Autors |
Ziņojums |
Redlain
Pievienojies: 29 May 2011
Komentāri: 120
Atrašanās vieta: Rīga
1999 Alfa-Romeo 156
|
 automehāniķa prakse
Sveiki!
Varbūt kāds var izpalīdzēt ar prakses vietu 4. kursa studentam(man), prakse būs kādus 5 mēnešus...
Janvārī sākas prakse, bet jāsāk meklēt jau laicīgi prakses vietu... Varbūt kādam pašam ir savs serviss un varētu paņemt mani praksē..
Un cerams par kaut kādu samaksu, jo par baltu velti pus gadu strādāt galīgi negribās..
|
Sat Sep 10, 2011 10:44 am |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
Ideālā gadījumā prakses vieta arī maksās, bet studentam būtu jārēķinās, ka prakses vieta nav darbavieta un uz parakses līguma pamata neviens neuzticēs materiāltehnisko bāzi. Labi, ja apmaksās transportu līdz prakses vietai. Skumji izklausās, bet ar to ir jārēķinās.
|
Sat Sep 10, 2011 7:49 pm |
|
 |
cuchins
Pievienojies: 13 Aug 2009
Komentāri: 425
|
Trax rakstīja:Ideālā gadījumā prakses vieta arī maksās, bet studentam būtu jārēķinās, ka prakses vieta nav darbavieta un uz parakses līguma pamata neviens neuzticēs materiāltehnisko bāzi. Labi, ja apmaksās transportu līdz prakses vietai. Skumji izklausās, bet ar to ir jārēķinās.
Lai gan līgumā rakstīts, ka praktikants nesaņem neko, pārsvarā tas ir tīri cilvēciskais faktors no darba devēja puses.
|
Sat Sep 10, 2011 7:54 pm |
|
 |
Redlain
1999 Alfa-Romeo 156
|
Jā, tā ir, maksā vai nemaksā, tas ir atkarīgs no darba devēja... bet šī būs kvalifikācijas prakse un tie ir 5mēneši, pa velti strādāt, tas būtu neprāts...
|
Sun Sep 11, 2011 8:35 am |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
Redlain rakstīja:Jā, tā ir, maksā vai nemaksā, tas ir atkarīgs no darba devēja... bet šī būs kvalifikācijas prakse un tie ir 5mēneši, pa velti strādāt, tas būtu neprāts...
skumji bet fakts  katram tas upuris ir janes  un prakse ir ta ja tu spej sevi pieradit tad tev ari maksas
p.s mani pec pirmas prakses panema uz ralli par mehu  tacu negribot nevienu aizvainot 2 no 10 ko esmu macijis ir tiesam labi mehi  daudziem ir looooooti liela gribesana bet tehniska domasana ir pilniga 0
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Sun Sep 11, 2011 11:51 am |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
es saprotu, cilveekam ir svariiga samaksa par praksi, nevis ieguut labu prakses vietu - piemeeram pa briivu panjems praktikantus visaadi diileru servisi, jo vinjiem liekas rokas pa briivu buutu deriigas, toties peec tam vari rakstiit, ak esi gaajis praksi uznjeemumaa taadaa un taadaa. manupraat naakamajam darbadeveejam tas ir no svara.
|
Sun Sep 11, 2011 12:39 pm |
|
 |
koijotins
Member of

1984 Alfa-Romeo 90
|
Trax rakstīja:es saprotu, cilveekam ir svariiga samaksa par praksi, nevis ieguut labu prakses vietu - piemeeram pa briivu panjems praktikantus visaadi diileru servisi, jo vinjiem liekas rokas pa briivu buutu deriigas, toties peec tam vari rakstiit, ak esi gaajis praksi uznjeemumaa taadaa un taadaa. manupraat naakamajam darbadeveejam tas ir no svara.
dileru servisi tiesi tos praktikantus saboja
|
Sun Sep 11, 2011 2:51 pm |
|
 |
xls99
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
nu nez... manuprat labakais prakses veids ir atrast darbu par ko tev maksa godigu nadu un vienoties ar macibu iestadi, ka to ieskaitis tev ka prakses veitu (protams iesniedzot mac.iestadei vajadzigas atskaites un praksses darbus). protams nebus cipars tads ka pirmajam meham, bet tomer tu kaut kadu darbu dari... un par to pienaksas samaksa...
pienjemot, ka praktikantam rokas aug no pareizas veitas, visadus paligdarbus vinjs var darit... un pat ja vinjs novac aiz meistariem netirumus, sakarto instrumentus, nomazga netiras detaljas utt... tas ir darbs par ko pienakas samaksa...
ja nu vienigi praktikantam ir jauzraksta kaut kada atskaite par redzeto uznemuma, kur vinjs pavada ~nedelju, tad protams samaksai nav pamata, bet ka sheit, chals mekle praksi uz vsmaz 5 menesiem, tas ir jau vairak ka tikai atskaites uzrakstisanai.
nemaksat neko par praksi, manuprat nav pareizi. un no otras puses, ja praktikants ir pilnigs slaists, prakses devejam, vai pareizak teikt darba devejam ir tiesibas vinju vienkarsi atlaist...
|
Sun Sep 11, 2011 3:41 pm |
|
 |
koijotins
Member of

