|
2 lapa no 3 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
Atrašanās vieta: Rīga
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Kad zobsiksna jāmaina? Ja drīz, tad es darītu visu kopā. Vienu pašu galvas blīvi mainīt bezjēga imho, tad jau uzreiz arī zobsiksna un rullīši arī jānomaina.
Ja nesen mainīta zobsiksna, tad es laikam skalotu sistēmu un pielietu jaunu antifrīzu, un tad kad pienāktu siksnas maiņa, mainītu visu reizē.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Wed Aug 11, 2010 4:50 pm |
|
 |
alfa166
Pievienojies: 10 Aug 2010
Komentāri: 201
|
j.k. rakstīja:Kad zobsiksna jāmaina? Ja drīz, tad es darītu visu kopā. Vienu pašu galvas blīvi mainīt bezjēga imho, tad jau uzreiz arī zobsiksna un rullīši arī jānomaina.
Ja nesen mainīta zobsiksna, tad es laikam skalotu sistēmu un pielietu jaunu antifrīzu, un tad kad pienāktu siksnas maiņa, mainītu visu reizē.
zobsinksna vēl var pagaidīt! Es ar sāku šādā virzienā domāt, ka tagad nav jēgas blīvi mainīt. Bet vēlāk visu kopā.
|
Wed Aug 11, 2010 4:56 pm |
|
 |
smic
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Izskalo sistēmu. tas manuprāt neko nemaksā - tik vien cik antifrīzs. Ja ir apstākļi, var izveikt pašrocīgi. Ja nav apstākļu - derēs arī "ģaģas vasjas" tipa serviss, precīzi izstāstot kas jādara un nepieļaujot pašdarbību.
_________________ @Scmic
|
Fri Aug 13, 2010 12:22 am |
|
 |
alfa166
|
Neliela atskaite par padarīto!
Ņemot palīgā tautas FAIRY un labu garastāvokli piektdienas vakarā dažu stundu laikā dzesēšanas sistēma tika izskalota kādas 6 reizes, tā lai tajā nepaliktu nemazākās nogulšņu vai citas paliekas. Tad vēl kādas trīs reizes ar tīru ūdeni un beigās sarnako Antifrīzu iekšā (Cenu klubā tieši trāpīju uz akciju 4 kg - 3.99 Ls Pilot kanniņa). Antifrīzs iegāja kādi 7 Litri, tad visdrīzāk, ka kāds 0,5 - 1 L ir palicis ūdens iekšā, kas domājams īpaši neietekmēs šķidruma kvalitāti. Pēc pirmo 300 km nobraukšanas pilsētā, izmaiņas tosolā pagaidām nemana. Motora karšana kļuvusi mazāka, ja pirms tam standartā braucot stabiņš rādīja 2 mm virs 90 atzīmes, tad tagad 2 mm zem atrzīmes, uzsiltos ventilators diezgan ātri ieslēdzas un temepratūra ātri nokrītas!
Izskatās, ka uz kādu laiku problēma ir atrisināta, taču, kas būs tālāk grūti pateikt!
Ja nedzīvotu privātā mājā, tad diezvai šādu darbu pats uzņemtos, jo šmuce pamatīga.
Paldies visiem par ieteikumiem un padomiem!
|
Wed Aug 18, 2010 5:50 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Kā radiators no ārpuses izskatās, nav starp mēlītēm baigi daudz netīrumu ieķēries? Ja ir - varbūt ar ūdens spiedienu izmazgā vēl no ārpuses kur tiek klāt un tad jau pavisam labi būs.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Wed Aug 18, 2010 8:05 pm |
|
 |
alfa166
|
j.k. rakstīja:Kā radiators no ārpuses izskatās, nav starp mēlītēm baigi daudz netīrumu ieķēries? Ja ir - varbūt ar ūdens spiedienu izmazgā vēl no ārpuses kur tiek klāt un tad jau pavisam labi būs.
Nē, radiators izskatās labi. Netīrumu vispār nav. Pieļauju domu, ka varētu pat būt mainīts, jo priekšējā plastmasas reste izskatās, ka ir kususi, taču uz radiatora nekādu pēdu. Moš kkas pārkarsis agrāk bijis, nevar saprast.
|
Thu Aug 19, 2010 1:15 pm |
|
 |
karatavas
Viesis
|
alfa166 rakstīja:j.k. rakstīja:Kā radiators no ārpuses izskatās, nav starp mēlītēm baigi daudz netīrumu ieķēries? Ja ir - varbūt ar ūdens spiedienu izmazgā vēl no ārpuses kur tiek klāt un tad jau pavisam labi būs.
