Autors |
Ziņojums |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
versatile rakstīja:Elektrība man tumša lieta, kas gaiši spīd un sit pa nagiem.
Pašlaik pa nagiem sit trauku mašīna Varbūt kādam ir ieteikumi elektriķim, kas var apskatīties, kas vispār ar mājas instalāciju/zemējumiem?
Garkalnes puse.
Gan jau ka nav rozetē nav pievienots zemējums, vai arī ir tikai 2 vadu sistēma un mājai vispār nav zemējums.
Veļas mašīnas korpusam ir jābūt sazemētam, sliktākajā gadījumā savienotam ar nullvadu. Nulle ir sazemēta Sadales Tīkla uzskaites sadalnē.
Lētākais vienkāršākais- attaisi rozeti vaļā, ar skrūvjgriezi-lampiņu pārbaudi kurš vads ir fāze/nulle un nulli pievieno pie zemējuma spailēm.
Bet ja elektrība ir pavisam tumša lieta- labāk lai to dara kāds elektriķis. Slikti/nepareizi pievilkti kontakti=potenciāls ugunsgrēks
|
Thu Jan 23, 2020 9:07 am |
|
 |
egils19
Member of

Pievienojies: 13 Jan 2013
Komentāri: 824
Atrašanās vieta: Carnikava
1974 Alfa-Romeo Spider
|
petjka rakstīja:versatile rakstīja:Elektrība man tumša lieta, kas gaiši spīd un sit pa nagiem.
Pašlaik pa nagiem sit trauku mašīna Varbūt kādam ir ieteikumi elektriķim, kas var apskatīties, kas vispār ar mājas instalāciju/zemējumiem?
Garkalnes puse.
Gan jau ka nav rozetē nav pievienots zemējums, vai arī ir tikai 2 vadu sistēma un mājai vispār nav zemējums.
Veļas mašīnas korpusam ir jābūt sazemētam, sliktākajā gadījumā savienotam ar nullvadu. Nulle ir sazemēta Sadales Tīkla uzskaites sadalnē.
Lētākais vienkāršākais- attaisi rozeti vaļā, ar skrūvjgriezi-lampiņu pārbaudi kurš vads ir fāze/nulle un nulli pievieno pie zemējuma spailēm.
Bet ja elektrība ir pavisam tumša lieta- labāk lai to dara kāds elektriķis. Slikti/nepareizi pievilkti kontakti=potenciāls ugunsgrēks
Nav labi nulli likt kopā ar zemi. Tad var gadīties ka arī ūdens no krāna sāk dot pa pirkstiem
|
Thu Jan 23, 2020 9:22 am |
|
 |
versatile
Pievienojies: 28 May 2014
Komentāri: 665
2008 Alfa-Romeo 159SW
|
petjka rakstīja:
Lai arī elektrība man ir tumša lieta, zinu, ka šitā nedrīkst.
Tā kā uz korpusa 110 volti, tad jāsecina, ka ar trauķeni viss ir visdrīzāk ok, jo šitas var rasties filtra dēļ (a vot ko tas filtrs dara - tā jau ir pavisam tumša lieta man). Bet zemējuma, tātad, vai nu nav vai ir bojāts - vot tieši šito es gribu saprast un arī kā to risināt.
Liekas iespējams, ka zemējuma nav, bet es tiešām nesaprotu, kāpēc šai gadsimtā būvētai mājai tas varētu nebūt. Kādi būtu argumenti/ietaupījumi neierīkot?
koijotins rakstīja:
vecais vikmanis, savu lietu zin
Vot ar mūspuses elektriķiem mums raiba pieredze bijusi, episkākā frāze atgādinot par pirms laika, pieslēdzot nokautu cepenes ventilatoru, kuru pats solījās samainīt - ai, tas tik sen tak bija jau...  Šis gan, tiesa, ar citu personāžu
Un pavisam pa lēto jau nesanāktu, tomēr jābrauc, laiks, utt...
+ nav vēlēšanās obligāti lētāk. Pats tak zini, kāda daudziem attieksme - i tak saiģot...
|
Thu Jan 23, 2020 3:53 pm |
|
 |
petjka
Member of

