|
60 lapa no 83 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
zeenjaa
Pievienojies: 10 Sep 2006
Komentāri: 1565
Atrašanās vieta: Jelgava
|
werty rakstīja:Sanāk tā, ka ja ir izpplūde kā MS79, tad skati varēs iziet tikai tad, ja pirms tās uzliks orģinālo izplūdes sistēmu?
http://alfisti.lv/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_gallery&image_id=2665
tur ar tām sertifikācijām ir niances, tam MS79 drošivien ir ražotāja sertifikāts un ja uzstādīts atbilstoši ražotāja norādēm, tad sastāvdaļa atbilst prasībām.
līdzīgi, kā ar sakabes āķiem. ja uzstāda kantoros neoriģinālos, tad jābūt ražotāja atbilstības sertifikātam, tad vari iet skati.
|
Tue Jan 24, 2017 2:52 pm |
|
 |
Braucejs
Pievienojies: 28 Jan 2012
Komentāri: 100
Atrašanās vieta: Rīga
|
Tikko paskatījos, mana 159 pirmo reizi reģistrēta 20.06.2008., tad sanāk, ka pieļaujamā dūmainība ir līdz 3.0. Bet iepriekš vairākas reizes ņēma priekšā, ja k>1.5. Kā tad īsti ir? Tur lohi apskatē strādā vai es kaut ko ne tā sapratu?
|
Tue Jan 24, 2017 5:29 pm |
|
 |
werty
Pievienojies: 27 Sep 2016
Komentāri: 51
|
Laikos, kad aiz loga vel bija ziema, alfa sūdīgi leca, grieza bet neleca, nomainīju kvēlsveces, likās, ka problēma atrisināta, iespējams, ka tas bija tikai placebo efekts, bet arī tagad no rītiem auto sūdīgi lec, kā 1x pielec tā vairs nav problēmu. Varbūt kādam bijusi līdzīga situācija?
|
Tue Jan 31, 2017 11:37 am |
|
 |
zeenjaa
|
werty rakstīja:Laikos, kad aiz loga vel bija ziema, alfa sūdīgi leca, grieza bet neleca, nomainīju kvēlsveces, likās, ka problēma atrisināta, iespējams, ka tas bija tikai placebo efekts, bet arī tagad no rītiem auto sūdīgi lec, kā 1x pielec tā vairs nav problēmu. Varbūt kādam bijusi līdzīga situācija?
dīzelim jau pa lielam pielekšanai 3 lietas vajag - kvēlsveces, labs akumulators un dīzelis.
akumulators bieži vien atrisina daudzas problēmas!! jā, protams, liekas, ka griež pietiekami, bet bieži vien tomēr nepietiekami, vai strāva ir par mazu, lai ātri un pietiekami uzsildītu kvēlsveces.
laba degviela, degvielas filtrs, sūknis.
|
Tue Jan 31, 2017 12:23 pm |
|
 |
Jan4iks
Pievienojies: 20 Jun 2016
Komentāri: 62
Atrašanās vieta: Valmiera
|
Man ir līdzīga problēma, izpaužas no rītiem kad temperatūra ir ap -3 un jo zemāk, jo nepatīkamāk. Nav gan tā bijis ka nepielektu, pielec, bet pirmās 5-10 sekundes žēl klausīties motora skaņās - it kā no 5 cilindriem darbotos tikai daži. Arī kad pirmo reizi pielecis varu noslāpēt un 2 reizi jau viss pielec pa skaisto. Arī pirmā doma - nedarbojas visas kvēlsveces - pamēriju - visas dzīvas, ieslēdzot aizdedzi spriegums uz tām parādās. Tātad diez vai tās pie vainas. Nākošais - kvēlsveču relejs. ja tas nedarbotos, tad izmestu kļūdu, bet tā kā aukstajos rītos nekādas kļūdas neparādās, tad visdrīzāk diez vai pie vainas. Tad vēl bija doma, ka varbūt kāda sprausla sūdīgāka, iedevu visas uz pārbaudi - vissas OK. Parunājot ar gudriem cilvēkiem, ieteica iztīrīt ieplūdes kolektoru un likvidēt tās gaisa klapes, kuras manā gadījumā izskatās diezgan ļurkanas. Pagaidām to neesmu darījis, jo pārāk daudz jāizjauc motortelpa, lai to noņemtu. Tā kā pavasarī, kad paliks siltāks, plānoju mainīt siksnas, tad apvienošu šos abus pasākumus.
