|
12 lapa no 14 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
gada sākumā viņi paši nesaprata, kas jādara
Lai vai kā imho tas ir overkills
_________________ A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
|
Thu Aug 18, 2011 10:28 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
|
Fri Aug 19, 2011 8:06 am |
|
 |
yuran
Member of

Pievienojies: 18 May 2007
Komentāri: 2339
Atrašanās vieta: Rīga<->Daugavpils
1984 Alfa-Romeo GTV6 2,5
|
Norkis rakstīja:ralfins rakstīja:elbee rakstīja:kaut kad marta vai aprili parrakstiju masinu no firmas uz sevi, nodokli neprasija maksat nevaru iedomaties nevienu iemeslu ka to varetu meginat ieturet velak 
...pārrakstot uz sevi tač nomaksāji autiņa PVN, līdz ar to esi brīvs... 
Es arī savu no SIA pārrakstīju uz sevi un nekādi PVN un dienesta ''stāvokļa'' nodokļi.
kā tad nekādi PVN? Fiz. persona nevar nopirkt bez PVN.
_________________ GTV6
|
Fri Aug 19, 2011 11:12 am |
|
 |
Cosa Nostra
Member of

Pievienojies: 03 Mar 2010
Komentāri: 1653
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo 155
|
yuran rakstīja:Norkis rakstīja:ralfins rakstīja:elbee rakstīja:kaut kad marta vai aprili parrakstiju masinu no firmas uz sevi, nodokli neprasija maksat nevaru iedomaties nevienu iemeslu ka to varetu meginat ieturet velak 
...pārrakstot uz sevi tač nomaksāji autiņa PVN, līdz ar to esi brīvs... 
Es arī savu no SIA pārrakstīju uz sevi un nekādi PVN un dienesta ''stāvokļa'' nodokļi.
kā tad nekādi PVN? Fiz. persona nevar nopirkt bez PVN.
Dienesta nodoklis ir jāmaksā par nobrauktajiem mēnešiem. Tas nozīmē, ka ja Tu pāraksti auto maijā, tad dienesta nodokli samaksā līdz maijam. Arī es dažus auto pārrakstīju no kantora uz saviem kolēģiem. Katram no viņiem zobos iedevu pavadzīmi, kur bija rakstīta kaut kāda summa, kura arī ietvēra PVN. Bez pavadzīmes auto pārrakstīt nevar, jo tas karājās uz bilances un ir jābūt pamatojumam, kāpēc tas tur vairs nav. Ja auto bilances vērtībā ir nulle, tad auto var pārrakstīt kaut par 10LVL tai skaitā PVN, bet ja auto bilances vērtība ir, piemēram, 5000LVL tad auto var pārrakstīt pa 5000LVL + PVN. Bet, ja nu kantorim pa visam nav bail no VID, tad var auto arī atdot zem bilances vērtības un tos 5000 norakstīt zaudējumos, bet VID šos gadījumus speciāli ceļ augšā. Pavasarī man bija iespēja novērot, kā kaimiņos sēdošo kantor VID par šo tēmu izķēmmēja tā, ka maz neliekas. Beigu beigās auto pārdošana zem bilances vērtības bija mazākais, par ko viņus varēja sodīt. Ņemiet to vērā!
|
Fri Aug 19, 2011 5:53 pm |
|
 |
NIKSONS
2012 Alfa-Romeo voyager
|
pārdot zem bilances nevar (t.i. nevajadzētu) saistītām personām
Man grāmatvedei (ļoti autoratīva k-dze) bija pirksti vēdeklī  Varianti vairāki
1. auto tirgus ir kollapsējis. Pa cik varējām, pa tik pārdevām. Ja gribiet, variet nopirkt pa bilances vērtību
2. auto stāvoklis pārdošanas brīdī bija ļoti slikts....
Dabon vēl kaut kādu [nesaistošu] tāmi no dajebkura servisa par dzinēja kapremontu, pieliec to klāt vērtējuma aktam un dari ko gribi
Es pārrakstiju ūdensmoci uz māsas vīru. Uzrakstiju ka pēc ieskriešanas akmenī, korpusa remonts nav ekonomiski pamatots un "pārdevu" rezerves daļās pa 100 Ls
Īstenībā uz to moci baigi labi varēja rakstīt nost bendžu  Braucām pie klientiem uz sāremā. Nefigā neko ar tiem igauņu stulbeņiem nevarējām sarunāt. Lai gan braucām 4 X mēnesī
Beigās es pats tomēr sāku raustīties jo vid piedraudēja ar sodu, kuru gan grāmatvede teica ka tiesā apstrīdēšot un uzvarēšot 101 % droši...
