Autors |
Ziņojums |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
 Re: Paldies
Andrejs Česlis rakstīja:Tātad vājie punkti tomēr ir
Bet par sprauslām, vadības bloku un dzinēju kopumā pagaidām neko ļoti briesmīgu neesmu dzirdējis
ar to viss +/- ir labi
P.S
Vari parādī auto, kam nav vaše nekādu vājo punktu...
_________________ in Busso we trust...
|
Wed Aug 01, 2012 3:03 pm |
|
 |
Andrejs Česlis
Pievienojies: 29 Jul 2012
Komentāri: 6
Atrašanās vieta: Vācija
|
 hm
Jā, tā, protams ir.
Noskatītajai Alfai ir plīsusi ķīļsiksna, pats neesmu ne pašu auto, ne tās dzinēju redzējis- kāds zin, kādi agregāti uz tās 'karājas" izņemot ģenerātoru un cik "ātri-viegli" to varēšu nomainīt un nospriegot, cik maksā [siksna] LV, atgādināšu 2.4 JTD 2001. gads. Un vai tam nav vajadzīgi kaut kādi speclīdzekļi. Manā "analogajā" Opelī uz Vāciju ir atbraukusi pus-garāža, bet kaut kas var arī nebūt.
Hm, un ja tagad tā padomā- kāpēc plīsusi- vai nu ģenerātors vai pastiprinātāja sūknis noķīlāja
|
Thu Aug 02, 2012 4:56 am |
|
 |
Andrejs Česlis
|
 un vēl
Pieminējāt karterus. Kas ar karteriem- alumīnija vai kas.
|
Thu Aug 02, 2012 5:00 am |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
 Re: hm
Andrejs Česlis rakstīja:Jā, tā, protams ir.
Noskatītajai Alfai ir plīsusi ķīļsiksna, pats neesmu ne pašu auto, ne tās dzinēju redzējis- kāds zin, kādi agregāti uz tās 'karājas" izņemot ģenerātoru un cik "ātri-viegli" to varēšu nomainīt un nospriegot, cik maksā [siksna] LV, atgādināšu 2.4 JTD 2001. gads. Un vai tam nav vajadzīgi kaut kādi speclīdzekļi. Manā "analogajā" Opelī uz Vāciju ir atbraukusi pus-garāža, bet kaut kas var arī nebūt.
Hm, un ja tagad tā padomā- kāpēc plīsusi- vai nu ģenerātors vai pastiprinātāja sūknis noķīlāja 
Var būt variants ka ķīļsiksna uztinusies uz zobsiksnas un tad jau ir slikti.
Nomainīt var daudzmaz vienkārši, bet nedaudz čakars ir. Siksna maksā salīdzinoši kapeikas.
Karteris ir paliels deficīts, bet jau ir atrasts kur metināt. Kā jau visām daudzmaz jaunām mašīnām karteri ir alumīnija sakausējums.
|
Thu Aug 02, 2012 8:18 am |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
siksna plīst tad kad noklemmē ģenerators, kuram no stāvēšanas ir uzblīdis rotors ar rūsu?
Šitas joks 2.4jtd arī ir aktuāls?
|
Thu Aug 02, 2012 1:36 pm |
|
 |
kurbel
Pievienojies: 17 Apr 2007
Komentāri: 1648
Atrašanās vieta: Carnikava
|
varbūt noķīlē kondiškas kompresors?
|
Thu Aug 02, 2012 1:39 pm |
|
 |
Gunča
Pievienojies: 30 May 2010
Komentāri: 1193
Atrašanās vieta: Preiļi
2001 Alfa-Romeo 166
|
Varbūt veca siksna?
