|
1 lapa no 2 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
OjsuJezups
Pievienojies: 21 Aug 2009
Komentāri: 55
Atrašanās vieta: Rīga, Rīgas raj. Saldus
2000 Alfa-Romeo 145
|
 kompis-čips & spidometrs-odometrs
Situācija - ir AR 145 JTD '2000 ,iespējams, nosprādzis vai sačakarēts viens čips (kā sapratu pēc shēmām), kas atbild par spidometru un odometru un vel nez ko, t.i. spidometra rādītājs nekustās un odometrs -uzpriekšu neskaitās, bet ciparus rāda. Labu laiku atpakaļ šitais jautājums jau tapa cilāts. Arfilā teica, ka spidometra devējs-datčiks(vai kā viņus tur sauc) esot kārtībā, lai gan kasviņzin. Vairāk ari neko nevarēja palīdzēt.
Jautājums - vai var tā vienkārši mainīt veco čipu pret jaunu , ja trāpās ko ielikt. Kādas sekas var izraisīt? Cik tas problemātiski? Kāds ir process t.i. kas būtu darāms? Varbūt ir kāds cits risinājums!?
|
Wed Sep 16, 2009 12:50 pm |
|
 |
Aivars
Pievienojies: 10 Sep 2006
Komentāri: 374
Atrašanās vieta: Jelgava/Rīga
|
Es teiktu tā, ka spidometra rādījums tiek ņemts no ABS datčikiem. Diagnostika varētu parādīt, kurš no tiem ir maināms. 2000. gada mašīnai varētu būt diezgan interesants pats mainīšanas process, jo skrūves, ar kurām datčiks stiprinās stupicā, maigi sakot, mēdz ierūsēt un neatskrūvēties. Protams, var gadīties arī kāds pārtrūcis vads no ABS datčika, "zaļais" kontaktos vai kas tml. Manas sievas citronam, ko pirms dažiem gadiem prāta aptumsuma brīdī iegādājāmies, līdzīgas ziepes sataisīja nosvilis ABS vadības bloks. Tur gan nerādošam spidometram un odometram bonusā nāk nestrādājošs elektriskais stūres pastiprinātājs.. Tā kā jauns bloks velk uz nepilniem 400 Ls, bet lietotu atrast ir tikpat kā neiespējami, ļoti labs, alternatīvs risinājums bija lēts GPS aparāts, kurš rāda gan ātrumu, gan nobrauktos km, gan karti, gan vēl 105 dažādas vajadzīgas un nevajadzīgas lietas.
|
Wed Sep 16, 2009 1:41 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Nu nez - priekš kam tad dačiks kārbā, kas itkā dod signālu uz spidometru/odometru?
_________________ in Busso we trust...
|
Wed Sep 16, 2009 1:45 pm |
|
 |
Aivars
|
jo mūsdienās jo sarežģītāk, jo labāk. Es nezinu, kā ir 2000. gada 145-tajai, bet zinu, ka itāli ar ātruma mērījuma ņemšanu no ABS datčikiem arī slimo.
|
Wed Sep 16, 2009 1:48 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Aivars rakstīja:jo mūsdienās jo sarežģītāk, jo labāk. Es nezinu, kā ir 2000. gada 145-tajai, bet zinu, ka itāli ar ātruma mērījuma ņemšanu no ABS datčikiem arī slimo.
arī slimo vai toč zini
un vēlreiz jautājums - kāda mārrutka pēc tad kārbā ir ielikts un ar vadiem pievienoc sidometra dačiks?
P.S.
Cik man zināms ABS dačikus izmanto tikai un vienīgi ABS, ASR un VDC sistēma...
|
Wed Sep 16, 2009 1:51 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
palaidniex rakstīja:Aivars rakstīja:jo mūsdienās jo sarežģītāk, jo labāk. Es nezinu, kā ir 2000. gada 145-tajai, bet zinu, ka itāli ar ātruma mērījuma ņemšanu no ABS datčikiem arī slimo.
arī slimo vai toč zini
un vēlreiz jautājums - kāda mārrutka pēc tad kārbā ir ielikts un ar vadiem pievienoc sidometra dačiks?
P.S.
nez vai visam, bet kaut kadai dalai Alfu, ja nestrada ABS daciks, nestrada ari spidometrs. ta ir.
|
Wed Sep 16, 2009 1:53 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
elbee rakstīja:palaidniex rakstīja:Aivars rakstīja:jo mūsdienās jo sarežģītāk, jo labāk. Es nezinu, kā ir 2000. gada 145-tajai, bet zinu, ka itāli ar ātruma mērījuma ņemšanu no ABS datčikiem arī slimo.
arī slimo vai toč zini
P.S.
nez vai visam, bet kaut kadai dalai Alfu, ja nestrada ABS daciks, nestrada ari spidometrs. ta ir.
khmm - pieļāuju, ka sistēma vienkārši dēļ gļuka ABS dačikā vienkārši uzliek genelar failure un nestrādā arī ABS, VDC, ASR un iespējams kruīzkontrole... Tā teikt - viss strādā, bet dēļ failures shēmā spidometrs pusnobloķēts.
Bet to, ka datus spidometrs ņēm no dačika kārbā esmu vairāk kā pārliecināts...
|
Wed Sep 16, 2009 1:56 pm |
|
 |
Aivars
|
Palaidneiks,
tās mašīnas, kurām ātrumkārbā ir spidometra datčiks, ātruma mērījumu ņem no datčika kārbā. Tām ar ABS nav nekāds sakars. Bet ir mašīnas, kā piemēram manas sievas lunahods, kuram ātrumkārbā nav datčika. Tādas mašīnas mērījumu ņem no ABS. Es neatceros kuras, bet 100% zinu, ka ir Alfas, kurām ātrumkārbā nav datčika, un kuras ātruma mērījumu ņem no ABS.
|
Wed Sep 16, 2009 2:09 pm |
|
 |
AMV
Member of