_________________ A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
|
Fri Aug 19, 2011 6:05 pm |
|
 |
Cosa Nostra
Member of

Pievienojies: 03 Mar 2010
Komentāri: 1653
1996 Alfa-Romeo 155
|
NIKSONS rakstīja:pārdot zem bilances nevar (t.i. nevajadzētu) saistītām personām
Man grāmatvedei (ļoti autoratīva k-dze) bija pirksti vēdeklī Varianti vairāki
1. auto tirgus ir kollapsējis. Pa cik varējām, pa tik pārdevām. Ja gribiet, variet nopirkt pa bilances vērtību
Dabon vēl kaut kādu [nesaistošu] tāmi no dajebkura servisa par dzinēja kapremontu, pieliec to klāt vērtējuma aktam un dari ko gribi
Es pārrakstiju ūdensmoci uz māsas vīru. Uzrakstiju ka pēc ieskriešanas akmenī, korpusa remonts nav ekonomiski pamatots un "pārdevu" rezerves daļās pa 100 Ls
Īstenībā uz to moci baigi labi varēja rakstīt nost bendžu Braucām pie klientiem uz sāremā. Nefigā neko ar tiem igauņu stulbeņiem nevarējām sarunāt. Lai gan braucām 4 X mēnesī
Beigās es pats tomēr sāku raustīties jo vid piedraudēja ar sodu, kuru gan grāmatvede teica ka tiesā apstrīdēšot un uzvarēšot 101 % droši...
Forša Tev grāmatvede. Laikam mēnesi pa teisai vinnē pret VID.  . Grāmatveži ir gudri, kamēr viņus nenoliek "rakam". Tas viss jau sen ir zināms. Jo galu galā tā būs tava - īpašnieka, pakaļa, kas tiks izdupsēta. Aizes pie Tevi parunāt par auto, bet no tevis noslauks sodu par kaut ko citu. Katrā ziņā, ja tev uztaisīs uzrēķinu, dabūsi no sākuma to samaksāt un tad jau vari tiesāties. Ja paveiksies, tad Tev pārskaitīs atpakaļ.
|
Fri Aug 19, 2011 7:10 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
Es aizbraucu uz daudziem zināmo Ganību dambja auto darbnīcu un viņi apskatījās auto un secināja un ka auto remonta izmaksas ir tik lielas ka SIA labāk ir pārdot par ļoti zemu summu, jo remonta tāme bija ~ Ls 1000. Un pēc šādiem secinājumiem SIA bija ar mieru ka es nopērku par ļoti demokrātisku (metāllūžņu) cenu.
|
Fri Aug 19, 2011 8:27 pm |
|
 |
NIKSONS
2012 Alfa-Romeo voyager
|
Cosa Nostra rakstīja:NIKSONS rakstīja:pārdot zem bilances nevar (t.i. nevajadzētu) saistītām personām
Man grāmatvedei (ļoti autoratīva k-dze) bija pirksti vēdeklī Varianti vairāki
Īstenībā uz to moci baigi labi varēja rakstīt nost bendžu Braucām pie klientiem uz sāremā. Nefigā neko ar tiem igauņu stulbeņiem nevarējām sarunāt. Lai gan braucām 4 X mēnesī
Forša Tev grāmatvede. Laikam mēnesi pa teisai vinnē pret VID. . Grāmatveži ir gudri, kamēr viņus nenoliek "rakam". Tas viss jau sen ir zināms. Jo galu galā tā būs tava - īpašnieka, pakaļa, kas tiks izdupsēta. Aizes pie Tevi parunāt par auto, bet no tevis noslauks sodu par kaut ko citu. Katrā ziņā, ja tev uztaisīs uzrēķinu, dabūsi no sākuma to samaksāt un tad jau vari tiesāties. Ja paveiksies, tad Tev pārskaitīs atpakaļ.
1. viņa ir apdrošināta. ja arī kaut ko nepareizu sarēķina, sodu (līdz 50.000 Ls) samaksās apdrošināšana. Protams, izņēmums ir ja es pats esmu viltojis dokumentus
2. manā klātbūtnē viņa vid-a auditoriem pateica Citāts:zēni, kad jūs vid-ā mazliet ilgāk pastrādāsiet, jūs sapratīsiet par ko šis darijums ir. Patlaban ielieciet vienkārši ķeksi ailītē "pārkāpumi nav konstatēti"
Es tajā brīdī līdu zem galda, bet viņa mierīgi nostāvēja un tie zeperi tā arī izdarija. Tā bija tēma par 80.000 EUR nesakritību
Viņas taktika ir nevis mēģināt "pa labam" bet uzreiz  Pa lielam es piekrītu
P.S. kamēr iet tiesa, uzrēķins nav jāmaksā. Ja ir samaksāts - tas jāatdod atpakaļ. Man vienam klientam pāris nedēļas atpakaļ atdeva uzrēķinu. Viņam pirmā tiesa ir 2012 gada novembrī
|
Fri Aug 19, 2011 9:22 pm |
|
 |
NIKSONS
2012 Alfa-Romeo voyager
|
patīkamo sīkumu topikā iet diskusija par soļķa tēriņu. Lai neturpinātu oftopiku, pierakstīšu te
sIfonā pierkakstu ielieto daudzumu litros un latos, kā arī odo rādijumu. Sanāk šādi:
|
Thu Jan 12, 2012 10:08 am |
|
 |
Tornado667
Pievienojies: 09 Dec 2011
Komentāri: 152
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
Beidzot izbraukta pirmā pilnā bāka un vidējais man 14,46 l/100km... 100% Rīga, pamatā centrs darbadienas rītos/vakaros... Pēc kompja 14,6l bija, tā kā kompis lai cik pesimistisks tomēr nemeloja
Ir ok, jo pagājušogad šajā pašā laika Mazda 323f ar 1,5 bezmotoru tādā pašā režīmā 12,7 litri bija
_________________ 159 SW, 2,4 JTDM, 200 ZS
www.elvadms.com - IT risinājums auto servisiem, auto dīleriem
|
Wed Feb 08, 2012 8:17 pm |
|
 |
Oga
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Tornado667 rakstīja:Beidzot izbraukta pirmā pilnā bāka un vidējais man 14,46 l/100km... 100% Rīga, pamatā centrs darbadienas rītos/vakaros... Pēc kompja 14,6l bija, tā kā kompis lai cik pesimistisks tomēr nemeloja
Ir ok, jo pagājušogad šajā pašā laika Mazda 323f ar 1,5 bezmotoru tādā pašā režīmā 12,7 litri bija 
Tu pirki lielo dīzeli, lai braukātu pa centru?