Tā kā pagaidām esmu samierinājies ar nepatīkamajām, mēreni auksto rītu skaņām, un ja ziņo salu zem -10, iedzenu auto uz nakti siltā garažā
PS
Visdrīzākais, ka kolektors varētu būt diez gan aizaudzis, jo biju izņēmis MAPu un noņēmis EGR, pārāk labi neizskatījās:
Pēdējoreiz rediģējis Jan4iks Tue Jan 31, 2017 1:03 pm; pavisam rediģēts 1 reizi
_________________ LANCIA Delta 3
AlfaRomeo Giulietta
FIAT Barchetta
|
Tue Jan 31, 2017 12:47 pm |
|
 |
marciss
Pievienojies: 09 Jun 2011
Komentāri: 432
Atrašanās vieta: Capital
|
Man pilnīgi identiska situācija ar <0 C startēšanu. Itkā netraucē, bet žēl klausīties. +vēl vērā ņemams dūmu (nesadedzis dīzels?) mutulis tās rīstīšanās laikā. Arī sāku likt kārti uz klapītēm. Varbūt Fficina var pakomentēt no pieredzes vai klapīšu amputēšana šādus gadījumus atrisinājusi?
|
Tue Jan 31, 2017 1:01 pm |
|
 |
riexc
Member of

Pievienojies: 17 May 2009
Komentāri: 638
2003 Alfa-Romeo 156SW
|
Ja atminja nevilj, man ari sada veida problema bija, tikai neatceros vai palidzeja tikai akjisa mainja, vai ari sveces mainiiju.. bet tas ko atceros, problema izteiktaka bija ar statoil degvielu vai Nestes leeto staciju degvielu (piemeram, Satekles iela vai deglava/nicgales.. ja ieleja normalaja stacija, tad simptomi bija mazliet mazaki.. tas viss, protams, ir subjektiivi, bija paaris gadus atpakalj un tad ari nebija nestee taa pro degviela (subjektivs viedoklis - lai pirktu dargako dizeli, parastais paliek suudiigaks  ), bet varbut vajag pameginaat degvielas lietosanas paradumus pamainiit liidz tam pavasarim
|
Tue Jan 31, 2017 1:02 pm |
|
 |
Jan4iks
|
Es pārsvarā pildos STALOILā, esmu lējis gan parasto, gan dārgo, pamēģināju arī LUKOILā, atšķirības ne kādas. Un jā, kad motors tirinās, tad izplūdē melnie dūmi ar dīzeļsmaku. Tātad sanāk, ka pārāk daudz degvielas vai drīzāk pārāk maz gaisa...
AlfaRomeo Giulietta
FIAT Barchetta
|
Tue Jan 31, 2017 1:10 pm |
|
 |
werty
|
Iespējams, ka manā gadijumā varētu būt kas ar gaisa padevi, jo EGR atteicās darboties, bet vel neesmu to amputējis.
Kolēģa Sang Yong čipam līdzīga problēma, viņa gadijumā gan degvielas padevē kur ir sūce un gaisu sūc iekšā.
kas vel ir īpatnēji, kad pielec tad pirmās 3 sekundes motors ar izklausas tā daudz savādāk...
|
Tue Jan 31, 2017 1:15 pm |
|
 |
zeenjaa
|
nu dīzelis ir tāda īpatnēja niance - tie ir traktoru motori, nezinu kā to savādāk pateikt. cik youtubā nav redzēti video, kur 20 gadus stāvējušu autiņu pielaiž ar jaunu akumulatoru. Manuprāt izplūdes un gaisa padeves traucējumi izpaudīsies vairāk kā slāpšana, zūd uzrāviens, bet uz iedarbināšanu (pielekšanu) šīm lietām nevajadzētu atstāt lielu ietekimi. viņš var mest melnus dūmus, pēc tam slāpt, bet viņam jālec, ja degviela pietiekami laba un grieš pietiekami. Pietiekami dīzelim ir ļoti svarīgi! viņam vajag nepieciešamo kompresiju, lai tā degviela aizdegtos/detonētu. ar lēnu griešanu nebūs pietiekami.
