Autors |
Ziņojums |
esarkans
Pievienojies: 11 Dec 2009
Komentāri: 4
Atrašanās vieta: Ireland
|
 Alfa Romeo 147 ātrumkārba!
Sveiki. Man ir problēma ar Alfa Romeo 147 ātrumkārbu (tipronic)! Alfa ir 3 durvju un ar motora lielumu 2.0 bendzīns. Pie Alfas tiku nesen un nav nekādas sajēgas! Lieta ir tāda ka ja visu pareizi saprotu tad ātrumkārba ir beikta, kad uzsāk braukt no pirmā ātruma vienkāršii ielec trešajā robā lidz ar to mašīna praktiski apstājas iemet trešajā robā un tad ja es nedaudz nobremzēju vinš iemet otrajā robā. Kad tieku jau pāri trešajam robam un teiksim sabremzējos viņš iemet otrajā robā bezjebkādām problēmām. Vienvārdsakot nav otrā roba! Neatrodos latvia un man tiešām ļoti noderētu kāda zinoša cilvēka padoms!? ko darīt un vai tur jāmaina visa kārba vai var būt tikai kāda detaļa?
|
Fri Dec 11, 2009 10:09 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
Atrašanās vieta: Rīga
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Nja. Kautkāds Selespeeda gļuks.
Gan jau palaidniex un citi ss eksperti nokomentēs...
Tas ka vispār liek robos vismaz izklausās pozitīvi.
Es (neko daudz no Selespeeda nezinu,bet tā šķiet loģiski) drošvien sāktu ar SS sūkņa eļļas līmeņa pārbaudi.
Nav gan ne jausmas kā to dara, bet maybe sūknim vienkārši pietrūkst spiediena lai ieliktu pareizā robā
Ja līmenis ok - tad jau drošvien nākamais ir slēgties pie kompja/diagnosticēt kļūdas/kalibrēt utml.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Fri Dec 11, 2009 10:21 pm |
|
 |
murphy
Pievienojies: 31 Jul 2006
Komentāri: 982
|
Kārbas lampiņa panelī nemirgo?
Kā jau j.k. minēja, paskaties eļļas līmeni.
Ja tas nepalīdz, tad būs vien jabrauc uz kādu Alfas servisu lai taisa diagnostiku.
Ja pareizi pēc rakstītā sapratu, tad uz augšu slēdzot otrajā robā neliek, bet uz leju slēdzoties liek?
Man kādreiz bija līdzīgi ar 4 robu, bet beigās pašsaremontējās
_________________ Ex 156 2.0TS Selespeed
|
Fri Dec 11, 2009 11:14 pm |
|
 |
esarkans
|
murphy rakstīja:Kārbas lampiņa panelī nemirgo?
Ja tas nepalīdz, tad būs vien jabrauc uz kādu Alfas servisu lai taisa diagnostiku.
Ja pareizi pēc rakstītā sapratu, tad uz augšu slēdzot otrajā robā neliek, bet uz leju slēdzoties liek?
Paneelii vispaar nekas nemirgo!
Jaa pareizi saprati.. uz augshu sleedzot otrajaa neliek , bet uz leju sleedzoties liek!
Es biju te pie vieteejiem Latvieshu puikaam aizbraucis uz servisu vinji man piesleedza pie kompja un tur izmeta erroru - ka neesot ellas kaarbaa vai kkaa tamliidziigi. Ella tur bija itkaa normaali kaa vinji man teica... bet ella esot diivainaa kraasaa un smarzhojot diivaini un skaidinjas iekshaa ellaa!
|
Fri Dec 11, 2009 11:21 pm |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
tas ko tu vari izdarīt pats ir pārbaudīt eļļas līmeni selespeed hidraulikas sistēmas eļļas tvertnē.viņai ir ja artmiņa neviļ melns korķis ar pārplūdes trubiņu.
kas tur var būt?ĻOTI daudzkas.
varbūt ir nobeidzies kloķvārpstas apgriezienu devējs.
