Autors |
Ziņojums |
Piiters
Pievienojies: 09 Jul 2009
Komentāri: 202
Atrašanās vieta: Rīga
|
 Riepas - vissezonas vs vasaras/ziemas
temats droši vien aprunāts ne vienu vien reizi, bet tomēr. Šobrīd man virsū uzliktas ziemas riepas, jo autiņu pēdējo reizi biju kustinājis ziemas sezonā. Tagad domāju, vai ir jēga pirkt vasaras komplektu vai labāk uzreiz vissezonas. Zinu, teiksiet kas der visam neder nekam - bet braucu gandrīz tikai par Rīgu un kāja man nav briesmīgi smaga, nekādus piruetus ar mašīnu netaisu. Ko darīt? Un kā domājiet vai varu izvilkt līdz ziemas sezonai ar esosō ziemas komplektu, vai arī vasarā tas ļoti ātri nodils?
Piiters
156
|
Mon Jul 13, 2009 3:35 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
nopērc otru komplektu ar visiem diskiem, ik pa laikam kautkas te parādās par nesliktu cenu.
|
Mon Jul 13, 2009 3:42 pm |
|
 |
Alsi
Pievienojies: 16 Nov 2006
Komentāri: 3659
Atrašanās vieta: D-pils
|
ja brauc mieriigi un "nekādus piruetus ar mašīnu netaisu"- tad droshi "varu izvilkt līdz ziemas sezonai ar esosō ziemas komplektu"
tas ir taads - santimpisejisks viedoklis.
|
Mon Jul 13, 2009 4:45 pm |
|
 |
Quattordici
Member of

Pievienojies: 10 Apr 2007
Komentāri: 4652
|
Alsi rakstīja:ja brauc mieriigi un "nekādus piruetus ar mašīnu netaisu"- tad droshi "varu izvilkt līdz ziemas sezonai ar esosō ziemas komplektu"
tas ir taads - santimpisejisks viedoklis.
Ok. Ja mes, mierigi braucot, aizmirsam par gadijumiem kad javeic straujus manevrus lai izvairitos no nepatikshanam, bet vai ir kautkads panjiemiens lai kompensetu bremzeshanas celju kurs noteikti pagarinas izmantojot ziemas riepas?
Celjaa nav viss atkarigs no braukshanas stila.
Paliek veel viens jautajums - cik dargi tu verte savus (un pasazheru) nervus, droshibu, dzivibu, veselibu.
Es - daudz dargak par labu riepas komplektu.
|
Mon Jul 13, 2009 4:49 pm |
|
 |
dzintis
Pievienojies: 20 Jul 2006
Komentāri: 3819
Atrašanās vieta: tur kur pēdējā alfa...
1996 Alfa-Romeo Spider
|
jautājums..cik Tev gadu?
_________________ dejojam dizko!
|
Mon Jul 13, 2009 4:56 pm |
|
 |
Alsi
|
ripinashanas pretistiba ziemenem ir lielaaka. Bremzeshanas celju vajrak iespaido ABS nevis gumijas sastavs.
A bremzeshanas celjsh ziemenem uz asfaljta diez ko ir garaaks - taa atraak dilst - bet sliidena tachu nav.
Un ziemenes jaliek jau pir +5... kuri saksies peec kaadiem 3 meneshiem.
pagriezienos - ja - piekriitu - kauc - un nifiga netur... bet tas cilveekam jazin un jaatceras.
|
Mon Jul 13, 2009 4:57 pm |
|
 |
Alsi
|
TheCAT rakstīja:Paliek veel viens jautajums - cik dargi tu verte savus (un pasazheru) nervus, droshibu, dzivibu, veselibu. Es - daudz dargak par labu riepas komplektu.
Es noturu distanci un braucu arpus pilseetas uz 90.
Un pie mums var dabut smago CSNu no pretibraucoshas vai apdzinoshas mashinas - a lidot labaja graavii pilniigi vienalgaa - ar ziemeneem vai vasareneem.
