Atbildēt pie šī temata 1 lapa no 3 lapām pavisam
Iet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais
AR 155 bremžu kluču un disku maiņas manuālis
Esi kādreiz pats mainījis bremžu uzlikas?

80% 80% ( 25 )
16% 16% ( 5 )
Kas tas tāds? 3% 3% ( 1 )

Balsis pavisam : 31
Autors Ziņojums

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs AR 155 bremžu kluču un disku maiņas manuālis 
Īstam vīrietim dzīvē jāpaveic daudz kas. Nu tur jāsit urlas, čūskas un dēli, jāaudzina kaņepes, jāuzbūvē vismaz viens tūninga projekts (kaut vai maksimas) etc.

Un viena no šīm lietām, kas kaut 1x ir jāpaveic pašam - bremžu uzliku jeb kluču jeb kolodku nomaiņa. Šoreiz - ar disku maiņas bonus pack  Wink

Brīdinu - pirms tam par kluču maiņu biju dzirdējis tikai nostāstus, tādēļ guru droši drīkst palabot, ja kas nav tā, kā vajag.

Pirms ķeramies pie domkrata, ar diviem koka klučiem nofiksējam pa diognāli pretējo riteni. Vai abus. Un novelkam roķeni (ja mainām priekšējos klučus). Citādi sanāks šitā.

Otrkārt: Normāls domkrats

Pisināties ar stock domkratiem vai augstāk linkā redzamajiem maksimas variantiem ir zaudētāju padarīšana.  Hidraulika rullē.

Noņemam roteni (skrūves paskrūvējam vaļā mazliet, pirms auto ir pacelts gaisā - ticiet man - būs vieglāk)

Un atskrūvējam vaļā supporta skrūves

Man iekšējais uzgrieznis gadījās kaut kāds triperains 15 vai 16 izmērs, nācās 17 atslēgu modificēt ar maģa izvelkamo plāksnīti  Embarassed

S ļohkim dvižeņijam ruki...

...kopā ar klučiem izstumjam laukā to supporta daļu (hvz kā viņu sauc) kas piespiež klučus pie bremžu diska.

Tauta gan mēļo, ka vieglāk bremžu cilindru ir atspiest pirms viss ir izjaukts bet es darīju savādāk.

Es to darīju ar divaisu - milzīgu skrūvspīli.

Sarkanais ir divaiss, lai vieglāk cilindru būtu atspiest, pa vidu ieliku veco kolodku

Tā kā plānā ir arī mainīt priekšējos bremžu diskus (iemesls - spēcīga stūres vibrācija bremzējot - nekad nevirpojiet bremžu diskus pie nejēgām
 :cfks: ) ...

...tad palūrēsim, kas bremžu diskam ir otrā pusē. Sarkanās skrūves ir jāatskrūvē, lai noņemtu atlikušo suporta daļu. Vēl tur ir rieviņas abs sensoram - ja aizkakātas iztīram - un vienādu leņķātrumu šarnīra (jeb granāta, miroņgalva) putekļu gumija (piļņiks) - kurai jābūt veselai. Citādi sais smiltis iekšā un viss būs slikti.

Noskrūvējam suportu. Vadīklas der izjaukt un iztīrīt, ja tās brīvi nekustas, un kādu smērīti - piemēram solidolu tur ieziest. Vadīklu piļņikiem jābūt veseliem. Arī bremžu klučiem savās vietās brīvi jāstaigā vajadzīgajā virzienā. Ja tas tā nenotiek - iztīram.

Lai noņemtu disku...

...atskrūvējam abas tapiņas.

Un ja disks rūsas un sūdu dēļ neņemas nost...

...tad to noņem ar āmuriņa, WD40 un kaut kādas mātes palīdzību. Sitam uzmanīgi, lai nesaliektu aiz diska esošo aizsargbleķi. Dauzot, disku lēnām griežam ap savu asti. Var sanākt  mazliet :bananafuck: ja rūsa ir ieēdusies.

Tā nu tas izskatās - sārtais ir ABS sensors - nelaužam, apejamies uzmanīgi, bremžu šļauku pārbaudām, vai nav saplaisājusi.

Tālākais viss notiek atgriezeniskā kārtībā. Uzliekam un pieskrūvējam jauno disku, suportu, ieliekam tajā klučus

Pieskrūvējam to otru suporta daļu (ja cilindrs atspiests līdz galam, tad viss viegli) un - wualā - viss čikiniekā. (kreisās puses riteņa bilde Razz)

Jautāsiet - kādēļ lai atspiestu cilindru spiedu ar skrūvspīli?