man pirms pirkšanas Ficcina ielika jaunu aķi - šogan vispār pie jebkuriem mīnusiem lec no pusapgrieziena. no iepriekšējo gadu auto pieredzes es tomēr palieku pie akumulatora vainas (ja tas nav mainīts ilgāk par 3 gadiem).
|
Tue Jan 31, 2017 1:43 pm |
|
 |
Jan4iks
|
Nedomāju, ka manā gadījumā pie vainas akumulātors...
AlfaRomeo Giulietta
FIAT Barchetta
|
Tue Jan 31, 2017 2:04 pm |
|
 |
krods
Pievienojies: 04 Feb 2015
Komentāri: 618
2004 Alfa-Romeo 156SW
|
zeenjaa rakstīja:werty rakstīja:Laikos, kad aiz loga vel bija ziema, alfa sūdīgi leca, grieza bet neleca, nomainīju kvēlsveces, likās, ka problēma atrisināta, iespējams, ka tas bija tikai placebo efekts, bet arī tagad no rītiem auto sūdīgi lec, kā 1x pielec tā vairs nav problēmu. Varbūt kādam bijusi līdzīga situācija?
dīzelim jau pa lielam pielekšanai 3 lietas vajag - kvēlsveces, labs akumulators un dīzelis.
akumulators bieži vien atrisina daudzas problēmas!! jā, protams, liekas, ka griež pietiekami, bet bieži vien tomēr nepietiekami, vai strāva ir par mazu, lai ātri un pietiekami uzsildītu kvēlsveces.
laba degviela, degvielas filtrs, sūknis.
aha,labas farsnukas un kompresiju nevajag ja?
|
Tue Jan 31, 2017 3:21 pm |
|
 |
zeenjaa
|
Jan4iks - nu tev jau diezgan normāli leca, tik kāds cilindrs ļurkājas
Krod - bez kompresijas vispār protams nekas nenotiek, tas ir pats par sevi, kas slēpjas zem termina "ejošs motors", turklāt iedarbināšanas brīdī kompresiju daļēji nodrošina tieši akumulators, cik jestri viņš griezīs tos virzuļus. ja virzuļa gaita būs par lēnu, tad gājiena laikā konpresija zudīs. bet, kompresijas zudums motora nolietošanas dēļ, būs jūtams ikdienā braucot, ja braucot viss kārtībā, tad kompresijas nepietiekamība startā - akumulators.
sprauslas, jeb farsunkas- nu tas jau pie degvielas padeves problēmām attiecas. bet es tās aiztiktu pēdējās vai arī konkrēti, ja dators rāda.
|
Tue Jan 31, 2017 3:42 pm |
|
 |
werty
|
Hmm ir kādi veidi kā pārliecināties via tas tiešām ir akumulātors izņemot tā nomaiņu?
Alfa šī ir pirmā ziema, jo pirms tam tā braukāja pa Dāniju. Tādēļ pieļauju domu, ka tur viskas varētu būt pie vainas
|
Tue Jan 31, 2017 3:51 pm |
|
 |
Jan4iks
|
zeenjaa rakstīja:Jan4iks - nu tev jau diezgan normāli leca, tik kāds cilindrs ļurkājas .
Es gan šādu skaņu neuzskatu par normālu! Tā varētu sākt darboties dīzelis - aizvēsturisks traktors pie -30 grādiem, bet ne jau samērā nesena Alfa pie -6 grādiem...
AlfaRomeo Giulietta
FIAT Barchetta
|
Tue Jan 31, 2017 3:51 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Tue Jun 17, 2025 1:33 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
60 lapa no 83 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|