Autors |
Ziņojums |
Archiks
Pievienojies: 27 Mar 2007
Komentāri: 19
Atrašanās vieta: Valmiera
2001 Alfa-Romeo 156SW
|
 T.Spark
Kads man var kaut ko izstastit par svecem,155 2.0 TS,ka var zinat kad jamaina,kadas labak likt,un cik liela cenaa???
|
Wed Apr 18, 2007 8:24 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
Atrašanās vieta: Rīga
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
16 vārsti?
Anyways.
Ja 8v tad sveces, laikam bija visas vienādas 8 gab.
Ja 16v tad sveces ir 4 lielās, 4 mazās. Nopirkt var pa dārgo Latvijā, vai arī pa lēto no UK: http://www.spark-plugs.co.uk/ pa 85Ls (ar šipingu)
16v sveces:
http://www.alfisti.lv/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_mod&image_id=224
Platīnnieces NGK jāmaina tikai ik pa 100k km, ja irīdija tad, laikam, divreiz biežāk (~50k km).
Pēdējoreiz rediģējis j.k. Wed Apr 18, 2007 8:34 pm; pavisam rediģēts 1 reizi
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Wed Apr 18, 2007 8:26 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Ņemam sveču katalogu un skatamies.
Oriģinālā nāk NGK tikai sarkanās kastītēs ar uzrakstu AR
_________________ es atgriezos 3 x
|
Wed Apr 18, 2007 8:32 pm |
|
 |
Archiks
Pievienojies: 27 Mar 2007
Komentāri: 19
Atrašanās vieta: Valmiera
2001 Alfa-Romeo 156SW
|
Es te biju viena autoveikala,un man piedavaja kaut kadas pa 1,5ls gab.,bet cik noprotu no tam nekas sakarigs nav,kada vispar ir ta starpiba starp tam letajam un dargajam,ari uz jaudu tas kaut kaa attiecas?
|
Wed Apr 18, 2007 8:39 pm |
|
 |
Oga
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Sveceem nav praktiski nekaada sakara ar jaudaam. Platiina sveceem ir citi temperatuuras rezhiimi (augstaaki), taadeelj taas turas ilgaak un straadaa stabilaak. Pieredze raada, ka var visaadi muhljiities. Palaidniex neljaus samelot - bija kaut kaads Magnetti Marelli atzara razhojums, ko vareeja lietot uttuc. Tomeer ieteicamais variants cenas/kvalitaates zinjaa laikam tieshaam ir http://www.spark-plugs.co.uk
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Wed Apr 18, 2007 10:02 pm |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
Vakardien un šorīt tika novērota dīvaini izgājieni.Isāk sakot-kad tikko piešķiļu auto tas tākā uzreiz grib slāpt nost,tad es bik pieduros ar kāju pie gāzes pedāļa un viss ir kārtībā,motors darbojas ar kautkādiem +-1200apgiezieniem,bet tikko gribu takā bik uzgāzēt tā šis uzreiz grib takā ģībt nos,takā aizrijas,bet aiziet.Tad kad motors ir biku uzsilis viss itkā aiziet un nav nekādu problēmu.Kas varētu būt par iemeslu šādai parādībai nepatīkamai???
|
Wed Apr 25, 2007 9:24 am |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
vilsons rakstīja:Vakardien un šorīt tika novērota dīvaini izgājieni.Isāk sakot-kad tikko piešķiļu auto tas tākā uzreiz grib slāpt nost,tad es bik pieduros ar kāju pie gāzes pedāļa un viss ir kārtībā,motors darbojas ar kautkādiem +-1200apgiezieniem,bet tikko gribu takā bik uzgāzēt tā šis uzreiz grib takā ģībt nos,takā aizrijas,bet aiziet.Tad kad motors ir biku uzsilis viss itkā aiziet un nav nekādu problēmu.Kas varētu būt par iemeslu šādai parādībai nepatīkamai??? 
lamda?
gaisa mērītājs?
hvz?