1990 Alfa-Romeo 75
|
egils19 rakstīja:petjka rakstīja:versatile rakstīja:Elektrība man tumša lieta, kas gaiši spīd un sit pa nagiem.
Garkalnes puse.
Nav labi nulli likt kopā ar zemi. Tad var gadīties ka arī ūdens no krāna sāk dot pa pirkstiem
Sadales tīkla uzskaitē ir 4 vadu sistēma. 3 fāzes un nulle. Nulle ar 30omu atkārtoto zemējumu tiek sazemēta uzskaites sadalnē.
Tālāk tev iet 4 vadi uz savu maģistrālo sadalni. Maģistrālajā sadalnē ir 3 fāzes, nulle (kas ir sazemēta ST sadalnē) un zemes vads kas uz 10omu mājas zemējumu.
Šeit potenciāli zemējuma vadam un nullvadam ir vienādi!
Vienīgi ja pazūd ST zemējums, tad uz šādi pieslēgtu ierīču korpusa var parādīties spriegums... BET! Tā kā pilsētā nullvads līdz trafam būs drīzākais sazemēts kādās 5 vietās +trafā zemējums 1...2 omi.... Pilsētā kabeļu tīklā es teiktu ka risinājums drošs.
Laukos, it īpaši gaisvadu tīklā es nekādā gadījumā šādi neslēgtu klāt!
|
Mon Jan 27, 2020 10:58 am |
|
 |
petjka
Member of

1990 Alfa-Romeo 75
|
versatile rakstīja:...
Tā kā uz korpusa 110 volti, tad jāsecina, ka ar trauķeni viss ir visdrīzāk ok, jo šitas var rasties filtra dēļ (a vot ko tas filtrs dara - tā jau ir pavisam tumša lieta man). Bet zemējuma, tātad, vai nu nav vai ir bojāts - vot tieši šito es gribu saprast un arī kā to risināt.
Liekas iespējams, ka zemējuma nav....
lūdzu vairāk neko neraksti!
1) Izmēriji ka 110V? Pret ko mēriji, spriegumu mēra starp 2 punktiem nevis 1!!! Tiešām domā ka ja uz korpusa ir 110V tas tas ir OK????
2) Kādēļ secini ka traķene ir OK? Ja būtu 72V vai 21V tad nebūtu kārtībā????
3) Korpusa sazemēšana ir nepieciešama lai inducētais potenciāls un izolācijas bojājumu rezultātā potenciāls tiktu novadīts uz zemi un tādejādi izlīdzināts ar ēkas grīdas, radiatoru u.c. potenciālu. Nebūtu bīstams cilvēkiem.
|
Mon Jan 27, 2020 11:02 am |
|
 |
versatile
Pievienojies: 28 May 2014
Komentāri: 665
2008 Alfa-Romeo 159SW
|
Piedošanu, tiešām nezinu, kā ar multimetru, mērot tikai ar vienu spaili dabūt uz ekrāna 110. Nu, ja nu vienīgi ar fotošopu. Loģiski, ka mērīju uz 2 punktiem, no kuriem viens nebija trauķene
Uz korpusa 110v nav OK, bet tas var rasties pie kārtībā esošas trauķenes, bet neesoša zemējuma.
Tā vismaz saka par mani gudrāki cilvēki.
Tā ka pie pašreizējās info, būtu iemesls uzskatīt, ka 27 vai 72 voltu gadījumā iespēja, ka trauķene nav ok būtu visnotaļ lielāka.
Teorija par filtru nav korekta?
|
Tue Jan 28, 2020 1:01 pm |
|
 |
petjka
Member of

