Autors |
Ziņojums |
OjsuJezups
Pievienojies: 21 Aug 2009
Komentāri: 55
Atrašanās vieta: Rīga, Rīgas raj. Saldus
2000 Alfa-Romeo 145
|
 145 1.9JTD spidometra devējs un ātrumkārba
Ir uzdevums - jāsataisa spidometrs kas nekustās un odometrs, kas neskaita km, un ir aizdomas ka nav pieslēgts pie "datčika". Pastāv varbūtība ka pats spidometrs ari ir sačakarēts.
Pirmais jautājums. Kur atrodas 145-jiem ar JTD motoru spidometra devējs? Pēc paša nojausmas likās, ka jābūt ātrumkārbā, bet paša kārbā tikai 1 devējs un tas pats atpakaļgaitas gaismai. Var būt ka kaut ko neesmu saskatijis. Skatoties pēc shēmām nevar saprast kur tas "datčiks" ir iebakstīts.
Otrs jautājums. Uz foto ir faktiski divu vienādu (atšķiras tikai sīkas opcijas) 145 JTD kārbas, viena ir paša kārba un otra - donora kārba ar kaut kādu "datčiku" pie kārbas eļļas līmeņa mērītāja. Kas tas par "datčiku? Vai tik ari nav tas spidometra datčiks?
Varbūt ir kāds, kas māk pāršūt, ja būs tāda vajadzība, spidometra procesoru vai zin kur to var izdarīt?
_________________ Race, rum & rock'n'rolla
|
Sun Aug 21, 2011 10:49 am |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
Atrašanās vieta: Rīga
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
145 ir ļoti dažādi dzinēji
gan jau , ka ar šiem devējiem arī ir lielas variācijas
_________________ es atgriezos 3 x
|
Sun Aug 21, 2011 10:56 am |
|
 |
AMV
Member of

Pievienojies: 23 Nov 2006
Komentāri: 4735
2001 Alfa-Romeo GTV
|
Vai tik tas ātruma devējs nav zem kārbas (tipa iekšā). Paskaties vai neiet kāds vads kārbā iekšā, tai vietā kur kārba skrūvējās pie dzinēja.
Vēlviena versija ir ka ātrumu nolasa no abs devējiem. Bet vai tavam tā ir
_________________ Zvaigznēm ir nozīme
|
Sun Aug 21, 2011 10:56 am |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Tev jau diezgan pasvaiga tā 145. Varētu gadīties, ka no ABS lasa...
ABS sistēma strādā?
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Sun Aug 21, 2011 11:52 am |
|
 |
OjsuJezups
2000 Alfa-Romeo 145
|
Meistari bija pasvieduši domu par ABS problemu, jo ir tā ka šobrid korekti nestradā, bet spidometrs jau agrak nestradaja kad ar ABS bij viss kārtībā. Pētot shēmas nekādi neatradu spidometra saikni ar ABS nevienam 145/146. Tikai "dačiki". Pašam ir tā ka vadu instalācijās ir brīvs 3-caurumu konektors, kurš donoram ir piesprausts pie kārbas (skatīt iepriekšējā bildē). Tikai vel neesmu ieguvis apliecinājumu, kas par dačiku ir tai otrajā kārbā un manā nav. Ja tas ari būtu tas speedo "datčiks" kā apliecināties vai tas pats ari strādā?
|
Sun Aug 21, 2011 12:16 pm |
|
 |
AMV
Member of

2001 Alfa-Romeo GTV
|
OjsuJezups rakstīja:Meistari bija pasvieduši domu par ABS problemu, jo ir tā ka šobrid korekti nestradā, bet spidometrs jau agrak nestradaja kad ar ABS bij viss kārtībā. Pētot shēmas nekādi neatradu spidometra saikni ar ABS nevienam 145/146. Tikai "dačiki". Pašam ir tā ka vadu instalācijās ir brīvs 3-caurumu konektors, kurš donoram ir piesprausts pie kārbas (skatīt iepriekšējā bildē). Tikai vel neesmu ieguvis apliecinājumu, kas par dačiku ir tai otrajā kārbā un manā nav. Ja tas ari būtu tas speedo "datčiks" kā apliecināties vai tas pats ari strādā?

