|
5 lapa no 5 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
Oga
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
elbee ģēlu glagoļī. Kā vienmēr, īstenībā
Cash flowā gan jāierēķīna arī manis pieminētais laiks, kurš, kā zināms = nauda. Un nervi. Augstākminēto apstākļu dēļ.
Vārdu sakot, abu pušu argumenti ir saprotami un, reāli domājot, pareizi. Bet... kā ralfins minēja... ja man ir iespēja, es braukšu ar jaunu. Ja nav - domāsim, kā to pēc iespējas nesāpīgāk risināt.
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Mon Feb 04, 2013 10:19 pm |
|
 |
riexc
Member of

Pievienojies: 17 May 2009
Komentāri: 638
Atrašanās vieta: Rīga
2003 Alfa-Romeo 156SW
|
Vēl aspekts - cik km gadā nobrauc, ja ir 10k gadā, tad manuprāt jāpērk lietots, jo nekas nepaspēs saplīst, ja 50k+ vai 100k+ gadā, tad jaunu. Svarīga ir manuprat ari izmaksa uz km. Šim aparātam, piemēram, vērtības kritums rupji rēķinot 7 santīmi uz km, kas manuprāt nav nemaz tik daudz..
Pašam Alfas vēl nav, bet 2006.g. volvo v50 ir feelings, ka vērtības kritums ir ap 3 santīmi uz nobrauktu km, neplānotie remontdarbi ir ap 2 santīmi uz km. So, ja brauc daudz, tad jauna auto extra maksā pāris santīmi uz km vairāk.
Kopā visi izdevumi ir ap 17-18 santīmi kilometrā (vērtības kritums, apdrošināšanas, nodokļi, apkopes, remonti un degviela), pašlaik ir nobraukti 20'000 km 8 mēnešos...
Pēdējoreiz rediģējis riexc Mon Feb 04, 2013 11:41 pm; pavisam rediģēts 1 reizi
|
Mon Feb 04, 2013 10:41 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
elbee rakstīja:Tik vienkarsi ari nav, lai nopirktu jaunu masinu pa ~30k euro ir jabut vai nu ~30k euro kabata, tatad ir janodarbojas ar kaut ko, kas nav stradat no algas lidz algai, vai nu ir jabut loti labai algai, lai varetu atskaitit ~300ls men par lizingu, iekrajumiem 20% apmera no tas jaunas masinas cenas + vel jasamaksa kasko, octa, riepas... Ja to masinu pec 3 gadiem izdodas labi pardot tad varbut, ka vina izmaksa mazak ka tie ikmenesa terini, bet tik pat labi to var ari pec gada noskilt vai nozagt, cakars ar apdrosinatajiem un vizdrizak taja bridi visa matematika aizies riktigi minusa, nedodis apdrosinataji vel konstates rupju neuzmanibu vai ko tadu del ka atlidzibu atteikt
~10k euro ir daudz pieejamaks cipars, pirmkart pat stradajot no algas lidz algai var iekrat tos augstakminetos 20% no 30k, kas jau ir 6k, pardot savu esoso miskasti par, piemeram, 4k un lieta darita! Ja esosa miskaste nemaksa 4k un nauda macina neturas, bet daudz maz normala alga katru menesi konta iekrit, tad panemt 10k lizinga ir nevis 300ls menesi, bet tikai ~100ls, kas ipasu robu stradajosas gimenes ikmenesa naudas plusma nerada. Ok, varbut laiku pa laikam vajadzes nomainit kadu sviru, nopirkt riepas, aki, toties ieekonomesies pikis uz kasko polisi.
Ko tad es isti gribeju teikt:
- ikmenesa naudas plusma ir svarigaka par kaut kadu mistisku absolutu izdevigumu
- riskejam ar 30k vs 10K gadijuma, ja kaut kas notiek ne ta
- papildus izdevumi ir gan viena, gan otra gadijuma
- lai tiktu pie ta jauna ir jabut vismaz pirmai iemaksai, kas biezi vien var but pilna iemaksa par 3 gadigu 
Normāls pamatojums tiem, kas nevar augstākizklāstīto principu dēļ iepirkt ne pārāk vecu lamatu...
_________________ in Busso we trust...
|
Mon Feb 04, 2013 10:50 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
palaidniex rakstīja:elbee rakstīja:Tik vienkarsi ari nav, lai nopirktu jaunu masinu pa ~30k euro ir jabut vai nu ~30k euro kabata, tatad ir janodarbojas ar kaut ko, kas nav stradat no algas lidz algai, vai nu ir jabut loti labai algai, lai varetu atskaitit ~300ls men par lizingu, iekrajumiem 20% apmera no tas jaunas masinas cenas + vel jasamaksa kasko, octa, riepas... Ja to masinu pec 3 gadiem izdodas labi pardot tad varbut, ka vina izmaksa mazak ka tie ikmenesa terini, bet tik pat labi to var ari pec gada noskilt vai nozagt, cakars ar apdrosinatajiem un vizdrizak taja bridi visa matematika aizies riktigi minusa, nedodis apdrosinataji vel konstates rupju neuzmanibu vai ko tadu del ka atlidzibu atteikt
~10k euro ir daudz pieejamaks cipars, pirmkart pat stradajot no algas lidz algai var iekrat tos augstakminetos 20% no 30k, kas jau ir 6k, pardot savu esoso miskasti par, piemeram, 4k un lieta darita! Ja esosa miskaste nemaksa 4k un nauda macina neturas, bet daudz maz normala alga katru menesi konta iekrit, tad panemt 10k lizinga ir nevis 300ls menesi, bet tikai ~100ls, kas ipasu robu stradajosas gimenes ikmenesa naudas plusma nerada. Ok, varbut laiku pa laikam vajadzes nomainit kadu sviru, nopirkt riepas, aki, toties ieekonomesies pikis uz kasko polisi.
Ko tad es isti gribeju teikt:
- ikmenesa naudas plusma ir svarigaka par kaut kadu mistisku absolutu izdevigumu
- riskejam ar 30k vs 10K gadijuma, ja kaut kas notiek ne ta
- papildus izdevumi ir gan viena, gan otra gadijuma
- lai tiktu pie ta jauna ir jabut vismaz pirmai iemaksai, kas biezi vien var but pilna iemaksa par 3 gadigu 
Normāls pamatojums tiem, kas nevar augstākizklāstīto principu dēļ iepirkt jaunu lamatu... 
_________________ in Busso we trust...
|
Mon Feb 04, 2013 10:52 pm |
|
 |
elbee
Member of

