|
1 lapa no 2 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
mikijsss
Pievienojies: 16 Jan 2012
Komentāri: 12
|
 Par alfu izmaksām
Sveiki!
Vēlējos Jums uzjautāt par alfas mašīnām un to izmaksām, jo domāju par citu mašīnu un nevaru izdomāt kādu nemt.
Tapēc vēlos uzzināt kādas šai mašīnai ir izmaksas uz gadu.(serviss un rezerves daļas)
Biju atradis šajā forumā vienu vecu rakstu, bet nu es domaju , ka cenas ir mainījušās.
Doma ir par 156 alfu
|
Mon Jan 16, 2012 4:22 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
Atrašanās vieta: Rīga
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Izmaksas ir atkarīgas no 2 lietām
- kādā stāvoklī auto ir
- kādā stāvoklī gribi to uzturēt
Te lielākā daļa savus auto grib uzturēt ideālā stāvoklī un vēl nedaudz labāk   Līdz ar to amortizatorus, eļļas, bremžu diskus, sajūgus maina biežāk, nekā to dara vidējas latvietis.
Nobraucu ar 156 2,5 3 gadus, vidēji 100 Ls mēnesī, jeb 500 Ls pavasarī un rudenī  
Autiņam ir izteikts 100 000 noskrējiena niķis, pie šī nobraukuma jāmaina viss !!!!!
siksnas, sveces, bremžu diski, amortizatori, stabilizatori, plaukti, sajūgs u.t.t
GAlvenais - nepirkt auto tādēļ , ka smuks un nekādā gadījumā tādēļ, ka lēts !!!!!
Ja nopirksi nojātu, tad visu augstāk minēto arī darīsī
Pirms pirkšanas kārtīgi nodiagnosticēt un jau izrēķināt, cik viņā vēl jāiegulda
_________________ es atgriezos 3 x
|
Mon Jan 16, 2012 4:31 pm |
|
 |
muuris
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 2628
Atrašanās vieta: Valmiera
|
Pasaki budžetu, pateiksim cik ieguldīsi pirmajā gadā
Bet nekas dārgāks kā jebkura 2000+gada alumīnijpiekares auto uzturēšana nesanāk.
|
Mon Jan 16, 2012 4:41 pm |
|
 |
Tornado667
Pievienojies: 09 Dec 2011
Komentāri: 152
2006 Alfa-Romeo 159SW
|
Vēl jau viss atkarīgs no tā, cik daudz brauc. Man ar iepriekšējo auto piemēram bija remonti vidēji 150Ls gadā (nebija gan Alfa), bet tas pie nobraukuma 8k gadā. Ja brauksi 30-40k, tad gada izmaksas būtu pavisam atšķirīgas.
Par Arbas izmaksām 100Ls mēnesī būtu interesanti zināt, cik daudz braucot tādas ir?
_________________ 159 SW, 2,4 JTDM, 200 ZS
www.elvadms.com - IT risinājums auto servisiem, auto dīleriem
|
Mon Jan 16, 2012 4:50 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
gadā braucu apmēram 15 -20 000 km
nopirku auto ar 90 000 nobraukumu, 3 gados
bremžu diski + kluči
amortizatori ( koni )
siksnas + ruļļi +ūdens sūknis
sveces
sajūgs
2 x gadā eļļas filtri
gaisa mērītājs
lambda zonde
plaukti , stabilizatori
ja to visu saskaita , tad kopā salasījās 
kaut kādi sīkumi arī vēl bija
_________________ es atgriezos 3 x
|
Mon Jan 16, 2012 4:55 pm |
|
 |
muuris
Member of