varbūt sadales vārpstas apgiezienu devējs
varbūt nodilis vai padilis sajūgs
varbūt ir defekts ātrumu pārslēgšanas kloķī vai pogās
varbūt vajag pārkalibrēt ātrumkārbu
varbūt vēl 101 dažādi iemesli kapēc tā kārba tā uzvedās.
atbildi uz šo problēmu spēs sniegt tikai un vienīgi visticamāk specializētais Alfa Romeo serviss kam ir speciāla aparatūra ar ko var pieslēgties auto vadības blokam un pārbaudīt/nolasīt kļūdas.
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Fri Dec 11, 2009 11:27 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
esarkans rakstīja:..
un skaidinjas iekshaa ellaa!
"skaidinjas" ... interesna...
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Fri Dec 11, 2009 11:29 pm |
|
 |
vilsons
2012 Alfa-Romeo MITO
|
esarkans rakstīja:murphy rakstīja:Kārbas lampiņa panelī nemirgo?
Paneelii vispaar nekas nemirgo!
Jaa pareizi saprati.. uz augshu sleedzot otrajaa neliek , bet uz leju sleedzoties liek!
Es biju te pie vieteejiem Latvieshu puikaam aizbraucis uz servisu vinji man piesleedza pie kompja un tur izmeta erroru - ka neesot ellas kaarbaa vai kkaa tamliidziigi. Ella tur bija itkaa normaali kaa vinji man teica... bet ella esot diivainaa kraasaa un smarzhojot diivaini un skaidinjas iekshaa ellaa!
Selespeed hidraulikas sistēmā ir jālej tikai un vienīgi TUTELA CS SPEED eļļa.neko citu tur nedrīkst liet.NEDRĪKST.pašā atrumkārbā,kārbu speciālo eļļu.ražotājam nav īpašas nozīmes.
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
|
Fri Dec 11, 2009 11:30 pm |
|
 |
vilsons
2012 Alfa-Romeo MITO
|
j.k. rakstīja:esarkans rakstīja:..
un skaidinjas iekshaa ellaa!
"skaidinjas" ... interesna...
nolaižot no jebkuras kārbas eļļu kura ir nokalpojusi nnn kkm, eļļā būs skaidiņas.cic jautājums ir cik lielas tās skaidiņas.ja tās ir ļoti smalkas un salipušas uz eļlas noliešanas cauruma skrūves tad principā es domāju,ka tas nav nekas traks.
|
Fri Dec 11, 2009 11:33 pm |
|
 |
dzintis
Pievienojies: 20 Jul 2006
Komentāri: 3819
Atrašanās vieta: tur kur pēdējā alfa...
1996 Alfa-Romeo Spider
|
liet var visu!
...tikai ne visu var dzert....
_________________ dejojam dizko!
|
Fri Dec 11, 2009 11:33 pm |
|
 |
esarkans
|
varbuut kads zin cik shim modelim Latviaa apmeram izmaksaatu lietota, bet ar garantiju aatrumkarba!?
|
Fri Dec 11, 2009 11:45 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
esarkans rakstīja:varbuut kads zin cik shim modelim Latviaa apmeram izmaksaatu lietota, bet ar garantiju aatrumkarba!?
tip nafig mazgaat beernus, jatraak ir uztaisiit jaunu
Lietota kaarba tev jau ir. Noskaidro vai tev ir lietota, salauzta. Un tad saac domaat par jaunu vecu
|
Fri Dec 11, 2009 11:50 pm |
|
 |
esarkans
|
NIKSONS rakstīja:esarkans rakstīja:varbuut kads zin cik shim modelim Latviaa apmeram izmaksaatu lietota, bet ar garantiju aatrumkarba!?
tip nafig mazgaat beernus, jatraak ir uztaisiit jaunu
Lietota kaarba tev jau ir. Noskaidro vai tev ir lietota, salauzta. Un tad saac domaat par jaunu vecu
pareizi tu saki, bet vnk ir jasak ievaakt info lai zinaatu ko un kaa dariit ar ko reekjinaaties!
|
Fri Dec 11, 2009 11:53 pm |
|
 |
vilsons
2012 Alfa-Romeo MITO
|
esarkans rakstīja:varbuut kads zin cik shim modelim Latviaa apmeram izmaksaatu lietota, bet ar garantiju aatrumkarba!?
zinu ka AC darbnīcā ir pieejama viena šāda kārba un cena ~500ls.