Tādēļ, ka pirms tam mainīju pakaļējās kolodkas

Un pakaļējo cilindru atspiest vaļā ir pilnīgi nereāli, ar katru cilindru čakarējos 1/2 stundu

zaļais ir pleķis no wd40 - arī ar suportiem tur nebija viegli

Pakaļējā cilindra atspiešanas mokas ar skrūvspīli un metru garu trubu. Atbalstam uzlikti pāris dēļi. Kā noskaidrojās vēlāk, pakaļējo suportu cilindri, spiežot tos iekšā ir jāgriež

N.B! Nekad iepriekš klučus nebiju mainījis. Tā kā lieki nespamojat, bet labojat, ja kaut kas izdarīts vai nosaukts ne tā kā vajag  Rolling Eyes

Ceru, ka kādam noderēs - peace Wink

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Sūtīt e-pastu Apmeklēt lietotāja mājas lapu

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
cik dienas tas pasaakums aiznjeema? Wink

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ)

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
cik dienas tas pasaakums aiznjeema? Wink

domāju, ka ne vairāk par dažām stundām tīrā laika...
pac saproti: tetrapaka ar aliņu, vai vīna papīra paciņa, pīppauzes, pusdienu pauze...
nosmulēta mute un viss bumbās... Mr. Green

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Pāris stundas + mella mute.

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Sūtīt e-pastu Apmeklēt lietotāja mājas lapu

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Brīvdinās atceroties stāstu par "dēlu, čusku, kolodkām, koku, māju utt" - pavīdēja doma pašam savai 155 to nodarīt, bet nebija ne jausmas kuru bleķi uz kuru pusi jālauž Smile Pārbaudīsim vai Smica kungam var ļaut rakstīt manuāļus Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
ir padomā kādu vakaru izveikt šito procedūru 156. Kāds nav tā izpildījies jau gadienā ??  Līdzšinējā kalodku maiņa Omegai ir bijusi diezgan veiksmīga Smile)

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Vilks rakstīja:
Brīvdinās atceroties stāstu par "dēlu, čusku, kolodkām, koku, māju utt" - pavīdēja doma pašam savai 155 to nodarīt, bet nebija ne jausmas kuru bleķi uz kuru pusi jālauž Smile Pārbaudīsim vai Smica kungam var ļaut rakstīt manuāļus Wink

Tikai atceries, ka pakaļējie cilindri ir jāgriež (tm)
Uz kuru pusi? Prasi Palaidniekam!

P.S. man priekšējās kolodkas nesen sāka grabēt (tb - kad bremzē - negrab. Kad kārtīgi strauji nobremzē (nu tā sirsnīgi - no kāda simta pa gandrīz mēmajiem - tad arī negrab kādu brīdi pēc tam)

Kāds nezin, kā to novērst?

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
man nav ko teikt.Tiešām pirmo reizi ko tādu darat?

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Sūtīt e-pastu

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
palikās jautājums - 156. kaukas specifisks ir tai pasākumā ??  Jebšu viss kā normāli bez kādām īpašām palīgierīcēm ??

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
dzintis rakstīja:
man nav ko teikt.Tiešām pirmo reizi ko tādu darat?

Nu manai turbo alfai viss ir sertificeti uztjunots un tapec es nedrikstu pats neko skruvet. Bet es jau labprat gribetu ...  Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
bet es briivdienaas jogurtinju no aadas seedekljiem iztiiriju, ta ka kauko jau katrs atrod daraamu, peec speejaam un iespeejaam Mr. Green

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
A es... a man... a es vispaabaa sen neko neesmu dariijis mashiinai! Smile Un juutos diezgan ok un arii 166 uzvediibaa nekas buutiski nemainaas Very Happy

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Apmeklēt lietotāja mājas lapu

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Oga rakstīja:
A es... a man... a es vispaabaa sen neko neesmu dariijis mashiinai! Smile Un juutos diezgan ok un arii 166 uzvediibaa nekas buutiski nemainaas Very Happy

Tu gadījumā tikko iepirktajam vāģim neucēji ādas beņķus ar kaukādu ūberkruto tīrāmo līdzekli?

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
smic rakstīja:

man priekšējās kolodkas nesen sāka grabēt (tb - kad bremzē - negrab. Kad kārtīgi strauji nobremzē (nu tā sirsnīgi - no kāda simta pa gandrīz mēmajiem - tad arī negrab kādu brīdi pēc tam)

Kāds nezin, kā to novērst?

Ķipa ir vairāki iemesli, kāpēc grab
Viens no iemesliem - paakāsas tās acperītes, kas tur klučus. To uzdevums ir darīt tā, lai kluči negrab...
Iespējams, ka supporti ir netīri, klučus biku ķīlē un acperīte nevar līdz galam efektīvi veikt savu funkciju... Smile

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
palaidniex rakstīja:
Oga rakstīja:

Tu gadījumā tikko iepirktajam vāģim neucēji ādas beņķus ar kaukādu ūberkruto tīrāmo līdzekli?

palidniex, es tachu tev teicu, lai braucot ar Spideru lieto cepuri Rolling Eyes  tu esi palaidniex nevis ogotaajs. tikko iepirks vaagjis ir tev nevis ogotaajaam.

Parādīt komentārus no iepriekšējā:
Atbildēt pie šī temata 1 lapa no 3 lapām pavisam
Iet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus
Jūs šeit nevarat pievienot komentārus
Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus
Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus
Jūs šeit nevarat balsot aptaujās

Sazināties ar foruma administrāciju | Contact forum administration