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Thu Feb 09, 2012 12:28 am |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
Oga rakstīja:Tornado667 rakstīja:Beidzot izbraukta pirmā pilnā bāka un vidējais man 14,46 l/100km... 100% Rīga, pamatā centrs darbadienas rītos/vakaros... Pēc kompja 14,6l bija, tā kā kompis lai cik pesimistisks tomēr nemeloja
pratigi tas nav  pec tam izjutisi ka ir ar brukosiem egr un kvepiniekiem  dizelis NAV paredzet micities pa pilsetu bet gan lielakiem gabaliem pa soseju  visa dizela ekanomija beigsies pie pirma nomirusa egr un aizdegusa iepludes kolektora
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Thu Feb 09, 2012 12:50 am |
|
 |
Tornado667
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
Oga rakstīja:Tornado667 rakstīja:Beidzot izbraukta pirmā pilnā bāka un vidējais man 14,46 l/100km... 100% Rīga, pamatā centrs darbadienas rītos/vakaros... Pēc kompja 14,6l bija, tā kā kompis lai cik pesimistisks tomēr nemeloja
Pirku, jo patika
Bet tā ziemā pamaz sanāk braukāt kur tālāk. Vasarā weekendos vasarnīca, tad būs bik piemērotāk.
Lielu un jaudīgu gribējās, bet nu jaudīgu un benzīnu vispār nepabarotu
|
Thu Feb 09, 2012 1:00 am |
|
 |
Tornado667
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
koijotins rakstīja:Oga rakstīja:Tornado667 rakstīja:Beidzot izbraukta pirmā pilnā bāka un vidējais man 14,46 l/100km... 100% Rīga, pamatā centrs darbadienas rītos/vakaros... Pēc kompja 14,6l bija, tā kā kompis lai cik pesimistisks tomēr nemeloja
Tu pirki lielo dīzeli, lai braukātu pa centru?  pratigi tas nav pec tam izjutisi ka ir ar brukosiem egr un kvepiniekiem dizelis NAV paredzet micities pa pilsetu bet gan lielakiem gabaliem pa soseju visa dizela ekanomija beigsies pie pirma nomirusa egr un aizdegusa iepludes kolektora 
Nu ceru tik traki nebūs
|
Thu Feb 09, 2012 1:04 am |
|
 |
NIKSONS
2012 Alfa-Romeo voyager
|
koijotins rakstīja:Oga rakstīja:Tornado667 rakstīja:Beidzot izbraukta pirmā pilnā bāka un vidējais man 14,46 l/100km... 100% Rīga, pamatā centrs darbadienas rītos/vakaros... Pēc kompja 14,6l bija, tā kā kompis lai cik pesimistisks tomēr nemeloja
Tu pirki lielo dīzeli, lai braukātu pa centru?  pratigi tas nav pec tam izjutisi ka ir ar brukosiem egr un kvepiniekiem dizelis NAV paredzet micities pa pilsetu bet gan lielakiem gabaliem pa soseju visa dizela ekanomija beigsies pie pirma nomirusa egr un aizdegusa iepludes kolektora 
Nepārspīlē
EGRs maksā mazliet pāri 100 Ls
Ieplūdes kolektors ir no plastmasas, to iztītīt ir sūds - darbs
Nu tas attiecas uz 1,9
P.S. volviķis ir uzstādijis absolūto bākas izstrebšanas ātrumu. 12,5 L/100
Pagājušajā nedēļā, braucu katru dienu, arī pie -25, tādiem 5 - 15 km posmiem un tad 2 - 4 stundu pauzēm
|
Thu Feb 09, 2012 9:11 am |
|
 |
|
Pašlaik ir Wed Apr 30, 2025 2:42 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
12 lapa no 14 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|