|
1 lapa no 1 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
Persiks
Pievienojies: 08 Jun 2010
Komentāri: 3
Atrašanās vieta: Rīgas raj. Inčukalns
|
 problema ar selespeed kaarbu! paliidziet :)
Sveiki, esmu šeit "jauniņā", bet jūtu, ka atradīšu risinājumu tieši pie jums  Esmu meitene tāpēc ceru, ka spēšu pietiekami saprotami paskaidrot kas un kā...
Sākšu ar to, ka manai Alfai ir selespeed kārba un tā sāka niķotos nu jau pirms kādiem 3- 4 mēnešiem, kad bez kādiem iemsliem meta ārā neitrālajā visnegaidītākajos mirkļos. Bet nu jau ir pavisdam traki, situācija ir tāda, ka mašinai iesilstos pēc kādām min. 15 intensīvas braukšnas ,piemēram pilsētā, pazūd trešais ātrums un automātiski pēc otrā izkrīt neitrālajā. Nu un tā katru reizi... bet tikai kad mašīna jau uzsilsui, kā jau minēju.
Aizvedu uz servisu, nomainīja kārbas eļļu, uztaisīja kalibrāciju- nekas nav mainījies. Tagad bijām arī lielajā Alfas servisā un tur saka, ka jāņem kārba nost un jāskatās kādi ir varbūt tehniskie bojājumi.
Tad nu galvenis ,ko es gribētu zināt, vai kādam nav bijusi šāda problēma?
Un, ja jau man to kārbu labos, varbūt jūs ieteiksiet vietu, kur to izdarīt drošās rokās un lētāk.. jo zināms, ka tas nebūs lēts prieks
paldies
|
Tue Jun 08, 2010 1:16 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Pa lielam tā ir problēma visticamāk ar kontaktiem, vismaz tāda ir mana pārliecība.
To problēmu nekādi neiespaido eļļas nomaiņa, vai mehāniska kārbas pārkalibrācija.
Ja tad, kad mašīna izbeidzas un sākas gļuki ar palikšanu neitrālajā, palūdz kādu citu paraustīt to vadu žūksni, kas pieiet kārbai, pie ieslēgtas aizdedzes un izslēgta dzinēja, kamēr pati slēgā ātrumus, - ja viss sāk slēgties - zināsi kur suns aprakts.
Iespējams kārtīgi jāiztīra kontakti, iespējams jānomaina kontaktu grupa, iespējams bojājums kabeļos...
Bet pe lielam tā nav mehāniska vaina...
Vai uz kluba darbnīcu esi mēģinājusi aizbraukt, pirms izmet simtiem latu pie dīlera?
Pēdējoreiz rediģējis palaidniex Tue Jun 08, 2010 1:34 pm; pavisam rediģēts 1 reizi
_________________ in Busso we trust...
|
Tue Jun 08, 2010 1:30 pm |
|
 |
Persiks
|
jā to eļļu un pārkalibrāciju arī taisījām kluba servisā... nu darbnīcā!!! Bet noteikti šodien pat pārbaudīsim kontaktus,'skatīsimies kas notiek!!!
Pagaidām tiešām paldies!
|
Tue Jun 08, 2010 1:53 pm |
|
 |
dzintis
Pievienojies: 20 Jul 2006
Komentāri: 3819
Atrašanās vieta: tur kur pēdējā alfa...
1996 Alfa-Romeo Spider
|
200 ls un jauna kārba...
_________________ dejojam dizko!
|
Tue Jun 08, 2010 2:59 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
dzintis rakstīja:200 ls un jauna kārba...
Un selespeed bloks cik?
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Tue Jun 08, 2010 3:02 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Persiks rakstīja:jā to eļļu un pārkalibrāciju arī taisījām kluba servisā... nu darbnīcā!!! Bet noteikti šodien pat pārbaudīsim kontaktus,'skatīsimies kas notiek!!!
Pagaidām tiešām paldies!
ja jau kaut kas neiet - ir jādodas pie tā, kas taisīja ar vārdiem - eu, veči, nu viss bija smuk, tik atkal nestrādā...
Ja viņi sūta dillēs un nepalīdz, tad jāraksta forumā un jāmeklē miec.
Ja cilvēki ir ar attieksmi, tad risinājumu var atrast vienmēr.
Selespīds ir lieliska, ērta, bet reizēm visai cimperlīga uzparikte...
_________________ in Busso we trust...
|
Tue Jun 08, 2010 3:08 pm |
|
 |
dzintis
Pievienojies: 20 Jul 2006
Komentāri: 3819
Atrašanās vieta: tur kur pēdējā alfa...
1996 Alfa-Romeo Spider
|
j.k. rakstīja:dzintis rakstīja:200 ls un jauna kārba...
Un selespeed bloks cik? 
...ikkaunis teic, ka atdos visu sborā...
_________________ dejojam dizko!
|
Tue Jun 08, 2010 4:26 pm |
|
 |
PITJONS
Pievienojies: 14 Aug 2007
Komentāri: 592
Atrašanās vieta: visur
2005 Alfa-Romeo 156SW
|
a kāds tas auto? cik vecs? darbnīcā neieteica radiatoru nomainīt?
man stāstīja, ka motora temp. iespaido kārbas darbību.
|
Tue Jun 08, 2010 10:15 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
iespaido gan jau riktiigi - kad paarkarst, izsleedzas laukaa un kaarbai vairs nav ko sleegt!
|
Thu Jun 10, 2010 7:13 pm |
|
 |
finns
Pievienojies: 07 May 2009
Komentāri: 1266
Atrašanās vieta: Rīga / Helsinki
1988 Alfa-Romeo 33
|
dzintis rakstīja:j.k. rakstīja:dzintis rakstīja:200 ls un jauna kārba...