Komentāri: 21646
|
riexc rakstīja:Vēl aspekts - cik km gadā nobrauc, ja ir 10k gadā, tad manuprāt jāpērk lietots, jo nekas nepaspēs saplīst, ja 50k+ vai 100k+ gadā, tad jaunu. Svarīga ir manuprat ari izmaksa uz km. Šim aparātam, piemēram, vērtības kritums rupji rēķinot 7 santīmi uz km, kas manuprāt nav nemaz tik daudz..
Pašam Alfas vēl nav, bet 2006.g. volvo v50 ir feelings, ka vērtības kritums ir ap 3 santīmi uz nobrauktu km, neplānotie remontdarbi ir ap 2 santīmi uz km. So, ja brauc daudz, tad jauna auto extra maksā pāris santīmi uz km vairāk.
Kopā visi izdevumi ir ap 17-18 santīmi kilometrā (vērtības kritums, apdrošināšanas, nodokļi, apkopes, remonti un degviela), pašlaik ir nobraukti 20'000 km 8 mēnešos...
Ir vairakas diskusijas bijusas, kur cali rekina santimus uz km, te viena diez gan sena http://www.alfisti.lv/viewtopic.php?p=57220
_________________ Itāļu auto speciālisti, auto tirdzniecība - 67 383 626 www.autofficina.lv
|
Mon Feb 04, 2013 11:55 pm |
|
 |
elbee
Member of