1984 Alfa-Romeo 90
|
hvz ka tagad bet 11 gadus atpakal bija ta
1)ja par praksi uznemejs maksa (oficialu) algu tad 85% ir jasamaksa skolai + PVN
2)strda ka letais darbaspeks un sanemot principa neko  hvz es ta nebiju ar mieru
pofig ka tagad ir bet es praktikantam maksaju 45 %
|
Sun Sep 11, 2011 4:05 pm |
|
 |
Redlain
1999 Alfa-Romeo 156
|
uzņēmumam skolai nav jāmaksā nekāda nauda.. ja vienojos ar darba devēju, ka maksās man algu, tad tā visa iet man nevis kaut kādi % skolai...
Par to vai praktikants kaut ko saprot vai nē ir iespējams pārliecināties, paņem uz dažām dienām pastrādāt, paskatās kā strādā, atieksmi pret darbu, zināšanas utt.. un arī prakses laikā ir iespējams priekšniekam praktikantu atlaist!
Tagad praktikantam ir prakses grāmatiņa kur raksta ko katru dienu ir darījis, cik darbs aizņēma laiku un beigās no prakses vadītāja atzīme 10 baļļu sistēmā... un tā katram darbam..
Tā jau man nebūtu problēmas ar praksi, jo iepriekšējos gadus strādāju praksi un bija labas atsauksmes, tik tas serviss kur strādāju remontē traktortehniku... Bet man beidzot 4 kursu ir kvalifikācijas eksāmens, kur būs jautājumi, remonts par vieglajām automašīnām...
|
Sun Sep 11, 2011 7:07 pm |
|
 |
Redlain
1999 Alfa-Romeo 156
|
|
Sun Sep 11, 2011 7:08 pm |
|
 |
koijotins
Member of

1984 Alfa-Romeo 90
|
Redlain rakstīja:koijotins rakstīja:hvz ka tagad bet 11 gadus atpakal bija ta
1)ja par praksi uznemejs maksa (oficialu) algu tad 85% ir jasamaksa skolai + PVN
2)strda ka letais darbaspeks un sanemot principa neko hvz es ta nebiju ar mieru
pofig ka tagad ir bet es praktikantam maksaju 45 %
Tev ir serviss?? 
tu gribesi katru dienu braukat uz ledurgu ??? nav gan talu no rigas  75+ km viens gals
|
Sun Sep 11, 2011 7:12 pm |
|
 |
Redlain
1999 Alfa-Romeo 156
|
Tev ir serviss??  [/quote]tu gribesi katru dienu braukat uz ledurgu ??? nav gan talu no rigas  75+ km viens gals  [/quote]
žēl, ka tik tālu
|
Sun Sep 11, 2011 7:15 pm |
|
 |
koijotins
Member of

1984 Alfa-Romeo 90
|
Redlain rakstīja:Tev ir serviss?? 
tu gribesi katru dienu braukat uz ledurgu ??? nav gan talu no rigas  75+ km viens gals  [/quote]
žēl, ka tik tālu  [/quote]talu ir liepaja vai ventspils  jeb skersot latviju aiznem tik pat laika cik rigu no viena gala lidz otram
|
Sun Sep 11, 2011 7:19 pm |
|
 |
koijotins
Member of

1984 Alfa-Romeo 90
|
Redlain rakstīja:uzņēmumam skolai nav jāmaksā nekāda nauda.. ja vienojos ar darba devēju, ka maksās man algu, tad tā visa iet man nevis kaut kādi % skolai...
Par to vai praktikants kaut ko saprot vai nē ir iespējams pārliecināties, paņem uz dažām dienām pastrādāt, paskatās kā strādā, atieksmi pret darbu, zināšanas utt.. un arī prakses laikā ir iespējams priekšniekam praktikantu atlaist!
Tagad praktikantam ir prakses grāmatiņa kur raksta ko katru dienu ir darījis, cik darbs aizņēma laiku un beigās no prakses vadītāja atzīme 10 baļļu sistēmā... un tā katram darbam..
Tā jau man nebūtu problēmas ar praksi, jo iepriekšējos gadus strādāju praksi un bija labas atsauksmes, tik tas serviss kur strādāju remontē traktortehniku... Bet man beidzot 4 kursu ir kvalifikācijas eksāmens, kur būs jautājumi, remonts par vieglajām automašīnām...
a kada starpiba  ja ir tehniska domasana tad pofig  tev tacu nedos eksamena mainit konkretu detalu konkretam modelim/markai ko tu prakses laika tikai busi darijis
|
Sun Sep 11, 2011 7:26 pm |
|
 |
|