Autors |
Ziņojums |
Pagaans
Member of

Pievienojies: 24 Oct 2007
Komentāri: 1583
Atrašanās vieta: Jelgava
|
nomainiiju nesen termostatu un temperatuura turaas zem 90 visu laiku 156ajai
_________________ I reject the reality and substitute my own!
|
Wed Jan 16, 2008 12:17 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
shis jautaajums diskuteets jau kopsh alfisti.lv atklaashanas pirmaas dienas. 156/GTV un pavecaakaam 147 ir normaali, ja dachiks staigaa atkariibaa no braukshanas apstaakljiem. to, ka kaut kas nav kaartiibaa ar termostatu, var noteikt tikai peec taa, ja uz shosejas kriitas salona temperatuura. teoreetiski bultinja pie 60 vareetu noziimeet sabojaajushos termostatu, bet pie 65 jau viss ir normaali, bet taas ir itaalju bultinjas un dachiki, taapeec uz to raadiijumu iipashi nevajag paljauties.
un visbeidzot termostata mainja neko sliktu mashiinai nenodariis un maksaa tas arii nedaargi. taapeec, ja ir kaut mazaakaas aizdomas, ka kaut kas nav labi, mainiet tik nost. sliktaak toch nebuus
|
Wed Jan 16, 2008 1:02 pm |
|
 |
Oga
Member of

Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Es teiktu, ka galvenais kritērijs ir - vai salonā ir silti arī braucot pa šoseju, ar klimatkontroles kloķīti uz 21-22C... Ja ir, tad viss kedā.
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Wed Jan 16, 2008 1:04 pm |
|
 |
Resnais
Pievienojies: 16 Jan 2008
Komentāri: 24
|
Ja reiz tik daudziem pēc termostata maiņas ir viegli zem 90grādiem, tas nozīmē ka pārējie ir vēl kāds papildus kasjoks, jo mānīgs salona termometrs nav pieņemams. Kā nekā temperatūras rādījums nav nekāds spēlējošās dziesmas nosaukums maģītī!!  Marš uz servisu!
|
Wed Jan 16, 2008 1:09 pm |
|
 |
Oga
Member of

2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Ko nu pļāpā!  Ja ar Alfu brauksi uz servisu katru reizi, kad kāds dačiks rādīs 2mm novirzi no vispārpieņemtām normām, tad laikam pa ielu pabraukt nesanāks nekad  Uztraukties un dīdīties pie servisa durvīm jāsāk, kad bultiņa aiziet PĀRI tiem 90C un nekrītas.
Alfa Romeo 156 GTA
|
Wed Jan 16, 2008 1:20 pm |
|
 |
Resnais
|
Ja tai alfai ar ko braucu paradis 90 tad drosvien jau varesu zvanit pec jaunas galvas blives, varstu gredzeniem labaka gadijuma!!  )
|
Wed Jan 16, 2008 1:27 pm |
|
 |
Oga
Member of

2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Man liekas, ka Resnais īsti tomēr nav sapratis, par ko runa.
Alfa Romeo 156 GTA
|
Wed Jan 16, 2008 1:31 pm |
|
 |
ega
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 3570
Atrašanās vieta: Rīga, Daugavpils
1996 Alfa-Romeo 155
|
Resnais - svārstīgā temperatūra bultiņa nāk standartā, tas nav defekts (  ) un par to nav jāmaksā klāt...
Ja ārpus pilsētas ir silts SALONĀ (pečka pūš siltu gaisu un vidējiem grādiem) tad rasslabsja i polučaj udovol'stvije
|
Wed Jan 16, 2008 1:36 pm |
|
 |
smic
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Termostats var nebūt pilnīgi beigts. Tā tehniskā uzbūve paģēr tam sprāgt lēnām. Pussprāguša termostata rezultātā auto lēnāk uzsilst, nav tik ļoti silts, kā vajadzētu būt, klima neefektīvi strādā (ziemā pūš remdenu gaisu, toties ļoti daudz) etc.
Turklāt tiem termostatiem ir k-kāds noteiktu km mūžs, cik viņi kalpo.
Tā ir viena no detaļām, kuras nomaiņu tik tiešām VAR SAJUST (atšķirībā no dažām dārgākām manipulācijām).
_________________ @Scmic
|
Wed Jan 16, 2008 1:44 pm |
|
 |
Resnais
|
smic ļoti loģiski pateica. No mana viedokļa ir ļoti svarīgi rūpēties par motoru, ja viņš darbojas auksts(manā gadījuma 60grādi), tā ir motora jāšana, nav jaudas, ekonomijas. Viņš, protams, var darboties tādā neoptimālā temperatūrā. No Ogas saprotu- galvenais lai darbotos- uz priekšu brauc, salonā nav auksts, viss kedā! Man tik mazlietiņ cita attieksme pret auto!
Lai Jums visiem labi ripo! Kādreiz vēl iegriezīšos!
|
Wed Jan 16, 2008 2:26 pm |
|
 |
elbee
Member of

Komentāri: 21646
|
man ir taada aizdoma, ka visas no taam reizeem, iznjemot vienu, kad esmu mainiijis termostatu, tas ir bijis lieki.
pirmo reizi nomainiiju 33 Alfai, jo bija auksti. palika silti, viss bija forshi!
tad man kaa Resnajam nepatika, ka GTV temp raada ap 60 vai 70. nomainiiju, temperatuura turpinaja raadiit to pashu.
166 saaka karst. nenoticeeju, ka vainiigs var buut pieputeejis radiators, nomainiiju iekjiileejusho termostatu, kas man likaas ticamaaks iemesls, bet tas neko daudz neliidzeeja, naacaas tomer atbriivot radiatoru no putekljiem
taapeec skatos mazliet skeptiski uz kategoriskiem apgalvojumiem par termostata mainju.
|
Wed Jan 16, 2008 2:30 pm |
|
 |
|