|
Jo dargaka masina, jo dargak ta maksa, tads ir secinajums visiem tiem aprekiniem uz km
_________________ Itāļu auto speciālisti, auto tirdzniecība - 67 383 626 www.autofficina.lv
|
Mon Feb 04, 2013 11:59 pm |
|
 |
Hindo
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 2000
Atrašanās vieta: Rīga/Ķekava
|
smic rakstīja:Draudziņš pirka foresteri. Jaunu. Par 25 eiro + kredītprocentiem viņš kopā samaksās piecu gadu laikā tuvu pie 35-40 eiro.
Tāds pats foresteris LT, gadu vecs vai pat jaunāks maksā 10 -13 eiro + reģistrācija.
Ok, cilvēkam nav naļika ko nolikt, lai samaksātu tos tūkstošus uzreiz, bet tika piedāvāts risinājums, ka to mašīnu par nelielu atlīdzību nopirks un atvedīs, lai viņš varētu krītu noformēt.
Nē, bļe. Mēs nah pirksim jaunu. Aizņemsimies pirmajai iemaksai un 7 (!!!) gadus maksāsim 250 latus mēnesī.
Jauns tas auto izskatījās precīzi trīs pirmos lietošanas mēnešus, turklāt viņš vēl pamanījās nopirkt veco, pirmsfeislifta modeli.
Bet, paldies Dievam, visi tā nedomā, pretējā gadījumā mēs (īpatsvars, kas brauc ar mazlietotām/krietni lietotām mašīnām) paliktu kādā brīdī ar divām galējībām - braukt ar 20 gadīgu vai pilnīgi jaunu auto no salona.
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
|
Tue Feb 05, 2013 12:09 am |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
daudz kas ir atkarīgs no plānotā nobraukuma - es piemēram pašlaik gadā nobraucu zem 10Kkm. nafig man skatīties kā jauns vai pat mazlietots auto sētā katru dienu zaudē vērtību, bet es eju uz darbu ar kājām vai velo.
un smic piemēri ir diezgan nogalinoši
lai būtu kautkas par topiku - šādām 3-5 gadīgām 159 imho ir ļoti labs price/performance
|
Tue Feb 05, 2013 12:13 am |
|
 |
finns
Pievienojies: 07 May 2009
Komentāri: 1266
Atrašanās vieta: Rīga / Helsinki
1988 Alfa-Romeo 33
|
MartinsT rakstīja:daudz kas ir atkarīgs no plānotā nobraukuma - es piemēram pašlaik gadā nobraucu zem 10Kkm. nafig man skatīties kā jauns vai pat mazlietots auto sētā katru dienu zaudē vērtību, bet es eju uz darbu ar kājām vai velo.
un smic piemēri ir diezgan nogalinoši
lai būtu kautkas par topiku - šādām 3-5 gadīgām 159 imho ir ļoti labs price/performance 
Mhm. Man ar roka neceljas nopirkt kautkadu jaunu auto un nolikt zem loga lai ruusee. Nobraukums man stipri mazs.
Butu man vairak jabrauc, tad tada 159 vai brera butu pasa laika.
|
Tue Feb 05, 2013 12:27 am |
|
 |
AMV
Member of

Pievienojies: 23 Nov 2006
Komentāri: 4735
2001 Alfa-Romeo GTV
|
MartinsT rakstīja:
Šitais laikam ir tas ko es arī gribētu uzsvērt. Laikam tapēc es joprojām turos pie 164. Jo par mazām naudām var dabūt daudz auto.
elbee piedāvāto 159 redz;eju dzīvē dienas gaismā. Krāsa izskatās interesanti, saulē noteikti ka būtu afigenna. Tik cik viegli kopjama?
p.s. Šito 2.0 jtd-m iekš GT nevar dabūt?
_________________ Zvaigznēm ir nozīme
|
Tue Feb 05, 2013 12:25 pm |
|
 |
Oga
Member of

Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Man atkal, lūdzu, turpmāk nepiedāvāt priekšpiedziņas automašīnas. Nekad. Nekādas. Paldies! Par jaunām vs vecām: izskatās, ka mūsu famīlijai arī turpmāk ir 2 uzdevumi: 1) saskrūvēt veco un 2) sagaidīt Giulia vai SUV.
PS: Iepriekš bija diskusija par automātiem vs manuālām kārbām. Tad nu teikšu, ka, saistībā ar priekšpiedziņu, tā visa ir tukša diršana. Kontrole pār procesiem, iesaistīšanās auto vadīšanā, uttuc. - kamēr tas fwd nav ar vismaz pusslikiem uz sausa/slapja, tīra asfalta, tikmēr tas viss ir kaķim zem astes un tukša muldēšana. FWD mierīgi var būt arī ar 2 pedāļiem.
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Tue Feb 05, 2013 12:40 pm |
|
 |
elbee
Member of

|
AMV rakstīja:elbee piedāvāto 159 redz;eju dzīvē dienas gaismā. Krāsa izskatās interesanti, saulē noteikti ka būtu afigenna. Tik cik viegli kopjama?
To bruno SW? Es domaju, ka vinu mazga ka parasti  Sedanu diez vai redzeji, jo es ar to masinu braukaju apkart, vinai gan ari krasa nav parasts Grigio, bet Titanium kaut kas tur...
Citāts:p.s. Šito 2.0 jtd-m iekš GT nevar dabūt?
GT nevar, bet var dabut Brera un Giulietta
|
Tue Feb 05, 2013 12:41 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Mon Apr 28, 2025 10:02 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
5 lapa no 5 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|