|
Wed Apr 25, 2007 9:28 am |
|
 |
xls99
Member of

Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
MartinsT rakstīja:vilsons rakstīja:Vakardien un šorīt tika novērota dīvaini izgājieni.Isāk sakot-kad tikko piešķiļu auto tas tākā uzreiz grib slāpt nost,tad es bik pieduros ar kāju pie gāzes pedāļa un viss ir kārtībā,motors darbojas ar kautkādiem +-1200apgiezieniem,bet tikko gribu takā bik uzgāzēt tā šis uzreiz grib takā ģībt nos,takā aizrijas,bet aiziet.Tad kad motors ir biku uzsilis viss itkā aiziet un nav nekādu problēmu.Kas varētu būt par iemeslu šādai parādībai nepatīkamai??? 
lamda?
gaisa mērītājs?
hvz?
vai ari vienkarshi sudigs benja pagadiijies..., izgaaz, mosh paries
|
Wed Apr 25, 2007 9:38 am |
|
 |
Kaneelis
Komentāri: 348
Atrašanās vieta: Tīraines ciems
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
vilsons rakstīja:Vakardien un šorīt tika novērota dīvaini izgājieni.Isāk sakot-kad tikko piešķiļu auto tas tākā uzreiz grib slāpt nost,tad es bik pieduros ar kāju pie gāzes pedāļa un viss ir kārtībā,motors darbojas ar kautkādiem +-1200apgiezieniem,bet tikko gribu takā bik uzgāzēt tā šis uzreiz grib takā ģībt nos,takā aizrijas,bet aiziet.Tad kad motors ir biku uzsilis viss itkā aiziet un nav nekādu problēmu.Kas varētu būt par iemeslu šādai parādībai nepatīkamai??? 
Man ar tieši tā nupat bija. pirms kādas nedēļas un kādus 5 rītus, bet ne vienmēr. Varu pateikt ka tas NAV gaisa mērītājs, sveces, tukšgaitas vārsts un variators, jo šīs detaļas man ir jaunas un  AI pārbaudīja vai nav kādas kļūdas vai kas, elektronisko problēmu itkā nav. Teica, ka varētu būt problēma ar to ka mehāniski neprecīzi notiek degvielas izsmidzināšana un vēl kaukas tur, bet es viņiem neticu.  a uz Arfilu nobraukt nav sanācis  Takšto ja uzzini kas tieši tā ir pa vainu, ta padod ziņu
|
Wed Apr 25, 2007 10:11 am |
|
 |
MartinsT
Member of

Komentāri: 12216
|
iešprices sprauslas defekts izpaužas, ka auto sliktāk iet, nevienmērīgi strādā utml. bet lai slāptu nost......imho diez vai.
|
Wed Apr 25, 2007 10:23 am |
|
 |
Kaneelis
Komentāri: 348
Atrašanās vieta: Tīraines ciems
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
Nu ja, par to jau tas stāsts, ka slāpt viņš neslāpst. tikai rīstās, mētā apgriezienus un vēl visādi izpildās  bet paretam!!
|
Wed Apr 25, 2007 11:23 am |
|
 |
smic
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
šito pamēģināji?
_________________ @Scmic
|
Wed Apr 25, 2007 11:25 am |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Gribēju ieteikt to pašu ko Smic.
BET! Uzmanīgi ja tev ir elektroniskā drosele (fly-by-wire throttle), tad ar roku NEDRĪKST kustināt to vārstu, drīkst tikai apsmidzināt ar karburatora tīrītāju un cerēt, ka tas nostrādās. Ja ir parastā drosele, tad vajag pavirināt to vārstu un izslaucīt tur visu ķezu.
Es savējai tīrīju 2x. Pēc 2 reizes neesmu konstatējis vairs "lagošanu" pie 2,5k rpm. Pēc pirmās vēl arvien lagoja nedaudz.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Wed Apr 25, 2007 11:45 am |
|
 |
smic
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
imo 156 visām iraid elektroniskā...
_________________ @Scmic
|
Wed Apr 25, 2007 12:45 pm |
|
 |
Presto
Komentāri: 1969
|
smic rakstīja:imo 156 visām iraid elektroniskā...
Nu diez vai, vecākajām tikai īsti nezinu līdz kuram gadam bija nevis elektroniskā drosele, bet drosele ar meh. motoriņu. Nu un visi tad ar to p....ās, līdz AR rūpnīca izdomāja elektroniku no Bosch. Tas manuālis ir no Trax un viņam ir elektronika. Nedos jau samelot
|
Wed Apr 25, 2007 2:00 pm |
|
 |
|