199cm
Pievienojies: 10 Aug 2006
Komentāri: 23
|
Nu moins! Skatos, ka te ir cilvēki, kas pilnīgi raujas uz Arfilu, tad nu tomēr izstāstīšu arī savu pieredzi, lai kāds laikā attopas.
Tas jau gan ir diezgan pasens notikums, bet tas nekas. Tātad - nopirku savu 156. pirms nepilna gada. Mašīna bija ļoti labā stāvoklī, ja neskaita pāris sīkas vainas - dažreiz čīkstēja ģeneratora siksna, viens gabarīts nedega un pie ļoti straujas bremzēšanas parādījās kaut kāds kreisais troksnis. Domāju, ka jāsaved tačka 100% kārtībā, iepriekšējais īpašnieks ieteica Arfilu, kur auto visu savu 3-gadīgo mūžu esot aprūpēts, tapēc arī devos uz Zilupes ielu.
Aizvedu siem masinu pastastiju vainas un atstaju. Pec pusdienas zvana, saka, ka visko esot salabojusi, bet vēl tur kaut kāds stūres ričāgs drošības pēc jāmaina. Maksāšot vēl lielu naudu. Es teicu, lai maina tik nost un miers (pats no mašīnām neko nesaprotu). Vēl pēc brīža auto gatavs, braucu pakaļ.
Pirmkārt, bija sākusi degt ABS lampiņa. Saša dievojās, ka tā jau esot bijis. Točno zinu, ka nebija, diezgan grūti ir nepamanīt kaut ko, kas acu priekšā visulaiku deg.
Otrkārt, samaksājis 270Ls, izbraucu no servisa, tiku līdz Stakančikam, tur motorā sākās drausmīgs troksnis (vēlāk izrādījās ģeneratora siksna, par kuras remontu biju samaksājis, gājusi pa gaisu). Auto, protams, noslāpa, uzstūmu uz trotuāra, tur arī atstāju, atdevu atslēgas Sašam, lai sataisa. Šis tur kaut ko atkal sadarīja, no manis vēl 25Ls noplēsa, bet vismaz līdz mājām tiku.
Treškārt, ģeneratora sisna joprojām čīkstēja un troksnis, kura dēļ es uz servisu braucu pie bremzēšanas palika identisks vēl kādus pāris mēnešus, līdz pazuda pats no sevis.
Ceturtkārt, ģeneratora skritulis, ko tiem pamuļķi Arfilā kopā ar siksnu mainīja, nokrita uz šosejas pēc apmēram 4 mēnešiem (atbraucu no Paņevežas līdz Rīgai no akulumatora rezervēm!).
Vienvārdsakot, auto bija tādā pašā stāvoklī kā pirms servisa, bet ar sačakarētu ABS. To vēl līdz šim brīdim neesmu saņemies sataisīt, jo droši vien maksā baigo kāpostu, bet lielas vajadzības pēc tās fīčas nav. Vienīgais, ko tie pamuļķi bija spējuši kvalitatīvi izdarīt, bija nomainīt gabarīt lampiņu.
Piektkārt, nupat mani izmeta no tehniskās laukā par nesaregulētām gaismām. Iebraucu turpat servisā, tur čalis lamājoties 20 minūtes čakarējās, lai lampiņu ārā izdabūtu. Lampelei visa apakša saliekta un kā tas meistars teica, izskatās, ka kāds ar āmuru būtu to sitis iekšā. Tas arī ir izslavētā Sašas nopelns.
Vēl nobeidzot varu ar abām rokām ieteikt tādu servisu kā EOLTAS (Ganību dambja tālākajā galā). Vienreiz tur nejauši iebraucu eļļu apmainīt un tā arī vairs citu servisu visādiem remontiem neesmu meklējis. Strādā ātri, ceņiks daudz iepriecinošāks par Arfilu vai Auto Italia, nevienu vārdu par to, ka "nevajag itāļus pirkt" neesmu dzirdējis, ja vajag kādu detaļu vispirms paskatās, vai nav kaut kas piemērojams (atsaite man tur 9Ls maksāja), bet ja darbs ir baigi "Alfisks", uzreiz tā arī pasaka un nesāk čakarēties. Tā bija, piemēram, ar zobsiksnas maiņu.
Secinājumus izdariet paši.
|