|
1 lapa no 6 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
edvins
Pievienojies: 05 Jan 2015
Komentāri: 3
Atrašanās vieta: Rīga
|
 Vajag viedokli
Sveiciens visiem alfistiem, iespējams esmu ielīdis nepareizajā foruma sadaļā, ja tā tad ceru, ka būsiet atsaucīgi un vienalga palīdzēsiet.
Esmu nolēmis iegādāties jaunu auto, sliecos uz AR 156 1.9D universāli. protams padomā vēl ir arī citu marku auto.
Par cik nekad pašam nav bijusi saskarsme ar Itāļu auto, un kā jau parastam latvietim klausoties visādos gudriniekos ir izveidojies stereotips, ka Itāļu mašīnas ir diezgan sliktas. gribēju tomēr dzirdēt jebko par šo auto, kāds īstenībā tas ir, kam jāpievērš uzmanība to pērkot, ar kādām problēmām visbiežāk jāsaskarās, kā ir ar rūsu, visas vājās vietas, remontu izmaksas utt. un protams arī visu labo, kas viņās izceļas.
|
Mon Jan 05, 2015 10:07 pm |
|
 |
Gunča
Pievienojies: 30 May 2010
Komentāri: 1193
Atrašanās vieta: Preiļi
2001 Alfa-Romeo 166
|
Alfa ir labākā mašīna...
|
Mon Jan 05, 2015 10:18 pm |
|
 |
Gunča
Pievienojies: 30 May 2010
Komentāri: 1193
Atrašanās vieta: Preiļi
2001 Alfa-Romeo 166
|
Ā nē... 1,9 dīzelis nav labs... ar pārsistu karteri tikai kādi 5km var nobraukt, tad motors ir jāsviež ārā, un jālamājas, ka Alfa ir huiņa... (es vienu tādu zinu).
Bet, ja nopietni, tad motors runā, ka esot mūžīgais. Tikai nez kāpēc karteri bieži pārsitas... iet laikam uz gaisa... un diezgan labi iet. Virsbūve jāskatās, esmu redzējis pilnīgi ar lāpstu grābjamu. Kaut kas ir ar priekšējo augšējo plauktu buksēm... netur ņihuja, nemaksā ar neko daudz, bet besī bieži mainīt.. Viss pārējais ir kruta. Tad kad iekāp mašīnā un apsēsties pie stūres viss pārējais paliek vienaldzīgs... ja vēl koza roža un FL panelis... kaut kas tur ir.
P.S. Man nav 156 dīzelis, bet draugam. Es vinam to nopirku, un daudz ko remontēju, tāpēc saku no tādas pieredzes.
|
Mon Jan 05, 2015 10:31 pm |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
 Re: Vajag viedokli
edvins rakstīja:...
Esmu nolēmis iegādāties jaunu auto, sliecos uz AR 156 1.9D universāl....
156to JAUNU būs grūti atrast
Pirms pērc- atrādi kādā alfu pazinēju servisā. Par cik 1.9 jtd motors ir izdevies, ir dzirdēti reāli stāsti par 500km noripojušiem auto. Nebūtu forši tādu iegādāt.
Mīnuss- priekšas augšējie plaukti netur LV ceļus. Ja nebrauc kā pensonārs tad jāmaina bieži. Nav jau ļoti sarežģīti un mega dārgi. Bet bik kaitina. Vairāk mīnusu domāju nav.
|
Mon Jan 05, 2015 11:14 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
|
Mon Jan 05, 2015 11:59 pm |
|
 |
edvins
Pievienojies: 05 Jan 2015
Komentāri: 3
|
Nu es nebraucu ar auto kā psihopāts, bet opis arī neesmu, kā saka reizi no reizes patīk nedaudz ieskrieties. Cik reizes gada laikā Jūs viņu remontējat (tās bukses un citas lietas)?
|
Tue Jan 06, 2015 12:30 am |
|
 |
alfa146
Pievienojies: 24 May 2007
Komentāri: 1994
|
edvins rakstīja:Nu es nebraucu ar auto kā psihopāts, bet opis arī neesmu, kā saka reizi no reizes patīk nedaudz ieskrieties. Cik reizes gada laikā Jūs viņu remontējat (tās bukses un citas lietas)?
Если ты намерен кататься от техосмотра,до техосмотра,то поверь мне на слово,не нужна тебе такая машина.
|
Tue Jan 06, 2015 12:39 am |
|
 |
versatile
Pievienojies: 28 May 2014
Komentāri: 665
2008 Alfa-Romeo 159SW
|
 Re: Vajag viedokli
edvins rakstīja:kā jau parastam latvietim klausoties visādos gudriniekos ir izveidojies stereotips, ka Itāļu mašīnas ir diezgan sliktas
Ja tiem gudriniekiem pašiem nav bijusi nekad alfa, tad nav vērts klausīties. Parasti tas "viedoklis" sakņojas nez kur lasītās un saklausītās pasakās. Itāļiem ir savas nianses un par pārlieku perfekciju kopējā izpildījumā var nesapņot, bet 156/147/159/166 un jaunākas, manuprāt, jau ir gana zolīdi autini; ja pareizi saprotu, tad ap to laiku tur vadībā sāka strādāt vācieši
Katrā gadījumā, paskatoties autiņus ap 2000- gadu, reti kuram būs tāds salons kā alfai. Paņemsi kkādu tā laika opeli un katru rītu ienīdīsi to laiku, ko pavadi uz darbu braucot.