1dien uzraksti uz darbnīcas e pastu.
|
Sat Dec 12, 2009 12:09 am |
|
 |
finns
Pievienojies: 07 May 2009
Komentāri: 1266
Atrašanās vieta: Rīga / Helsinki
1988 Alfa-Romeo 33
|
 Re: Alfa Romeo 147 ātrumkārba!
esarkans rakstīja:Sveiki. Man ir problēma ar Alfa Romeo 147 ātrumkārbu (tipronic)! Alfa ir 3 durvju un ar motora lielumu 2.0 bendzīns. Pie Alfas tiku nesen un nav nekādas sajēgas! Lieta ir tāda ka ja visu pareizi saprotu tad ātrumkārba ir beikta, kad uzsāk braukt no pirmā ātruma vienkāršii ielec trešajā robā lidz ar to mašīna praktiski apstājas iemet trešajā robā un tad ja es nedaudz nobremzēju vinš iemet otrajā robā. Kad tieku jau pāri trešajam robam un teiksim sabremzējos viņš iemet otrajā robā bezjebkādām problēmām. Vienvārdsakot nav otrā roba! Neatrodos latvia un man tiešām ļoti noderētu kāda zinoša cilvēka padoms!? ko darīt un vai tur jāmaina visa kārba vai var būt tikai kāda detaļa?
Heip!
Ka jau Vilsons rakstija var buut ~ 100 dazhaadas probleemas. Shovasar saskaaros ar preciizi sho pashu probleemu. Visizteiktaak paraadijaas briidii, kad pasilis motors paari pa 90 graadiem. Bet shkjiet kautkad arii aukstam bija tas gljuks. Taatad, mani noverojumi:
- Problemu bija krietni mazaak, ja Selespeed bachokaa tureeja augstaaku liimeni. No priekshas skatoties labajaa pusee bachoks. Tam ir uz korkja tausts, ar ko vari pastiities liimeni. Ko liet klaat Tev Vilsons jau pateica.
Vairaak iisti arii neko taa neizdariisi. Es vedu kalibreet uz Alfu darbniicu. Mainija ari klokjenes deveeju. tagad vairs nekaadu taadu baigo gljuku nav bijis kaadu pus gadu.
Kameer nebiju savedis kaartiibaa iemanijos mest pirmajaa, tad spiest ar to no sirds un savukaart tad kameer ripo baxtiities uz augshu ... parasti iekrita 5, bet uz leju jau sleedzaas viegli un aatri
bet nu jaa, veiksmi, un paluuru shkjidruma limeni ... cik es tad lasiju, 2ais robs ir problematiskaakais.
Ak jaa, par servisiem. Ja brauksi LV un uz Auto Italia, tad staavi shiem blakus. Vinji iisti nejeedz kas i selespeed ellja un kas ir kaarbas ellja ...  toties sliekshnjus nolauzh pa pirmo
|
Sat Dec 12, 2009 1:03 am |
|
 |
altez
Member of

Pievienojies: 09 Oct 2006
Komentāri: 2772
|
Zinu, ka ne pa tēmu un tas nekādā gadījumā topika autoram šobrīd nelīdzēs, bet.... PVZ tos selespīdus (šo vajadzētu ierakstīt manuālī pie 156 iegādes  )!  Nezinu nevienu, kurš kaut minimāli, bet nav čakarējies ar tiem gudrajiem pusautomātiem.
|
Mon Dec 14, 2009 1:12 pm |
|
 |
|