Nu tad lai nebutu tuksa d...sana, ari es ieliksu savu artavu shaja topica.
Vakar tika pabeigti manai AR 164 TB jaudas palielinasanas darbi, kas pa lielam ietvera chiposanu un "nelielu" izpludes modifikaciju.
Kas attiecas uz "nelielo" izpludes modifikaciju... tika nolemts nahrenizet abus katalizatorus, jo bija pamatotas aizdomas, ka tie ir sabirusi un tadejadi neljauj izpludes gazem brivi izplust... pec to nonjemsanas, man ka nemehanikjim (bet ar nepabeigtu inzeniera augstako

) neskjita, ka vinji ir tik daudz cik sabirushi, cik vienkarsi aizserejusi ar kvepiem, un visu parejo zampu ko tas motors sava muza ir spljavis ara...
Tagad no turbinas nak ara "taisnais" un pat lidz pakalejam titam aiziet viena vieniga truba.
Kas mani parsteidza, skanja nepalielinajas ne pa kapeiku, bus kaut kas jadara lai to palielinatu

(tagad ir kluss ka kaut kads mersedess)
Kopuma esmu ljoti patikami parsteigts par paveikto, sanaca ljoti labi par labu cenu. Uzslavas Alfistu garazas mehiem.
Otra butiskaka modifikacija tika veikta jau elektroniski. Tatad tika parprogrametas elektroniskas vadibas mikroshemas-chipi.
Pec vakar vakara test draiva pa rajonchiku, es kaut ka nesajutu to UOUUUU uz kuru kaut ka biju noskanojies.
BET...
velak izbraucot likumu pa juglas ezera apvedcelju (januciems, bergi) sajutu, ka auto darbojas pavisam savadak. Patikami parsteidza ta darboties/braukt speja zemos apgriezienos mierigi var kruizet aiz autobusa ar 5 atrumu atmetoties lidz 40 km/h (apgriezieni ~ 1000), un mierigi bez problemam paatrinoties atpakal lidz atlautajiem 70-80.
Otrs pozitivais parsteigums ir 3 atrums, parmetoties no 2 uz 3 paatrinajums ir ljoti patikams. Braukajot par Jaunciema - Suzi cela likumiem, ieberot grida bija sajuta, ka ritenji ar 3 uz mitra asfalta likumaa izspole (laikam Q2 difu vaig

)...
Rezume:
Pec ciposanas auto ir kluvis daudz jestraks un "krampigaks", kaut gan, ne bridi nevajag aizmirst, ka tas tomer ir turbo motors, nevis atmosferiskais...
Ja man butu javeic tas pats velreiz, be shoreiz jau zinot kads ir efekts pec modifikacijas.... Es to noteikti daritu!