Autors |
Ziņojums |
krods
Pievienojies: 04 Feb 2015
Komentāri: 618
2004 Alfa-Romeo 156SW
|
palaidniex rakstīja:Ar kādiem auto tā ilgstoši esi veicis salīdzinošos testus, lai tā nekļūdigi pateiktu cik K zenons ir kruta un sakot ar cik K viss ir pakaļā?
Nu tā, forši būtu paklausīties
esi vai izliecies?pričom testi?es teicu man vislabāk patīk 4000k nav ne zili ne dzeltani,MAN tādi patīk,JO es uzskatu ka ar tādu gaismas temperatūru es ceļu redzu vissssssslabāaaaaaaak  jautājumi?
|
Sun Jan 29, 2017 11:18 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
krods rakstīja:palaidniex rakstīja:Ar kādiem auto tā ilgstoši esi veicis salīdzinošos testus, lai tā nekļūdigi pateiktu cik K zenons ir kruta un sakot ar cik K viss ir pakaļā?
esi vai izliecies?pričom testi?es teicu man vislabāk patīk 4000k nav ne zili ne dzeltani,MAN tādi patīk,JO es uzskatu ka ar tādu gaismas temperatūru es ceļu redzu vissssssslabāaaaaaaak jautājumi?
Nu gribas uzzināt, kā esi nonācis pir šāda secinājuma kādiem auto un kādas temperatūras zenonus esi testejis, lai nekļūdīgi pateiktu, ka tieši 4000K tev patīk labāk un redzi labāk.
Jo, lai patiktu labāk, ir jābūt pieredzei ar to, kā ir sliktāk...
Starp citu 5500-6000 būs balta gaisma, 4000 jau velk uz dzeltenu
_________________ in Busso we trust...
|
Sun Jan 29, 2017 11:34 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
baigie fiziķi sanākuši  
_________________ es atgriezos 3 x
|
Sun Jan 29, 2017 11:39 pm |
|
 |
krods
2004 Alfa-Romeo 156SW
|
palaidniex rakstīja:krods rakstīja:palaidniex rakstīja:Ar kādiem auto tā ilgstoši esi veicis salīdzinošos testus, lai tā nekļūdigi pateiktu cik K zenons ir kruta un sakot ar cik K viss ir pakaļā?
esi vai izliecies?pričom testi?es teicu man vislabāk patīk 4000k nav ne zili ne dzeltani,MAN tādi patīk,JO es uzskatu ka ar tādu gaismas temperatūru es ceļu redzu vissssssslabāaaaaaaak jautājumi?
Nu gribas uzzināt, kā esi nonācis pir šāda secinājuma kādiem auto un kādas temperatūras zenonus esi testejis, lai nekļūdīgi pateiktu, ka tieši 4000K tev patīk labāk.
Jo, lai patiktu labāk, ir jābūt pieredzei ar to, kā ir sliktāk...
Starp citu 5500-6000 būs balta gaisma, 4000 jau velk uz dzeltenu
redzi šeit ar auto nebūs sakara,jo šo testu var veikt pat uz viena auto  ne?
|
Sun Jan 29, 2017 11:40 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Tad vēl jo vairāk pastāsti, kā tieši un kādas tieši zenonu spuldzes esi notestējis.
Interesanti taču!
Cik ilgi kādos apstākļos.
Kas tev kalpoja par labas redzamības etalonu?
Kas tieši lika lemt par labu tieši 4000K spuldzēm
|
Sun Jan 29, 2017 11:42 pm |
|
 |
krods
2004 Alfa-Romeo 156SW
|
palaidniex rakstīja:Tad vēl jo vairāk pastāsti, kā tieši un kādas tieši zenonu spuldzes esi notestējis.
Interesanti taču!
Cik ilgi kādos apstākļos.
Kas tev kalpoja par labas redzamības etalonu?
Kas tieši lika lemt par labu tieši 4000K spuldzēm
testēts ir osram xenarc,ir testēti lētie kjīnas visional,patreizs ir philipsi,starpības starp viņām nav nekādas,vizsmazs es nemanu,temperatūrai gan ir,es tev jau teicu jo zilāka gaisma,jo vairāk pazūd uz asfalta,uz slapja vēl jo vairāk!
|
Sun Jan 29, 2017 11:51 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Nu jāvelk kā ar knīpstangām ārā...
Kas par auto?
Kuriem no zenoniem cik K gaisma? Cik ticama ķīnas zenonu krāsu temperatūra?
Lietošanas periods (vasara/ziema) un ilgums - diena, mēnesis?
Kāpēc mainīji? Izdega?
|
Mon Jan 30, 2017 12:07 am |
|
 |
jancs1988
Pievienojies: 20 Sep 2015
Komentāri: 25
2011 Alfa-Romeo 159SW
|
palaidniex rakstīja:jancs1988 rakstīja:krods rakstīja:Jan4iks rakstīja:Ieliku PIAA Hyper Plus, gaismai nav ne vainas... protams nav kā luksus klasei, bet pārāk sūdzēties arī nevar.
ja lukturs ir mēsls tur var likt kaut plutonija un atomreaktora serdeni,tāpat nespīdēs,ir testēts visāds tur blue vision un night breaker tur tipa 100% gaismas utt,nu nezinu biki labāk ir,jo gaisma parasti ir baltāka,nevis kā parastajām dzetanīga,bet nejau kā reklamē,ka tur spīd 20x tālāk,utt 
ļoti minimāli, bet palīdz miglas lukturi, esmu iepraktizējis tos slēgt 
Miglinieku uzdevums ir apgaismot ceļa malu un ceļu dažus metrus auto priekšā, pie ātrumem >35 km/h tas, ko var pamanīt vietā, ko apgaismo miglinieki ir ieraudzīts sen par vēlu... 