Pirmā alfa ar kuru sanāca izbraukt, bija akurāt tāda 156 1.9 dīzelis. Fl salons tipa, bet pre-fl priekša. Nu nejēdzīga, kkā nesanāca stūri noregulēt, pedāļi smagi, ātrumi ar varu jāslēdz, pārslēdzēja ručka, ja aizmirst, ka neturas, mēdz rokā palikt... Karoče, reāli iepatikās  par spīti trūkumiem. Par dīzeļa patēriņu čoms nesūdzas, par to, ka slikti iet - ne tik. Mīnuss 156 SW varētu būt, ka pacieta, komfortu baigo nevajag gaidīt un ja kāda bukse izbeigsies, labi to dzirdēsi. Bet nav godīgi salīdzināt ar 2009.gada A6 un tamlīdzīgiem auto, protams. Vēl, cik zinu, info centram mēdz izdegt displejs - variē no "kaitinoši" līdz "neko nevar salasīt".
+par ieteikumu aizvest pie alfu pazinējiem.
|
Tue Jan 06, 2015 1:15 am |
|
 |
Meisaro
Pievienojies: 10 Sep 2014
Komentāri: 42
Atrašanās vieta: Bauska, Rīga
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
Ja uzturēsi alfiņu kārtība, tad kalpos labi. Pats nopērkot nomainīju priekšā augšējos plauktus un tehnisko izgāju praktiski pa nullēm (dabūju vieninieku par aizmugurējām buksēm, tagad jau nomainītas  ). Vel termostatu dabūju nomainīt, jo kaut kā auksti sāka palikt ar ziemas pienākšanu. Salons ērts, smuks, neesmu no tiem mazākajiem zēniem, bet man vietas pietiek  Mašīna tāda ņipra, reāli viņa man liek braukt nedaudz ātrāk nekā vajag, un par patēriņu nesūdzos. Viss atkarīgs no braukšanas stila.
Tas ko esmu ievērojis, un kas man brīžiem kaitina: atverot bagāžnieku, nav kur pielikt rociņu pavelkot to bagāžnieku augšā. Varbūt tā ir tikai manai alfai, nebija ar ko salīdzināt. Un kā jau iepriekš minēja, alfiņa ir diezgan cieta, un dzirdēt var ja kaut kas brūk kopā.
Tā man ļoti patīk, un mašīnu mainīt netaisos!
Un tagad man baigi sasalst durvju rokturi priekša, varbūt kāds var kaut ko ieteikt?
|
Tue Jan 06, 2015 9:00 am |
|
 |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
|
Meisaro rakstīja:Un tagad man baigi sasalst durvju rokturi priekša, varbūt kāds var kaut ko ieteikt?
...tā ir problēma, dzīt tajā pogā visādas smēres ir īstermiņa risinājums, jo vēlāk tā piedzītā poga sāks strēgt, un tas kretinē vēk vairāk, karoče, man viss beidzās ar jaunas ručkas uzlikšanu, un kāmēr es ar to mašīnu braucu, problēmu šajā mezglā vairs nebija...
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
|
Tue Jan 06, 2015 11:31 am |
|
 |
Nr.7
Member of

Pievienojies: 12 Oct 2006
Komentāri: 4677
2000 Alfa-Romeo 156
|
Meisaro rakstīja:
Un tagad man baigi sasalst durvju rokturi priekša, varbūt kāds var kaut ko ieteikt?
sapūt Antifrīzu/Tosolu, vai kādu feflona caurspīdīgo smērvielu.
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
|
Tue Jan 06, 2015 1:01 pm |
|
 |
Meisaro
Pievienojies: 10 Sep 2014
Komentāri: 42
Atrašanās vieta: Bauska, Rīga
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
Paldies! Mēģināšu
|
Tue Jan 06, 2015 4:32 pm |
|
 |
alfa166
Pievienojies: 10 Aug 2010
Komentāri: 201
|
ikviens, kuram nav bijusi alfa, sapņo alfu nopirkt. un ikviens, kurš ir nopircis sapņo to pārdot
kamēr neesi saslimis ar alfismu, labāk nepērc. paņem labāk golfu
|
Tue Jan 06, 2015 8:34 pm |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
alfa166 rakstīja:... un ikviens, kurš ir nopircis sapņo to pārdot
... lai nopirktu jaunu alfu
|
Tue Jan 06, 2015 10:36 pm |
|
 |
TTL
Pievienojies: 21 Aug 2014
Komentāri: 170
Atrašanās vieta: Riga/ Liepaja
1998 Alfa-Romeo 2.5 v6
|
Patreiz ir iespeja dabut labu auto bet ja nemtu tad tikai uz pardosanu. Cik reali butu pardot lv ALFA ROMEO 159 3.2 Jts Q4 Ti Q-tronic 2008gada melna krasa ar visam extram nobraukums 12000km ar pilnu servisa vesturi. Kada butu adekvata cena jusuprat.
_________________ Destroy and Dominate
|
Wed Jan 07, 2015 2:50 am |
|
 |
|
Pašlaik ir Sun Apr 27, 2025 7:49 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 6 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|