1990 Alfa-Romeo 75
|
Tā arī neuzrakstīji starp kuriem 2 punktiem mēriji
Ja viens no tiem ir fāze rozetē- tad iespējams ka rādija 110V
Par vienu tev bija taisnība ko rakstīji pašā sākumā- "neko nesaprotu no elektrības"
"mazliet sit pa nagiem".... 110V.... nu tas nav mazliet!
Nesazemētas iekārtas nav labi, par to nav stāsts! Uz korpusu inducējas spriegums utt.
Bet ja pieslēdz šādu iekārtu tikai fāzei un nullei- nebūs uz korpusa 110V !!! Un jautājums pret ko mēra tos 110V? Pret kaķi? Pret nulli? Pret fāzi? Tā ir liela atšķirība!
|
Tue Jan 28, 2020 6:02 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
Atrašanās vieta: Rīga
|
ir gumijas stūre, ko gribas padarīt mazāk pretīgu:
1. šrotā sameklēt tā paša modeļa ādas stūri
2. esošo pārvilkt ar ādu
izmaksas +/- varētu būt līdzīgas, 70-100eur.
ko iesakiet? un ja nr2., tad kur - ssā jau pilns ar piedāvājumiem, bet nu šo negribās veikt random kantorī un spēlēt loteriju
|
Thu Jan 30, 2020 4:37 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Esoso apvelkot ar adu nepaliks par resnu ?
_________________ es atgriezos 3 x
|
Thu Jan 30, 2020 7:33 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Komentāri: 12216
|
arba rakstīja:Esoso apvelkot ar adu nepaliks par resnu ?
Nē, esošā ir tievāka kā tā paša modeļa ādas versija. Varbūt adas versijai apakšā ir tā pati stūre, kas man jau ir? Hvz
|
Thu Jan 30, 2020 8:44 pm |
|
 |
sunnyman
Pievienojies: 17 Jun 2011
Komentāri: 16
Atrašanās vieta: Riga
|
 Krizes gali - pakalpojumi / materiali utt...
Taisiju Brerai kantori preti T/cDole Samaksaju 80 euro Ar kvalitati apmierinats!!
|
Thu Jan 30, 2020 11:30 pm |
|
 |
Didzis
Member of

Pievienojies: 26 Apr 2010
Komentāri: 1147
Atrašanās vieta: Rīga, Cēsis
2000 Alfa-Romeo 2.5 v6
|
MartinsT rakstīja:ir gumijas stūre, ko gribas padarīt mazāk pretīgu:
1. šrotā sameklēt tā paša modeļa ādas stūri
2. esošo pārvilkt ar ādu
izmaksas +/- varētu būt līdzīgas, 70-100eur.
ko iesakiet? un ja nr2., tad kur - ssā jau pilns ar piedāvājumiem, bet nu šo negribās veikt random kantorī un spēlēt loteriju

Varu ieteikt
https://automix.lv
vai
http://ergana.lv
|
Fri Jan 31, 2020 5:04 pm |
|
 |
Kaneelis
Komentāri: 348
Atrašanās vieta: Tīraines ciems
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
 Kabeļu zeķe
Kādam nav gadienā izstrādājums, ko sauc par kabeļu zeķi? Tā uz 25-40mm ? Deretu gan arī 32. Caurulē ieskrūvējama koniskā vītne ar cilpu. Slo cenu zinu - ~ 60 eur, varbūt kādam ir kāds cits variants?
|
Sat Mar 21, 2020 8:22 pm |
|
 |
petjka
Member of

1990 Alfa-Romeo 75
|
 Re: Kabeļu zeķe
Kaneelis rakstīja:Kādam nav gadienā izstrādājums, ko sauc par kabeļu zeķi? Tā uz 25-40mm ? Deretu gan arī 32. Caurulē ieskrūvējama koniskā vītne ar cilpu. Slo cenu zinu - ~ 60 eur, varbūt kādam ir kāds cits variants?
kas kas kas? Kabeļu zeķe, koniska vītne caurulē??? Par ko tu runā??? Moš bildīti ieliec...
|
Sun Mar 22, 2020 11:32 am |
|
 |
Kaneelis
Komentāri: 348
Atrašanās vieta: Tīraines ciems
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
 Re: Kabeļu zeķe
petjka rakstīja:Kaneelis rakstīja:Kādam nav gadienā izstrādājums, ko sauc par kabeļu zeķi? Tā uz 25-40mm ? Deretu gan arī 32. Caurulē ieskrūvējama koniskā vītne ar cilpu. Slo cenu zinu - ~ 60 eur, varbūt kādam ir kāds cits variants?
kas kas kas? Kabeļu zeķe, koniska vītne caurulē??? Par ko tu runā??? Moš bildīti ieliec...
Reku šitāds - ar ko trubas zem zemes vilkt - https://cabledrumjacks.co.uk/collections/cable-pulling-socks
Bildi nemāku
|
Sun Mar 22, 2020 2:41 pm |
|
 |
|