Un - principaa vadoties tieshi no "cik dargi tu verte savus (un pasazheru) nervus, droshibu, dzivibu, veselibu" - es izveeleejos veco 2tonnigo isuzu 4x4 nevis kaarteejo AR33 ar pat varbut vissvaigakaam vasareneem vasaraa un ziemeneem ziemaa. Katram ir sava izvele.
|
Mon Jul 13, 2009 5:01 pm |
|
 |
Alsi
|
dzintis rakstīja:jautājums..cik Tev gadu?
man ? 1 ..2... 3... sanaca 31.
|
Mon Jul 13, 2009 5:06 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
MartinsT rakstīja:nopērc otru komplektu ar visiem diskiem, ik pa laikam kautkas te parādās par nesliktu cenu.
+1 (imho tas ir DAUDZ ērtāk, kā montēt uz tiem pašiem diskiem gan vasaras, gan ziemas diskus)
Ēm... TheCAT: Pats riepas nomainīji a?
Ja ar auto brauc reti, tad nekas slikts braucot ar tām ziemenēm imho nebūs. Protams, viņas būs skaļas, būs maķenīt garāks bremzēšanas ceļš, bet to visu pašam apzinoties nekādām īpašām problēmām nebūtu jābūt.
Ja jāizvēlas starp ziemenēm ar kautcik normālu protektoru un vasarenēm bez protektora - ziemenes imho vinnē, itsevišķi ja uzlīst
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Mon Jul 13, 2009 5:08 pm |
|
 |
Alsi
|
j.k. rakstīja:Ja jāizvēlas starp ziemenēm ar kautcik normālu protektoru un vasarenēm bez protektora - ziemenes imho vinnē, itsevišķi ja uzlīst 
topikstarteris arii nav noradijis - cik vinjam palika taam ziemenem tie protektora mm.
a to... man te gadiijas redzeet ziemaa- "man vel tachu normalas ziemenes no pagajushas ziemas stav" - ar atlikumu 2-3mm
es nekada gadijumaa nepropagandeeju unisex riepu izmantoshanu... bet topikstartera situaacijaa uzskatiitu jauno vasaras riepu pirkshanu par nevajadziigo investiciju.
Labak tad nopirkt labos smukus R17 ar vasareneem.
|
Mon Jul 13, 2009 5:12 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
nu tad riepu foto studija, mes pakomentesim, var braukt vai nevar, taupit ziemai vai netaupit
ps: edc pat pa trasi brauca ar ziemas riepam, tiri labs rezultats bija
pps: vacu autonoma augusta vidu dod masinas ar m+s riepam
|
Mon Jul 13, 2009 5:15 pm |
|
 |
Quattordici
Member of

Pievienojies: 10 Apr 2007
Komentāri: 4652
|
j.k. rakstīja:
Ēm... TheCAT: Pats riepas nomainīji a?
Es tak braucu ar auto no garazha liidz Autoficcinai  visu laiku autinjsh staav
|
Mon Jul 13, 2009 11:06 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
panjem taas smiekliigaas vissezonas Nankang, ko es savam biju uzlicis - uz celja turaas, nekauc, tik ziemaa met krustus  protektors kas eagle f-1 - nu i vissezonas riepa!
|
Tue Jul 14, 2009 11:48 am |
|
 |
xls99
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
kas tu galigi trax, kas tad tas par vissezonenem? to veco segu vairs nepipe
|
Tue Jul 14, 2009 1:10 pm |
|
 |
Piiters
Pievienojies: 09 Jul 2009
Komentāri: 202
|
Šobrīd virsū ir Nokian Hakkapelita. Ņemtas jaunas, pabrauktas mēnesi ziemā, varbūt kādus 1.5K km.
|
Tue Jul 14, 2009 1:47 pm |
|
 |
|