Autors |
Ziņojums |
smic
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Es domāju, ka būtiski ir braukt ar puslīdz jaunām riepām. Turklāt es nespēju saprast - kuras ir mūkstas, kuras cietas, un kuras ir švammes.
Kas ir Pirelli Wintersport? Mīkstas? Cietas?
Debica Frigo 2... Švammes?
_________________ @Scmic
|
Wed Oct 24, 2007 3:19 pm |
|
|
ega
Komentāri: 3570
Atrašanās vieta: Rīga, Daugavpils
1996 Alfa-Romeo 155
|
altez rakstīja:Oga rakstīja:
Tātad no savas puses secinu - mīkstās riepas var bāzt dibenā vai montēt uz 13" riteņiem lauku onkuļa golfam
Ja gadīsies brīnums, un piedzīvosim īstu ziemu (kādas pēdējās bija 90-tajos gados), tad vēl redzēsim, kurš ko dibenā varēs bāzt... Bez tam, nedaudz tālāk no salīdzinoši tīrītajiem lielpilsētu ceļiem un šosejām, reizēm ir patiesā d....ā, kur ar kaut kādām R-Eiropas ubertestu ziemas plikatām neko droša braukšana nebūs, ja vien ekstrēmists vai rallists nav tavs otrais vārds.
Ir braukāts pa ģerevņām un problēmas nav redzētas. Galvenais prātīgi, ja?
Vēl neaizmirstam gradusņikā skatīties, sevišķi kam gadās kāds garāks gabals braucams... Reiz vakarā sanāca braukt uz Rīgu un dafiga mašīnu mētājās grāvjos, jo visiem likās ka ceļš ir vienkārši slapjšs... a ņifiga...
Pēdējoreiz rediģējis ega Wed Oct 24, 2007 3:21 pm; pavisam rediģēts 1 reizi
|
Wed Oct 24, 2007 3:19 pm |
|
|
Oga
Member of
Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
smic rakstīja:Es domāju, ka būtiski ir braukt ar puslīdz jaunām riepām. Turklāt es nespēju saprast - kuras ir mūkstas, kuras cietas, un kuras ir švammes.
Kas ir Pirelli Wintersport? Mīkstas? Cietas?
Debica Frigo 2... Švammes?
Wintersportam ir vairākas modifikācijas, manuprāt. No Debicas es personīgi censtos izvairīties, lai gan labākas par masterenēm tās būs noteikti
PS: lētajām noname riepām kā likums ir smieklīgi zemi ātruma indexi ziemai...
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Wed Oct 24, 2007 3:20 pm |
|
|
smic
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Es ar Debica riepām nobraucu visu pērno ziemu. Tās ir ļoti labas ziemas riepas. Ja es sev tuviem cilvēkiem nekad neietekšu pirkt Alfa Romeo (lai gan man pašam pieder pārītis), tad ar Debica Frigo 2 man ir pilnīgi pretējs viedoklis - hailī RECOMENDED
_________________ @Scmic
|
Wed Oct 24, 2007 4:17 pm |
|
|
Oga
Member of
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Ar tādiem pašiem panākumiem varu rekomendēt master Principā tādas pašas kā piem. Conti WinterContact, tikai lētākas. Melnas - ir, apaļas - arī, M+S rakstīts virsū - ir. Nekad neesmu nekur "iesēdies" vai ne tur aizslīdējis. Nu tad nafig maksāt vairāk (tm)?
Alfa Romeo 156 GTA
|
Wed Oct 24, 2007 4:51 pm |
|
|
elbee
Member of
Komentāri: 21647
|
Oga rakstīja:Ar tādiem pašiem panākumiem varu rekomendēt master Principā tādas pašas kā piem. Conti WinterContact, tikai lētākas. Melnas - ir, apaļas - arī, M+S rakstīts virsū - ir. Nekad neesmu nekur "iesēdies" vai ne tur aizslīdējis. Nu tad nafig maksāt vairāk (tm)?
nevajag paarspiileet, ja par sava eskimo, ko uz sitiena uzmetu pirms braukshanas uz itaaliju pagaajshziem, neko sliktu nevar teikt. gan uz 200 pa baani, gan sniega, leduu viss diez gan labi. nav skalja, nesmird, neljodzaas.
nu un manu viedokli par riepu krutumu visi jau zin:
vasaraa- vajag vislabaakaas un visdaargaakas riepas, jo tikai vasara tiek maukts pa viaduktiem uz sakjeres robezhas, vilkts pa baani ar priboriem ruchkaa. galu galaa kaada trase arii patraapas..
ziemaa- pilniigi pietiek ar videejaam un budzheta riepaam, galvenais lai nav galiigi sakaltushas vai lisas. jo ziemaa braukshana ir leenaaka un uzmaniigaaka. vismaz es nemeegjinu uzstaadiit rekordus kangaru dopaa, braucu praatiigi. taapeec shoziem turpinaashu braukt ar peernajaam sava eskimo, kaut kas liidziigs debica
|
Wed Oct 24, 2007 5:00 pm |
|
|
smic
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Oga rakstīja:Ar tādiem pašiem panākumiem varu rekomendēt master Principā tādas pašas kā piem. Conti WinterContact, tikai lētākas. Melnas - ir, apaļas - arī, M+S rakstīts virsū - ir. Nekad neesmu nekur "iesēdies" vai ne tur aizslīdējis. Nu tad nafig maksāt vairāk (tm)?