|
Thu Aug 02, 2012 2:57 pm |
|
 |
Andrejs Česlis
|
 jā
Veca siksna ir labākais variants, sliktākais scenārijs izskatīts speciāli, lai gadījumā, ja dzenu 2000km nebūtu "jaunumu"
|
Thu Aug 02, 2012 4:32 pm |
|
 |
Dulcineja
Pievienojies: 04 Oct 2012
Komentāri: 38
|
Sveiki! Mani sauc Dulcineja, jūnijā noliku tiesības un kā pirmo mašīnu iegādājos 98.g. Alfu 156, ar benzīna dzinēju 1,6. Izvēlējos to, jo skaista un lēta. Pēc tam gan ieguldīju apm. 500Ls, lai visu sataisītu - zobsiksnu, eļļu, visus bremžu diskus un uzlikas, bremžu cilindru un visus priekšējos plauktus. Tagad izskatās, ka tas murgs ir beidzies, pagaidām brauc labi un sagādā baudu. Vienīgi logu tīrītājs apstājas tieši tajā momentā un tajā vietā, kad to izslēdz.  Ā, un servisa darbinieki mani lād un lamā, un prognozē man vienas vienīgas bēdas un nelaimes. Varbūt izstāstiet man, kādas potenciālas problēmas vēl draud tāda modeļa auto?
|
Thu Oct 04, 2012 11:14 am |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Dulcineja rakstīja:Sveiki! Mani sauc Dulcineja, jūnijā noliku tiesības un kā pirmo mašīnu iegādājos 98.g. Alfu 156, ar benzīna dzinēju 1,6. Izvēlējos to, jo skaista un lēta. Pēc tam gan ieguldīju apm. 500Ls, lai visu sataisītu - zobsiksnu, eļļu, visus bremžu diskus un uzlikas, bremžu cilindru un visus priekšējos plauktus. Tagad izskatās, ka tas murgs ir beidzies, pagaidām brauc labi un sagādā baudu. Vienīgi logu tīrītājs apstājas tieši tajā momentā un tajā vietā, kad to izslēdz. Ā, un servisa darbinieki mani lād un lamā, un prognozē man vienas vienīgas bēdas un nelaimes. Varbūt izstāstiet man, kādas potenciālas problēmas vēl draud tāda modeļa auto? 
Nebrauc uz to servīzi, kurā turot pirkstu pie deniņiem vaicā - kur pirki šādu auto
Nevajag likt lētas rezerves daļas piekarē - skopais maksā 2x un tās tīri bieži nāksies mainīt...
Var piebraukt uz Itāļu automašīnām draudzīgākiem servisiem, kur arī palīzēs atrisināt citas ar šo auto saitītās neskaidrības un problēmas.
|
Thu Oct 04, 2012 11:19 am |
|
 |
dzintis
Pievienojies: 20 Jul 2006
Komentāri: 3819
Atrašanās vieta: tur kur pēdējā alfa...
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Sanāks baigi daudz rakstīt...
brauc uz Rudens leģendu..tad jau pie vietas visu uzzināsi.
_________________ dejojam dizko!
|
Thu Oct 04, 2012 11:20 am |
|
 |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
|
dzintis rakstīja:Sanāks baigi daudz rakstīt...
brauc uz Rudens leģendu..tad jau pie vietas visu uzzināsi.
...+1...
|
Thu Oct 04, 2012 11:20 am |
|
 |
Dulcineja
Pievienojies: 04 Oct 2012
Komentāri: 38
|
Kas ir Rudens leģenda?
Ā un man jāpaskaidro, ka dzīvoju Ventspilī...diez vai man ir izdevīgi vest mašīnu uz Rīgu, lai remontētos itāļu auto draudzīgajos servisos.
Un serviss Ventspilī pieder manam exvīram, tā ka ceru, ka pēc labākās sirdsapziņas taisa to manu mašīnīti...
|
Thu Oct 04, 2012 11:23 am |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Dulcineja rakstīja:Kas ir Rudens leģenda?
Ā un man jāpaskaidro, ka dzīvoju Ventspilī...diez vai man ir izdevīgi vest mašīnu uz Rīgu, lai remontētos itāļu auto draudzīgajos servisos.
Un serviss Ventspilī pieder manam exvīram, tā ka ceru, ka pēc labākās sirdsapziņas taisa to manu mašīnīti... 
ja jau exvīram - tad varētu būt dažādi...
Bet rudens leģenda nav nekāds serviss - pirmajā foruma lpp viss smuki izklāstīts!
|
Thu Oct 04, 2012 11:25 am |
|
 |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
|
Dulcineja rakstīja:Kas ir Rudens leģenda?
http://www.alfisti.lv/viewtopic.php?t=3729
|
Thu Oct 04, 2012 11:26 am |
|
 |
|