Nē, radiators izskatās labi. Netīrumu vispār nav. Pieļauju domu, ka varētu pat būt mainīts, jo priekšējā plastmasas reste izskatās, ka ir kususi, taču uz radiatora nekādu pēdu. Moš kkas pārkarsis agrāk bijis, nevar saprast.
domajams, ka ir bijis paarkarsis. paskaties veel citas plastmasas daljas pie motora. iespejams, veel kautko interesantu atradiisi.
|
Sat Aug 21, 2010 9:03 pm |
|
 |
alfa166
|
karatavas rakstīja:alfa166 rakstīja:j.k. rakstīja:Kā radiators no ārpuses izskatās, nav starp mēlītēm baigi daudz netīrumu ieķēries? Ja ir - varbūt ar ūdens spiedienu izmazgā vēl no ārpuses kur tiek klāt un tad jau pavisam labi būs.
domajams, ka ir bijis paarkarsis. paskaties veel citas plastmasas daljas pie motora. iespejams, veel kautko interesantu atradiisi.
Izskatīju visu motoru, neko Tāāādu nepamanīju, kas varētu norādīt uz vēl kādu plastmasas detaļu kušanu! Pēc dzesēšanas sistēmas skalošanas un Antifrīza nomaiņas ir pagājis tieši mēnesis, nobraukti kādi 1500 km. Antifrīza sastāvs pēc manām domām labs, nekādas eļļas piles bāciņā nemana. Pats nemaz necerēju, ka rezultāts būs tik labs, domāju, ka problēma motoram ir lielāka vai nu ar galvas blīvi vai kādu mikroplaisu. Iespējams vēl pāragri spriest, taču šobrīd vismaz priecājos, ka braukt var. Tad jau redzēs, kāda būs situācija pavasarī.
|
Wed Sep 15, 2010 1:30 am |
|
 |
alfa166
|
Paldies Dievam, pavasari esmu sagaidījis un nekādas būtiskas izmaiņas tosola bačokā pēc skalošanas un tosola nomaiņas vasaras beigās neredz, konsistence laba! Atliek izdarīt secinājumu, ka pārkarstot motoram, neliels eļļas daudzums nonācis dzesēšanas sistēmā, līdz ar to radies kefīrs. Iespējams, ka skaidrojums ir savādāks, taču citu versiju man šobrīd nav!
|
Wed Mar 30, 2011 5:06 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
alfa166 rakstīja:Paldies Dievam, pavasari esmu sagaidījis un nekādas būtiskas izmaiņas tosola bačokā pēc skalošanas un tosola nomaiņas vasaras beigās neredz, konsistence laba! Atliek izdarīt secinājumu, ka pārkarstot motoram, neliels eļļas daudzums nonācis dzesēšanas sistēmā, līdz ar to radies kefīrs. Iespējams, ka skaidrojums ir savādāks, taču citu versiju man šobrīd nav!
 ka neaizmirsi ielikt atskaiti
_________________ A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
|
Wed Mar 30, 2011 11:08 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
NIKSONS rakstīja:alfa166 rakstīja:Paldies Dievam, pavasari esmu sagaidījis un nekādas būtiskas izmaiņas tosola bačokā pēc skalošanas un tosola nomaiņas vasaras beigās neredz, konsistence laba! Atliek izdarīt secinājumu, ka pārkarstot motoram, neliels eļļas daudzums nonācis dzesēšanas sistēmā, līdz ar to radies kefīrs. Iespējams, ka skaidrojums ir savādāks, taču citu versiju man šobrīd nav!
ka neaizmirsi ielikt atskaiti
+1
_________________ in Busso we trust...
|
Thu Mar 31, 2011 8:28 am |
|
 |
sevcenko.fcb
Pievienojies: 19 May 2011
Komentāri: 13
Atrašanās vieta: Jelgava
1998 Alfa-Romeo 156
|
butu mainijis galvu pec mehaniku rekomendacijas, kas notiek ar servisiem?
Vai ir iespejams saukt pie atbildibas servisu ja piemeram tu aizved masinu, vini salabo kautko citu kas nebija vainigs, tu samaksa, bet braucot konstate ka problema joprojam eksiste!
|
Thu May 19, 2011 9:43 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
sevcenko.fcb rakstīja:butu mainijis galvu pec mehaniku rekomendacijas, kas notiek ar servisiem?
Vai ir iespejams saukt pie atbildibas servisu ja piemeram tu aizved masinu, vini salabo kautko citu kas nebija vainigs, tu samaksa, bet braucot konstate ka problema joprojam eksiste!
protams. sūdzi tiesā
|
Thu May 19, 2011 10:03 pm |
|
 |
sevcenko.fcb
Pievienojies: 19 May 2011
Komentāri: 13
Atrašanās vieta: Jelgava
1998 Alfa-Romeo 156
|
man draugs par juristu macas, ja kas gadisies un vares dabut pamatu par ko sudzet tad ta ari darisu
|
Thu May 19, 2011 10:09 pm |
|
 |
kaspars
Pievienojies: 21 Oct 2006
Komentāri: 2200
|
Kā man patīk šitie cilvēki
_________________ candymountainmotorsports ™
...because only milk and juice comes in 2L...
|
Fri May 20, 2011 9:06 am |
|
 |
|
Pašlaik ir Tue Jun 17, 2025 8:13 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
2 lapa no 3 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|