Sabazarē ar PZ un izbrauc ar tām riepām. Pa dajebkurieni - slapju, aizputinātu, sasalušu, sausu...
+ vēl viņas ir KLUSAS.
Tie wintersporti (arī gadu braukti) kas tagad ir gaudo kā beigti gultņi.
_________________ @Scmic
|
Wed Oct 24, 2007 6:16 pm |
|
|
smic
2010 Alfa-Romeo Brera
|
es arī protams nesaku, ka tās poļu ir da best ziemenes eva. Ir tur mīnusi protams - ja viņas uz sausa asfalta izslīd, tad saķere ir zem katras kritikas. Bet tā - citos apstākļos ir ok.... Tur ir k-kāds vecs GY protektors, pats fabrīķis ar pieder tiem pašiem GY, gumija mīksta... k-kā tā.
_________________ @Scmic
|
Wed Oct 24, 2007 6:23 pm |
|
|
Oga
Member of
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Nē nē nu skaidrs, protams. GY, Michelin, Nokian, Continental, Pirelli utt. pērk tikai idioti, kas nezin kur naudu likt
Alfa Romeo 156 GTA
|
Thu Oct 25, 2007 9:39 am |
|
|
smic
2010 Alfa-Romeo Brera
|
demagogs
_________________ @Scmic
|
Thu Oct 25, 2007 10:50 am |
|
|
Oga
Member of
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Kurš jau nu būtu runājis!
Alfa Romeo 156 GTA
|
Thu Oct 25, 2007 11:12 am |
|
|
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
Pagaidām mana pieredze ir tikai ar Pirelli SnowSport 210 (kalpoja 4 sezonas) un Dunlop Graspic DS2 (kalpo tagad otro sezonu)...
Pirelli bija skaļākas, bet bija lielāka stabilitātes sajūta.
Tagadējām lameles ir bišku smalkākas un gumija mīgstāka, kā rezultātā švammīgums ir jūtams. Bet, iepūtu bišku vairāk gaisu un švammīgums ir tikai uz lameļu rēķina, kad jūt, ka tās lameles sašķiebjas līkumos.
Un ir viens "bonuss"- tuvojoties saķeres robežai, skaļi sāk kaukt, tā ka var zināt, ka jādomā kā neiekulties apmalē vai krūmos. Bet sajūta, kad tās lameles sašķiebjas ir gluži netīkama. Jāpierod, ka brīdī, kad mašīna "izslīd" par kādu centimetru, tā nevis izslīd, bet saļogās riepas. Pirmajā dienā pēc vasaras riepu nomaiņas sajūta bija pavisam riebīga.
Pirelli kauciens bija bišku klusāks, laikam jau cietākās gumijas dēļ, vai varbūt vispārējā to riepu trokšņa fona dēļ tikai tā likās.
Tos dūņu lopus man nācās izvēlēties piespiedu kārtā, jo vecās riepas apskatē izbrāķēja, bet 195/55/R15 uz sitiena varēju dabūt tikai tās...
|
Thu Oct 25, 2007 11:28 am |
|
|
Oga
Member of
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Ūja! Vai tad Sava/Debica bija izbeigušās noliktavās?
Alfa Romeo 156 GTA
|
Thu Oct 25, 2007 11:37 am |
|
|
MartinsT
Member of
Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
Atrašanās vieta: Rīga
|
Gislaved softfrost2, tipa tikpat švamīga riepa kā Graspic uz asfalta ir baigā kaka. tikko uzbrauc uz ledus, sniega utml. toties ir baigi labi! nav jau brīnums, ja testos šīs abas un Conti wintcont3 ir līderpozīcijās. bet piekrītu, ka Rīgas apstākļiem labāk izvēlēties kādu kompromisu......ja nedzīvošu dziļi laukos nākamās ņemšu kādas ar mazāklamelēm....
ps. savirze šodien noregulēta, jāliek ziemenes virsū, a to pašlaik ar smiltenes atliekām braucu
|
Thu Oct 25, 2007 11:41 am |
|
|
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
Oga rakstīja:Ūja! Vai tad Sava/Debica bija izbeigušās noliktavās?
Tas bija šā (2007) gada janvāra beigās...
Un pa noliktavām braukāt man tad nekārojās.
Un internetā tik vien zināju apskatīties, kā adac testus (kur Graspic nav apskatīts).
|
Thu Oct 25, 2007 11:49 am |
|
|
|