nost kārbu
Lai dabūtu to nost 155-tajai patiešām IR jānojauc pusmašīna - sākot ar visu, kas ir līdz droseļvārstam ieplūdē un apakšā izpūtējs, priekšējais tilts...
+100 par to 155 karbu.
|
Mon Jun 02, 2008 11:30 pm |
|
 |
gaca
Pievienojies: 10 Mar 2007
Komentāri: 88
|
sataliti reduktora saluzusi,,,viens no tiem,,man ta bija divas reizes,,,ja remontee veco tad ,assi ar zobratiem liec jaunu,,,bet vieglak ir karbu jaunu nopirkt,,,,karba nau jajauc tikai reduktors,,,neka sarezgita tur nau ,ja ir detalas ko vietaa likt ,,,jaaaa 164 ir pieci gangi ,bet uzlikt 3.0l var
|
Tue Jun 03, 2008 3:12 pm |
|
 |
|