Autors |
Ziņojums |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
Atrašanās vieta: Rīga
|
Cosa Nostra rakstīja:arba rakstīja:Pierēķini klāt nenzīnu, kas patērejas auto iedarbinot + iekārtas izmaksas uz paredzamo nobraukumu ,
Vairs jau tik labi nebus
Tas, cik tur benža aiziet, ir galīgi nenozīmīgi, jo man jau 2 mēnešus ir pilna benzīna bāka. Var redzēt, ka bākas rādītājs vairs nestāv uz makimālās strīpiņas un var būt es ieliešu bākā 5LVL, bet tas pa 2 mēnešiem!!!
...kā mainās jaudas parametri (uz izjūtām) uzliekot lielam motoram gāzes iekārtu, nav baigie zudumi?...
|
Thu Apr 12, 2012 2:23 pm |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
ralfins rakstīja:
...kā mainās jaudas parametri (uz izjūtām) uzliekot lielam motoram gāzes iekārtu, nav baigie zudumi?... 
jaudas atšķirība nav vispār. Vienīgi patēriņš litros +10% no benžas. Moš tas arī kā kuram auto.
|
Thu Apr 12, 2012 2:47 pm |
|
 |
kurbel
Pievienojies: 17 Apr 2007
Komentāri: 1648
Atrašanās vieta: Carnikava
|
elbee rakstīja:
Neliksu Gaze smird, karatas, smird rokas vai ka nu tur bija...
|
Thu Apr 12, 2012 3:51 pm |
|
 |
Ti
Pievienojies: 16 Jan 2009
Komentāri: 1186
Atrašanās vieta: Riga
2006 Alfa-Romeo 156 CW
|
kurbel rakstīja:elbee rakstīja:
Neliksu Gaze smird, karatas, smird rokas vai ka nu tur bija...

Ar auto gāzes iekārtu iespējams aprīkot arī dīzeļdzinējus
Kompresijas aizdedzes dzinējos auto gāze nespēj pilnībā aizstāt dīzeļdegvielu, bet kalpo kā piedeva. Gāzes piejaukums veicina dīzeļdegvielas pilnīgāku sadegšanu, kā rezultātā samazinās dīzeļdegvielas patēriņš, uzlabojas dzinēja jaudas rādītāji un samazinās atgāzu toksiskums un dūmainība. Šīs īpašības kombinācijā ar zemo auto gāzes cenu sniedz ap 10-20% degvielas izmaksu ekonomiju standarta dīzeļdzinējiem. Lai nodrošinātu drošu dzinēja darbību ar dīzeļa un gāzes maisījumu, iekārta ir komplicētāka nekā gāzes iekārtas benzīna dzinējiem un izmaksas ir augstākas. Gāzes iekārtas uzstādīšana vieglā auto dīzeļdzinējam vienīgi degvielas taupīšanas nolūkā nav ekonomiski pamatota.
_________________ Traktors izbijis
|
Thu Apr 12, 2012 5:37 pm |
|
 |
Cosa Nostra
Member of

Pievienojies: 03 Mar 2010
Komentāri: 1653
1996 Alfa-Romeo 155
|
ralfins rakstīja:Cosa Nostra rakstīja:arba rakstīja:Pierēķini klāt nenzīnu, kas patērejas auto iedarbinot + iekārtas izmaksas uz paredzamo nobraukumu ,
Vairs jau tik labi nebus
Tas, cik tur benža aiziet, ir galīgi nenozīmīgi, jo man jau 2 mēnešus ir pilna benzīna bāka. Var redzēt, ka bākas rādītājs vairs nestāv uz makimālās strīpiņas un var būt es ieliešu bākā 5LVL, bet tas pa 2 mēnešiem!!!
Nejūt vispār nekādu atšķirību!
|
Thu Apr 12, 2012 6:12 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
kad degviela būs dārga, dzīsim paši savu dīzelīti vai bencīnu - kas nu kuram
http://www.smucspainava.lv/viewtopic.php?f=3&t=38
|
Thu Apr 12, 2012 9:02 pm |
|
 |
Prokurors
Pievienojies: 02 May 2011
Komentāri: 646
1996 Alfa-Romeo 146
|
Pirms uzstādīt gāzes iekārtu, der iepazīties ar šo te: http://www.autodroms.lv/gaze/ Citādi var sanākt iebraukt dziļās auzās...
|
Fri Apr 13, 2012 12:52 pm |
|
 |
smic
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Jā, Lietuvā liktai gāzes iekārtai LV jāiet sertifikācija, jāraksta projekts utt. Tai pat laikā no LT ar jau uzstādītu gāzes iekārtu ievest auto nav nekādu problēmu :facepalm:
_________________ @Scmic
|
Fri Apr 13, 2012 1:54 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
smic rakstīja:Jā, Lietuvā liktai gāzes iekārtai LV jāiet sertifikācija, jāraksta projekts utt. Tai pat laikā no LT ar jau uzstādītu gāzes iekārtu ievest auto nav nekādu problēmu :facepalm:
bet loģiski. vai arī vajag vienotu jevropas gāzes licēju reģistru
vai LV gāzes licēji pret godīgu atlīdzību nedod sertifikātu, ka ir uzstādijuši attiecīgo iekārtu
|
Fri Apr 13, 2012 2:05 pm |
|
 |
smic
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Es drīzāk apsveru iespēju piedeklarēt dzīvesvietu arī Šauļos. Viens paziņa tā arī dara – piedeklarējsi dzīvesvietu itālijā, braukā ar itāļu numuriem pa rīgu.
Es redzēju to RPP sodakvīšu dzelteno lapiņu kaudzi viņa mašīnā
_________________ @Scmic
|
Fri Apr 13, 2012 2:08 pm |
|
 |
koijotss
Pievienojies: 10 Sep 2011
Komentāri: 4
Atrašanās vieta: Latvia ,Riga
|
ja kādam interesē uzstādīt gāzi uz sava auto ,varu palīdzēt aar labas kvalitātes iekārtu uzstādīšanu uz auto ir sertifikāts , lpgpower@inbox.lv vainu PZ
|
Tue Apr 17, 2012 11:31 pm |
|
 |
|