Komentāri: 2628
Atrašanās vieta: Valmiera
|
Ja godīgi, tas šitie jautājumi - cik maksās, cik tērē, cik lūzt, mani maigi izsakoties tracina.
Nu nevar neviens pateikt cik kuram plīsīs kādas trešās personās jāta/mīlēta mašīna.
Plus ja pats skrūvē, tad mašīna izmaksās 2-3x lētāk, kā ja to dara serviss.
Ja tu auto gribi "kā jaunu", tad rēķinies ar ~ 1tkEUR investīcijām, ja pērc no tirgotāja, un brauksi vairāk kā gadu, nobraucot vismas 10-20tkm gadā.
Pa to gadu tev nobirs piekare, jo LV ceļi ir LV ceļi.
Vajadzēs mainīt amīšus, kurus teorētiski var nemainīt, bet tad rēķinies ka plaukti, īpaši augšējis, kalpos pāris reizes mazāk kā normāli.
Taču te atkal ir matemātika, ja taisies ar auto nobraukt gadu vai divus, tad atkal vai ir jēga mainīt amīšus, ja tie jaunie plaukti novilks savus pārdesmit tūkstošus.
Pa šo tēmu var runāt tikpat kā pa patēriņiem, kuri, viena un tāpaša cilvēka stāstos, pieaug auto pārdodot
Bet, dotajā brīdi, 156 pa +/- štuku var sataisīt kā jaunu.(Tehniski, ne vizuāli).
|
Mon Jan 16, 2012 5:20 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
Hahā, izprovocējāt nu tad iespamošu
159-ai pēdējos 2 gados ficinā un modenā ir atstāti 1300 Ls
Smagās pozīcijas: MAFs / amorta balsti / atsaites / degvielas temp sensoriņš / EGRs / plauktu komplekts / stūres ābols / logu tīrītāja mehānisms / 2 apkopes
Tas no ~ 45 līdz 80k km
Pirms tam bija tikai garantijas gadijumi un apkopes. Tagad slinkums skatīt cik tās bija, bet nu adekvāti
Mašīnai nekur nekas neklab, negrab, nedeg neviena lieka lampiņa, bet deg un citādi funciklē viss tā kā tam jābūt.
Ja rīt vajadzētu izbraukt uz Gibraltāru - mašīna ir gatava
_________________ A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
|
Mon Jan 16, 2012 5:37 pm |
|
 |
Jancix
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 1575
2000 Alfa-Romeo 166
|
manuprāt, šādam jautājumam laba atbilde ir sadaļa "Garāža". nav jau tur pilnīgs info, bet +/- tendences var saprast.
Mon Jan 16, 2012 5:47 pm |
|
 |
mikijsss
|
Bet salīdzinājuma ar citām mašīnām rezerves daļas īpaši neatšķiras ar cenām?
Servisa izmaksas mani neuztrauc jo cenšos pats visu izdarīt.
|
Mon Jan 16, 2012 7:04 pm |
|
 |
Edc
Member of

Komentāri: 3475
1999 Alfa-Romeo GTV
|
mikijsss rakstīja:Bet salīdzinājuma ar citām mašīnām rezerves daļas īpaši neatšķiras ar cenām?
To jav var pats salīdzināt interesejošām detaļām, paskatoties cenas kaut vai eparts.lv. Man piemērām nav nemazākās nojausmas cik maksā plaukts Audi/BMW/VW vai ....dajebkam citam.
|
Mon Jan 16, 2012 7:11 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
mikijsss rakstīja:Bet salīdzinājuma ar citām mašīnām rezerves daļas īpaši neatšķiras ar cenām?
Pret kādu auto salīdzini? Un būs lietas ko ieteiktu tomēr darīt servisā (zobsiksnas maiņu TS motoram piem.).
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Mon Jan 16, 2012 7:17 pm |
|
 |
xls99
Member of

Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
Edc rakstīja:mikijsss rakstīja:Bet salīdzinājuma ar citām mašīnām rezerves daļas īpaši neatšķiras ar cenām?
To jav var pats salīdzināt interesejošām detaļām, paskatoties cenas kaut vai eparts.lv. Man piemērām nav nemazākās nojausmas cik maksā plaukts Audi/BMW/VW vai ....dajebkam citam. 
audi a6 piekares remonti sanak dargak ka jebkurai alfai, MII golfa piekares detaljas ir letakas, BMW spogulji maksa dargak, kondishenu uzpildit alfai vai VW maksa ~ tapat.
|
Mon Jan 16, 2012 7:21 pm |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
cik zinu,tad 156tās piekare maksā ~tikpat vai pat lētāk nekā teiksim ooooA4,vwpassat/golp-tiem kam jau ir daudzsviru alumīnija piekare,lūzt ~tieši tāpat un tikpat bieži,ja nepat biežāk kā 156tas piekare
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Mon Jan 16, 2012 7:34 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
vilsons rakstīja:cik zinu,tad 156tās piekare maksā ~tikpat vai pat lētāk nekā teiksim ooooA4,vwpassat/golp-tiem kam jau ir daudzsviru alumīnija piekare,lūzt ~tieši tāpat un tikpat bieži,ja nepat biežāk kā 156tas piekare   golfam nav aluminija piekares  a4/a6 /pasassat no 96 gada nak aluminija piekare kas maksa +/- ka alfas plaukti ti tur vini ir 8 nevis 2  kalpo labi ja pusgadu pa musu celiem  par bmv e46/ e39 piekares cenam es vispar kluseju
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Mon Jan 16, 2012 7:44 pm |
|
 |
mikijsss
|
Paskatījos tajā adresē eparts.lv un secināju ka esošajai mašīnai detaļas ir dārgākas vai tādā pašā cenā. Nu tur izņemot dažas lietas kuras var pieciest ka ir dārgākas
|
Mon Jan 16, 2012 7:46 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Sat Apr 26, 2025 12:36 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 2 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|