Atbildēt pie šī temata 1 lapa no 2 lapām pavisam
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais
Kārbas eļļa
Autors Ziņojums

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs Kārbas eļļa 
Kādu labāk lieti kārbā ēļļu, 75w90 vai 80w90, Piedevām, ja mazliet tirkšķ 3 ātruma sinhranezators, kad liek iekšā. Vai biezāka nebūs labāk?

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ)

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs Re: Kārbas eļļa 
kalvis rakstīja:
Kādu labāk lieti kārbā ēļļu, 75w90 vai 80w90, Piedevām, ja mazliet tirkšķ 3 ātruma sinhranezators, kad liek iekšā. Vai biezāka nebūs labāk?

Jālej TĀDA EĻĻA KĀDU RAŽOTĀJS NOTEICIS! Ja rakstīts 75W-90 tad tāda arī jālej...

Ja ieliesi 80W90 - var kaut kas nestrādāt, vai kādā aukstākā rītā kārbu nevarēsi vispār pārslēgt, jo tajā būs asfalts...

Ja sinhronizātors ir kirdik, - nekāda eļļa to nesataisīs un/vai nepiespiedīs strādāt labāk.
Sinhronizators ir JĀSATAISA, vai jāpiecieš...

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
nu īstenībā skatījos 3 katologos un ieteica, gan 75w90 gan 80w90

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
kalvis rakstīja:
nu īstenībā skatījos 3 katologos un ieteica, gan 75w90 gan 80w90

nu ziemeļu klimatam laikam labāk 75w90? tikai mans minējums  Very Happy

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Sūtīt e-pastu

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
a kaapee vilsons man teica, ka man turpmaak vajadzees citaadaaku, ne to kas graamataa rakstiits? Taatad ir laikam nianses...

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
KaramBax rakstīja:
a kaapee vilsons man teica, ka man turpmaak vajadzees citaadaaku, ne to kas graamataa rakstiits? Taatad ir laikam nianses...

motoram 10w40 vieta 10w60? vai kārbai citādāku?
un dēļ viskozitātes vai dēļ kādiem standartiem
ķipa LS, GL-4, GL-5?

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
palaidniex rakstīja:
KaramBax rakstīja:

ķipa LS, GL-4, GL-5?

Tas saistiibaa ar Q2, taatad domaaju, ka kaarbai ellja

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
KaramBax rakstīja:
palaidniex rakstīja:
KaramBax rakstīja:

ķipa LS, GL-4, GL-5?

Tas saistiibaa ar Q2, taatad domaaju, ka kaarbai ellja

Tādā gadījumā tas nav laikam, bet mezglam nozīme. Reti kam būs Limited Slip Differential iebūvēts.
Tam viskozitāte īpaši nemainās, tam piedevas eļļai vajag...

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Vakar izraku visu par kārbas eļļām, alfai, izrādās kad kuru katru nemaz lieti nevar atradu ariģinālo eļļu, tad pēc viņas kodiem sameklēju eļļu sev, obligāti ir jāpoevērš uzmanība šiem kodiem API GL-5 MIL-L2105-D var liet gan 80w90, gan 75w90, bet obligāti pirms 75w vai 80w ir jābūt simbolam EP, EP nozīmē pilnīgu sinfronizatoru aizsardzību. Nezinu kādi lohi man bija iepriekš kārbā eļļu mainījšī, vakar vakarā ielēju 80w90, ar visiem tiem kodiem un jau pēc 3 km sinhronizatoru skaņa pazuda, viss slēdzas bez jebkādām aizķeršanām... Smile

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
kalvis rakstīja:
Vakar izraku visu par kārbas eļļām, alfai, izrādās kad kuru katru nemaz lieti nevar atradu ariģinālo eļļu, tad pēc viņas kodiem sameklēju eļļu sev, obligāti ir jāpoevērš uzmanība šiem kodiem API GL-5 MIL-L2105-D var liet gan 80w90, gan 75w90, bet obligāti pirms 75w vai 80w ir jābūt simbolam EP, EP nozīmē pilnīgu sinfronizatoru aizsardzību. Nezinu kādi lohi man bija iepriekš kārbā eļļu mainījšī, vakar vakarā ielēju 80w90, ar visiem tiem kodiem un jau pēc 3 km sinhronizatoru skaņa pazuda, viss slēdzas bez jebkādām aizķeršanām... Smile

nu jācer, ka ne šjā ne nākamajā ziemā 80w90 - neizrādās par biezu kādā ļoti aukstā ziemas rītā...

GL-5, var jau būt (nav tākā vecākos info avotos tiek minēts, ka der arī GL-4?)

Bet šis - MIL-L2105-D, gan varētu būt svarīgs ražotāja norādījums. Tās ir piedevas.
Faži Audisti arī dēļ šādu audi prasību norādošu burtu nevēlēšānās ievērot teicās, ka motoreļļas patēriņš pie lētās eļļas bez līdzīgas specifikācijas ievērošanas maksā 3 reizes lētāk, toties motoram garšo, ievērojot - neapēd ne piles...

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Pie reizes, lai netaisītu jaunu raxtu, gribēju painteresēties - manai gtv ir charxtoņa kad ielieku atpakaļgaitā - tāda itkā sajūgs nebūtu līdz galam izspiests. Tas varētu būt dēļ eļļas/vai kas cits?

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
latishock rakstīja:
Pie reizes, lai netaisītu jaunu raxtu, gribēju painteresēties - manai gtv ir charxtoņa kad ielieku atpakaļgaitā - tāda itkā sajūgs nebūtu līdz galam izspiests. Tas varētu būt dēļ eļļas/vai kas cits?

tas nromali, ta vienkarsi ir

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
latishock rakstīja:

tas nromali, ta vienkarsi ir

man ar var dzirdeti skanu, kad liek atpakalgaita, cik zinu daudzam alfam ta ir...

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Nu arī pie reizes pajautāšu.. Very Happy

Ir tāda lieta, neesmu tikai piefiksējis, aukstai vai siltai, bet ir dažreiz, ka neitrālajā uz vietas stāvot, tādas skaņas, nu varbūt tarkšķiši mazi, kaut kas tāds... Kad izspiež sajūgu, tad pazūd.

Tas ir normāli?

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
RA rakstīja:
Nu arī pie reizes pajautāšu.. Very Happy

Ir tāda lieta, neesmu tikai piefiksējis, aukstai vai siltai, bet ir dažreiz, ka neitrālajā uz vietas stāvot, tādas skaņas, nu varbūt tarkšķiši mazi, kaut kas tāds... Kad izspiež sajūgu, tad pazūd.

Tas ir normāli?

Moš tuvojas kapara bļodiņa izspiedējgultnim... hmm

Atbildēt pie šī temata 1 lapa no 2 lapām pavisam
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus
Jūs šeit nevarat pievienot komentārus
Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus
Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus
Jūs šeit nevarat balsot aptaujās

Sazināties ar foruma administrāciju | Contact forum administration