Autors |
Ziņojums |
Farenheits
Pievienojies: 08 Nov 2015
Komentāri: 12
|
 Raustās tukšgaitas apgriezieni dīzelim
Labvakar alfisti,
Kādu laiku jau braucu ar 2006. gada 159 1.9d 16v alfiņu-mašīna patīk viss kārtībā, bet tagad esmu saskāries ar problēmu, ko man čomi minēja pirms šīs markas iegādes- nav servisa pietiekamā līmenī, esmu izmisumā, tāpēc vēršos pēc palīdzības pie Jums.
Tātad lieta sekojoša:
Iedarbinot mašīnu siltā laikā aukstam motoram tukšgaitas apgriezieni staigā diezgan, pat ir noslāpis.
Apgriezieni staigā kādu minūti, ne vairāk.
Tagad, kad ir vēsāks, temperatūra zem +10 aukstu mašīnu iedarbinot apgriezieni gandrīz vai nestaigā-ļoti minimāli tahometrā var manīt.
Siltam motoram apgriezieni nemainās arī pēc otrreizējas iedarbināšanas.
Esmu bijis servisos-meistari rausta plecus, diagnostikā kļūdu nav. Sprauslas divreiz pārbaudītas(jo domāju ka dēļ pārlieku lielām korekcijām vaina tur), EgR sistēma iztīrīta, egr vārsts pārbaudīts, ieplūdnieks iztīrīts, degvielas filtrs, gaisa filtrs samainīts. Nezinu vai šim auto ir DPF, jo izpūtēja gals melns, bet pēdējā servisā minēja ka ar programmas palīdzību veikuši tā tīrīšanu.
Varbūt, esmu piemirsis ko pierakstīt, bet ceru ka kāds norādīs uz pareizo pusi, kur meklēt vainu.
|
Mon Nov 09, 2015 12:05 am |
|
 |
alfa146
Pievienojies: 24 May 2007
Komentāri: 1994
|
 Re: Raustās tukšgaitas apgriezieni dīzelim
Датчик температуры может глючит.А лучше всего посмотреть всё через FiatEcuScan
|
Mon Nov 09, 2015 1:00 am |
|
 |
Archonkulis
Pievienojies: 24 Sep 2015
Komentāri: 57
2011 Alfa-Romeo 159SW
|
Autofficinā esi bijis? Ja nē, tad uz turieni.
|
Mon Nov 09, 2015 8:31 am |
|
 |
Archonkulis
Pievienojies: 24 Sep 2015
Komentāri: 57
2011 Alfa-Romeo 159SW
|
Tagad atcerējos, ka man arī raustījās tie apgriezieni, kad bija uzlikts "ļevais" gaisa masas mērītājs.. no sākuma tukšgaitā, bet pēc laika jau arī braucot bija tādi kā raustieni ( ātruma zudumi ) uzņemot ātrumu.
Vienīgi man grūti spriest par aukstumu/siltumu, nebiju to pārbaudījis, bet itkā uzsilušam motoram arī bija viss kārtībā ( bet neatceros jau 100% ).
Nomainot to gaisa mērītāju uz ne-lēto Bosch, visas problēmas pazuda.
PS neesmu specs šajās lietās, vnk rakstu savu pieredzi.
|
Mon Nov 09, 2015 10:52 am |
|
 |
Farenheits
|
Archonkulis rakstīja:Autofficinā esi bijis? Ja nē, tad uz turieni.
Tas kāds servisa nosaukums?
|
Mon Nov 09, 2015 11:42 am |
|
 |
Farenheits
|
Archonkulis rakstīja:Tagad atcerējos, ka man arī raustījās tie apgriezieni, kad bija uzlikts "ļevais" gaisa masas mērītājs.. no sākuma tukšgaitā, bet pēc laika jau arī braucot bija tādi kā raustieni ( ātruma zudumi ) uzņemot ātrumu.
Vienīgi man grūti spriest par aukstumu/siltumu, nebiju to pārbaudījis, bet itkā uzsilušam motoram arī bija viss kārtībā ( bet neatceros jau 100% ).
Nomainot to gaisa mērītāju uz ne-lēto Bosch, visas problēmas pazuda.
PS neesmu specs šajās lietās, vnk rakstu savu pieredzi.
Šādu versiju arī dzirdēju servisā, bet par cik esmu no laukiem, tad mūsu servisos nav rezerves detaļu tādiem auto ko pielikt un pārbaudīt. Cik dzirdēju tad tas mērītājs arī nekāds lētais nav.
|
Mon Nov 09, 2015 11:45 am |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Farenheits rakstīja:Archonkulis rakstīja:Autofficinā esi bijis? Ja nē, tad uz turieni.
mhm - tā ir kluba autodarbnīca - apakšā ir reklāmas baneris!
_________________ in Busso we trust...
|
Mon Nov 09, 2015 12:14 pm |
|
 |
Farenheits
|
palaidniex rakstīja:Farenheits rakstīja:Archonkulis rakstīja:Autofficinā esi bijis? Ja nē, tad uz turieni.
mhm - tā ir kluba autodarbnīca - apakšā ir reklāmas baneris! 
Ceru ka tur nebūs kā vietējos srevisos kur mašīna nostāv 2-as nedēļas un beigās meistars padodās
Tad pie šī arī pieturēšos pagaidām.Paldies par atbildēm.
|
Mon Nov 09, 2015 3:37 pm |
|
 |
Campagnolo
Pievienojies: 26 Mar 2015
Komentāri: 261
|
Vietējos servisos vari naglu spaini vest
_________________ 1995 916 Spider 2.0TS
|
Mon Nov 09, 2015 3:49 pm |