Pievienojies: 23 Nov 2006
Komentāri: 4735
2001 Alfa-Romeo GTV
|
Ja nestraadaa ABS tad arii spido un odometrs nestraadaa. Taada nu ir to alfu realitaate kuras taisiitas ap 2000 gadu. Jo speedo tiek reekinaats izvelkot videejo aatrumu no visiem chetriem ritenjiem ko dod abs sensori. Tapee ar shitaadiem auto ziemaa spoleejot nekaadu uuber raadiijumu spidometraa nedabuut  . Jaadiagnosticee ABS bloks, kas pa kljuudaam utt. Ja nediagnosticeejas, saakam rakties pa sheemaam un mekleet komponentes meeriit manuaali.
P.S. ja arfila saka ka tur ar speedo datchiku viss kaartiibaa, tas nenoziimee ka tur taads daciks vispaar ir! Tiesa neko neapgalvoju, auto ir jaaredz lai ko siikaak staastiitu.
_________________ Zvaigznēm ir nozīme
|
Wed Sep 16, 2009 2:12 pm |
|
 |
AMV
Member of

2001 Alfa-Romeo GTV
|
Aa veel viena fiicha bija, tiem kam ir ar dachiku kaarbaa citreiz meedz nodegt kaukaada tur sheeminja pashaa panelii.
|
Wed Sep 16, 2009 2:15 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
AMV rakstīja:Aa veel viena fiicha bija, tiem kam ir ar dachiku kaarbaa citreiz meedz nodegt kaukaada tur sheeminja pashaa panelii.
man bija nomiris dačiks kārbā...
bet par ABS spidometra kontrolieriem dzirdu pirmo reizi...
|
Wed Sep 16, 2009 2:18 pm |
|
 |
AMV
Member of

2001 Alfa-Romeo GTV
|
palaidniex rakstīja:AMV rakstīja:Aa veel viena fiicha bija, tiem kam ir ar dachiku kaarbaa citreiz meedz nodegt kaukaada tur sheeminja pashaa panelii.
man bija nomiris dačiks kārbā...
bet par ABS spidometra kontrolieriem dzirdu pirmo reizi... 
Buutu tev P2 spider tad iespeejams jau buutu iepazinis sho jaukuminju
|
Wed Sep 16, 2009 2:20 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
vismaz 98 gada 156 tā nebija
Man nojuka visi 4 ABS devēji (lēnām viens pēc otra ), bet nekad nepazuda ne spido, ne taho
AMV rakstīja:Ja nestraadaa ABS tad arii spido un odometrs nestraadaa. Taada nu ir to alfu realitaate kuras taisiitas ap 2000 gadu. Jo speedo tiek reekinaats izvelkot videejo aatrumu no visiem chetriem ritenjiem ko dod abs sensori. Tapee ar shitaadiem auto ziemaa spoleejot nekaadu uuber raadiijumu spidometraa nedabuut . Jaadiagnosticee ABS bloks, kas pa kljuudaam utt. Ja nediagnosticeejas, saakam rakties pa sheemaam un mekleet komponentes meeriit manuaali.
P.S. ja arfila saka ka tur ar speedo datchiku viss kaartiibaa, tas nenoziimee ka tur taads daciks vispaar ir! Tiesa neko neapgalvoju, auto ir jaaredz lai ko siikaak staastiitu.
vismaz 98 gada 156 tā nebija
Man nojuka visi 4 ABS devēji (lēnām viens pēc otra ), bet nekad nepazuda ne spido, ne taho
_________________ es atgriezos 3 x
|
Wed Sep 16, 2009 2:20 pm |
|
 |
AMV
Member of

2001 Alfa-Romeo GTV
|
Kaa jau Aivars teica, kam ir kaarbaa tam to raadijumu njem no kaarbas dacika. Kam kaarbaa nav, tam no ABS dacikiem.
|
Wed Sep 16, 2009 2:22 pm |
|
 |
OjsuJezups
Pievienojies: 21 Aug 2009
Komentāri: 55
Atrašanās vieta: Rīga, Rīgas raj. Saldus
2000 Alfa-Romeo 145
|
Nonākšu mājās, papētīšu sikāk shēmas, kas vel karājās uz tiem vadiem. Lai gan atmiņā nestāv, ka tai shēmai kāds sakars būtu ar ABS. Līdz laikam kad rezi nojuka bremzes un noķīlēja suportu, ABS tākā strādāja, bet pēc remonta ABS vairs nefunkcionē un uz paneļa deg signāllampiņa, bet Speedo un ODO jau pirms tam nestrādāja. Pieļaujot teorētiski domu ka nepieciešamie dačiki strādā, ko darīt tālāk?! Vai ir kantori kas ar tādām lietām nodarbojas? Tā jau vajadzība pēc spidometra isti nav - brauc uz ac  , bet kilometrāžu jau nu gan gribētos redzēt bez visādām blakusierīcēm. Un pie vienām sāpēm - ko iesākt ar nestrādjošu ABS? Kas sanāk primārs - nestrādājošu ABS kompis saprot un dod signālu uz paneļa, vai ari kompī iemeties kārtējais ERROR un no tā tiek traucēta normāla ABS darbība?
|
Wed Sep 16, 2009 4:15 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Tue Apr 29, 2025 11:11 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 2 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|