Un selespeed bloks cik? 
rezerveju
|
Thu Jun 10, 2010 7:48 pm |
|
 |
finns
1988 Alfa-Romeo 33
|
PITJONS rakstīja:a kāds tas auto? cik vecs? darbnīcā neieteica radiatoru nomainīt?
man stāstīja, ka motora temp. iespaido kārbas darbību.
Man ar staastija. Nomainiju. Rezultaataa ieguvums = 0.
Nesaku, ka visiem taa. Varbuut kaadam saak straadaat. Tachu nedomaaju, ka taa ir probleemas sakne. Tas tikai pastiprina ceelonjus. Drizak sliecos piekrist Palaidniekam, ka tas viss ir saistits vadiem, kontaktiem, pretestiibaam etc ...
Peec peedeejaas "kalibreeshanas" ieguvu kaarbu, kas sleedzas 1-2-1-2-5. Piedevaam displejaa raada ka viss ok.
Shobriid pashu speekiem taa kljudainaa slegshana ir noversta, bet 3-4 atrums joprojam nesledzas. Prasaas kalibreet. Bet tam veel jaatrisina problemas ar stabilu pieslegshanos. Ja tas neliidzees, tad ir veel paaris varianti, ko var dariit.
Tur AutoItalia ar diagnostiku nodarbojas diezgan sakariigs dzheks. Vajag ar vinju parunaat. Kadri pie letes ir zemee nomests laiks. Diemzheel.
|
Thu Jun 10, 2010 8:43 pm |
|
 |
finns
1988 Alfa-Romeo 33
|
Pa nopietnam ar selespiidiem neviens LV nenjemas.
Ja ir interese palasiit par sho teemu, tad jaasaak te:
http://www.twthieme.nl/Alfa-Romeo-Selespeed-Index.html
pashvakas kvalitaates bildiites gan, bet labaak kaa nekas.
Bezmaz visur kur ir diskusijas, tur cilveki, kas ar selespiidiem njeemushies kaa pirmo min punktu, ka selespiids ir taisaams un, ka nevajagot mainiit visu uzreiz nost.
Manaa gadijumaa man ierekomendeeja nomainiit potenciometrus. Uz selespiida bloka viens ir pieejams no augshas, otrs no saana. Lai noskruuveetu to, kas augshpusee janonjem akumulatora plaukts. Tas aiznjem kadas 15-20 minuutes. Un tur tad augshpusee shamais buus. Tuvaak priekshloga pusei. Otrs atrodas uz saana. Tam tiek klaat nonjemot riteni un attaisot brizgovikaa to vaaku ne vaaku. Pretii ari sanaaks.
Mainot rekomendeejas ari nomainiit skruuviites shitiem. Veelams nelikt torx. Iekshejais seshkantis buus pateiciigaaks skruuveeshanaa ja veel kaadreiz vajadzees.
Potenciometrs AutoItalijaa maksaa 150 Ls. Tur gan to nevajag pirkt. Tos var atrast internetaa. Normaala cena par jaunu buutu ap 120 eur. Vismaz taa saka forumos.
Tas, ka nesleedzas 3 aatrumaa ljoti vareetu buut potenciometrs. Bet nu es to taa noteikti nenjemos apgalvot. Ja man pietiks manejam ar viena mainju, tad vareshu palieneet testiem otru, jo iepirkaas 2. Tiesa nezinu vai tur vienaadi naak. Pieejami 2 veidu PF1C un PF2C. PF1C man patreiz 2 gab lieki ir uz rokas ko varu notirgot. Ja vajag tad PZ.
PF2C veel man pasham var nodereet. Modelis shamiem virsuu rakstiits.
|
Fri Jun 11, 2010 1:06 am |
|
 |
Jancix
Komentāri: 1575
2000 Alfa-Romeo 166
|
finns rakstīja:
Ja ir interese palasiit par sho teemu, tad jaasaak te:
http://www.twthieme.nl/Alfa-Romeo-Selespeed-Index.html
tas izskatās pēc selespeed lietotāju labākā drauga!
Fri Jun 11, 2010 9:28 am |
|
 |
zuncih
Pievienojies: 27 Aug 2006
Komentāri: 1401
|
finns rakstīja:dzintis rakstīja:j.k. rakstīja:dzintis rakstīja:200 ls un jauna kārba...
Un selespeed bloks cik? 
rezerveju 
tiec valjā no 'ta salespeed, nosaukums jau vien tāds pārdod ĀTRIII..!!!!
|
Mon Jun 14, 2010 4:18 pm |
|
 |
Persiks
|
zuncih rakstīja:finns rakstīja:dzintis rakstīja:j.k. rakstīja:dzintis rakstīja:200 ls un jauna kārba...
Un selespeed bloks cik? 
rezerveju 
tiec valjā no 'ta salespeed, nosaukums jau vien tāds pārdod ĀTRIII..!!!!
Ja kas džeki, kad sataisīšu kārbu arī domāju pārdot.. Ir kādam interese???
aptuveni 1700 Ls
|
Mon Jun 14, 2010 9:34 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Mon Apr 28, 2025 10:02 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 1 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|