nav svarīgi kāds uzdevums, svarīgi ir uzlabom redzamību, ko vismaz psihologiski man palīdz.
a ko te vispār tāds cepiens, Jūs vēl ZPD uzrakstat, katrs liek tādas gaismas ar kurām jūtās komofrtablāk un redz labāk, neaizmirstat, ka redzes īpatnības, brilles un citi aspekti, lampu tīrība utt..
kāds te prasīja, kuram tad ir vispār labas tuvāks gaismas.. nu teikšu godīgi, 159 ir vienas no sliktākajām ar ko esmu braucis (un ne vienu vien auto), bet nu ja tādas ir, tad vienkārši mazāk jāvizinās pa tumšām ielām
lielākais cepiens jau bija par to, ka tālās ir ļoti labas, kāpēc tad tuvās tik sliktas
|
Mon Jan 30, 2017 9:51 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
Tapec, ka 159 tuvais ir leca. Un lecu gaismas ar laiku klust sudigas, te ari nesen kads skaidroja, ka tai lecai eiksa apruse vai apdeg reflektors un gaisma pazud. Vinas smuki izskatas, un kamer jaunas deg spozi, bet diez gan atri klust ar vien tumsakas. Var jaukt ara, tirit, atjaunot hromu... pulet stiklinus. Vai vienkarsi nopirkt jaunas lampas. Ne gluzi Depo, bet vismaz magneti marelli
Sada problema paradijas sakot ar Alfa 155, ka ari visam Alfam ar xenonu, ipasi 166. Un ne tikai Alfam, BMW lecu lukturiem ari sudiga gaisma.
Var likt tas superduper spuldzites, bet to efekts bus vairak galva nevis uz cela  Osram Nightbraker man ir Jeep, liekas, ka pilnigi melna meza vidu cels ir mazliet gaisak ka ieprieks
_________________ Itāļu auto speciālisti, auto tirdzniecība - 67 383 626 www.autofficina.lv
|
Mon Jan 30, 2017 10:06 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
Guiliettai arī lēca, bet gaisma daudzreiz labāka kā 159. Nezinu ko Dima tur ir ielicis, bet man neprasās slēgt tālās gaismas.
Cik skatījos tad lēcas 159 un Guiliettai ir vienādas.
|
Mon Jan 30, 2017 11:38 pm |
|
 |
jancs1988
Pievienojies: 20 Sep 2015
Komentāri: 25
2011 Alfa-Romeo 159SW
|
elbee rakstīja:Tapec, ka 159 tuvais ir leca. Un lecu gaismas ar laiku klust sudigas, te ari nesen kads skaidroja, ka tai lecai eiksa apruse vai apdeg reflektors un gaisma pazud. Vinas smuki izskatas, un kamer jaunas deg spozi, bet diez gan atri klust ar vien tumsakas. Var jaukt ara, tirit, atjaunot hromu... pulet stiklinus. Vai vienkarsi nopirkt jaunas lampas. Ne gluzi Depo, bet vismaz magneti marelli
Sada problema paradijas sakot ar Alfa 155, ka ari visam Alfam ar xenonu, ipasi 166. Un ne tikai Alfam, BMW lecu lukturiem ari sudiga gaisma.
Var likt tas superduper spuldzites, bet to efekts bus vairak galva nevis uz cela Osram Nightbraker man ir Jeep, liekas, ka pilnigi melna meza vidu cels ir mazliet gaisak ka ieprieks 
super, paldies par info !
|
Mon Jan 30, 2017 11:40 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
man pēc pieredzes, nav skaidrojuma, jo mazāks lukturis, jo s.... gaisma
159 lukturis ir maziņš
_________________ es atgriezos 3 x
|
Mon Jan 30, 2017 11:50 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
Pieredze tāda ka 159 ar xenon un ceļš redzams sliktāk kā Guileietta ar halogēnu.
|
Tue Jan 31, 2017 12:17 am |
|
 |
krods
2004 Alfa-Romeo 156SW
|
a kas ir 159 tajai ar halogēniem?nav labāk kā ar xenoniem?
mož jātaisa downgreids līdzīgi kā audi c6?kad no bixenona parliek uz halogēnu ir 10x labāk?
|
Tue Jan 31, 2017 1:30 am |
|
 |
marciss
Pievienojies: 09 Jun 2011
Komentāri: 432
Atrašanās vieta: Capital
|
jāņem vērā, ka xenona spuldze ar laiku samazina savu spožumu. Laikam kkas ap 3000h bija.Pašam ir 159 ar OEM xenonu un itkaa dega, gaisma so so. Tā kā experimentēt ar original D1S (~2x70EUR) nebiju gatavs, tad peec 3aa alus pasuutiju Osram original by Aliexpress  Par to naudu (20 EUR pāris) manis pēc viņas var degt laukā reizi pusgadā. Gaismas daudzums nesaliidzinaams
EDIT: tik nav saprotams, kā čīkstoša piekare korelē ar sūdīgiem xenoniem
|
Tue Jan 31, 2017 9:43 am |
|
 |
|