P.ec dot.as sh.emas izskat.as ka tas S17 devējs ir uz kārbas pie izejošās ass. Tas ja nav redzams no augšas uz pašas kārbas, tad skaties no apakšas uz diffu. Tur iespējams būs viņš.
Ja nā, tad kā jau teicu ieprīkš, zem kārbas korpusa. Tad gan ķēpa to nomainīt.
|
Sun Aug 21, 2011 1:07 pm |
|
 |
OjsuJezups
2000 Alfa-Romeo 145
|
Paļdīs, par viedokli. To AMV: Ļiekas, ka nokļūdijies raksteibā L17 par S17  . Apložņāju no visām pusēm donōra kārbu, tā ari neko citu neatradu kā augšējo bildē redzamo devēju. Abu mašīnu šī konektora vadu krāsas sakrīt un sakrīt ar shēmā definētājām krāsām, kā ari sakrīt ar deklarēto konektora izskatu. Tā kā sliecos uz to, ka mana kārba ir ne mana modeļa un spīd kārbas maiņa, jo man kārbā pat tāds caurums preikš devēja nav.
|
Sun Aug 21, 2011 7:37 pm |
|
 |
arba
Member of

|
brauc bez
|
Sun Aug 21, 2011 9:12 pm |
|
 |
OjsuJezups
2000 Alfa-Romeo 145
|
Bez kārbas vai spidometra?  (stulbs joks)
Bet nopietni runājot, problēma ir jāatrisina jo CSDD TA uz desu paņēma un iedeva "čornuju metku". Tā jau bez speedo bij lab. Brauc uz ac pēc taho un visiem garām  . Bet nu prieki ir caur.
|
Sun Aug 21, 2011 10:04 pm |
|
 |
arba
Member of

|
par ;sito nelaiž ta cauri ???
|
Sun Aug 21, 2011 10:13 pm |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
OjsuJezups rakstīja:Paļdīs, par viedokli. To AMV: Ļiekas, ka nokļūdijies raksteibā L17 par S17 . Apložņāju no visām pusēm donōra kārbu, tā ari neko citu neatradu kā augšējo bildē redzamo devēju. Abu mašīnu šī konektora vadu krāsas sakrīt un sakrīt ar shēmā definētājām krāsām, kā ari sakrīt ar deklarēto konektora izskatu. Tā kā sliecos uz to, ka mana kārba ir ne mana modeļa un spīd kārbas maiņa, jo man kārbā pat tāds caurums preikš devēja nav.
pēc shēmas sanāk L17 dačiks- "fitted on gearbox"
Paņem donora kārbu, piespraud dačiku pie sava auto (vispirms protams atrodi to vadu...) un simulē griešanos- tas būs vienkāršāk kā uzreiz mainīt kārbu. Ja spidometra kauko sāk rādīt, viss skaidrs. Jāmaina kārba.
|
Mon Aug 22, 2011 9:14 am |
|
 |
AMV
Member of

2001 Alfa-Romeo GTV
|
arba rakstīja:par ;sito nelaiž ta cauri ???
Kad man gtv bija norubījies abs, negaja ne spido, ne odo, ne abs. Piefiksēja ka neiet, vēl uzprasīja kas pa lietu bet neko neteica ka ar to nevarētu iziet, izlaida. Laikam jau kārtēja lieta kas ir brīvā inspektora interpretācijā.
|
Mon Aug 22, 2011 9:21 am |
|
 |
kaspars
Pievienojies: 21 Oct 2006
Komentāri: 2200
|
cik man zināms, tad par nestrādājošu spidometru pienākas divnieks.....
_________________ candymountainmotorsports ™
...because only milk and juice comes in 2L...
|
Mon Aug 22, 2011 5:28 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
|
Tue Aug 23, 2011 10:01 am |
|
 |
OjsuJezups
2000 Alfa-Romeo 145
|
Paldies visiem par domu gaitu. Par spidometru ielika 2. Uz donōra spidometrs strādāja, attiecīgi dačiks ari strādā. Kārba tā kā tā jāmaina, jo vecā sāk izrādīt visādus niķus. Plus vel visādi sīkumi būs padarāmi pie vienas pārkraušanas.
|
Fri Aug 26, 2011 10:30 pm |
|
 |
|