Autors |
Ziņojums |
Mango
Pievienojies: 23 Jan 2014
Komentāri: 15
|
 Lukturu svīšana
Sveiki!
Varbūt kādam ir ieteikumi/priekšlikumi sakarā ar lukturu svīšanu? Priekšējos lukturos veidojas kondensāts, lietus laikā , pēc mazgāšanas, svīst ciet lukturi. Kā novērst šo svīšanu, nemainot pašu lukturi un neapmeklējot īpašus servisus?
Esmu pamanījis, ka vairākām alfām ir līdzīga problēma, pats braukāju ar GT!
Paldies!
|
Tue Oct 14, 2014 10:46 am |
|
 |
zeenjaa
Pievienojies: 10 Sep 2006
Komentāri: 1565
Atrašanās vieta: Jelgava
|
 Re: Lukturu svīšana
Mango rakstīja:Sveiki!
Varbūt kādam ir ieteikumi/priekšlikumi sakarā ar lukturu svīšanu? Priekšējos lukturos veidojas kondensāts, lietus laikā , pēc mazgāšanas, svīst ciet lukturi. Kā novērst šo svīšanu, nemainot pašu lukturi un neapmeklējot īpašus servisus?
Paldies!
1. izņem visu lukturi un pārbaudi vai kautkur nav plaisas un vai visi korķi/gumijas/aizbāžņi labi turās savās vietās un noslēdz mitruma iekļūšanai lukturī.
2. ja ar 1. punktu viss ir kārtībā, tad izņem aizbāžņus un izžāvē lukturi ar fēnu (tikai neizkausē kko) izžāvē kārtīgi!. tad visu saliec un jābūt visam labi!.
būtībā svīšana nozīmē mitruma iekļūšanu lukturī. spuldzīte to mitrumu uzsilda un iekšpusē veidojas tvaiks, kas saskarsmē ar atdzesētu luktura stiklu nosēžas kā kondensāts - efekts, kā aukstai alus pudelei pirtī
esmu šitam izgājis cauri savulaiks ar 147
|
Tue Oct 14, 2014 11:33 am |
|
 |
Mango
|
 Re: Lukturu svīšana
Paldies par padomu!
Vai ir jēga ķēpāties ar silikonu? Smērēt kaut kādus hermētiķus?
Esmu britu forumos lasījis, ka šie lukturī liek iekšā silikona maisiņus, kuri atrodami jaunu apavu kastēs, kas savāc mitrumu. Vai ir jēga kaut ko tādu darīt?
zeenjaa rakstīja:Mango rakstīja:Sveiki!
Paldies!
1. izņem visu lukturi un pārbaudi vai kautkur nav plaisas un vai visi korķi/gumijas/aizbāžņi labi turās savās vietās un noslēdz mitruma iekļūšanai lukturī.
2. ja ar 1. punktu viss ir kārtībā, tad izņem aizbāžņus un izžāvē lukturi ar fēnu (tikai neizkausē kko) izžāvē kārtīgi!. tad visu saliec un jābūt visam labi!.
būtībā svīšana nozīmē mitruma iekļūšanu lukturī. spuldzīte to mitrumu uzsilda un iekšpusē veidojas tvaiks, kas saskarsmē ar atdzesētu luktura stiklu nosēžas kā kondensāts - efekts, kā aukstai alus pudelei pirtī
esmu šitam izgājis cauri savulaiks ar 147 
|
Tue Oct 14, 2014 11:39 am |
|
 |
versatile
Pievienojies: 28 May 2014
Komentāri: 665
2008 Alfa-Romeo 159SW
|
No silikona maisiņiem jēga noteikti ir, tikai ne jau ar tādiem apkārt braukt. Ieliec, lais avu darbu izdara, izķeksē un hermetizē. Par svīduma veidošanos visu pareizi pateica, uz vēsākās vietas (tb stikla, ko dzesē vēsākais gaiss ārpusē) izkritīs rasa jeb aizsvīdīs.
|
Tue Oct 14, 2014 12:15 pm |
|
 |
Mango
|
Varbūt ir kādi padomi ar ko hermetizēt lukturi?
īpašas smēres, vielas?
|
Tue Oct 14, 2014 2:01 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
Mango rakstīja:Varbūt ir kādi padomi ar ko hermetizēt lukturi?
īpašas smēres, vielas?
Izmanto esošo silikonu - līmi.
Izņem lukturi un ar fēnu (celtniecības) kārtīgi uzsildi stikla un luktura korpusa savienojumu tādejādi starp stiklu un korpusu esošais hermētiķis uzsils un paliks elastīgs un tad mēģini piespiest luktura korpusu pie stikla.
Apmēram tā
|
Tue Oct 14, 2014 2:28 pm |
|
 |
Mango
|
Skaidra bilde!
Mēģināšu nedēļas nogalē šo izdarīt! Apsolu padot ziņu kā veicās!
paldies par padomiem!
Norkis rakstīja:Mango rakstīja:Varbūt ir kādi padomi ar ko hermetizēt lukturi?
īpašas smēres, vielas?
Izmanto esošo silikonu - līmi.
Izņem lukturi un ar fēnu (celtniecības) kārtīgi uzsildi stikla un luktura korpusa savienojumu tādejādi starp stiklu un korpusu esošais hermētiķis uzsils un paliks elastīgs un tad mēģini piespiest luktura korpusu pie stikla.
Apmēram tā

|
Tue Oct 14, 2014 2:34 pm |
|
 |
kaspars
Pievienojies: 21 Oct 2006
Komentāri: 2200
|
Kāds ir jaucis 156FL priekšējos lukturus?
kā izskatās motoriņš kas cilā lēcu augšā lejā?
šitāds?
http://ricambi.alfisti.net/product_info.php?info=p9296_Motor---Regulator-Headlights-Alfa-156--932-.htm[url]
_________________ candymountainmotorsports ™
...because only milk and juice comes in 2L...
|
Tue Oct 14, 2014 2:48 pm |
|
 |
|