|
1 lapa no 3 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
 Kompresors (gaisa pūšamais)
Gan jau te ir kādi lietpratēji arī kompresoru jautājumos.
Man ir radusies doma, ka man vajadzīgs kompresors (plaša pielietojuma).
Ja gribētos tikai piepūst riepas, ņemtu mazu un lētu, ko nu var kādā būvmateriālu veikalā dabūt.
Tajā pašā laikā man ir doma paeksperimentēt ar procesiem palielinātā spiedienā.
Un, ja nu pēkšņi, lai var arī kautko nokrāsot ne tikai ar rullīti/pindzeli.
Man šķiet, ka man pietiktu ar kādiem 6 bāriem (eksperimentēšanai).
Paskatoties kādi vispār kompresori mēdz būt, šķiet, ka normāli (vairumā) ir ar 8 vai 10 bāru "darba spiedienu".
Bet tālāk man gribētos saņemt kādus ieteikumus, kam jāpievērš uzmanība.
Piemēram, kāda ir atšķirība starp "eļļas" un "bezeļļas" aparātiem?
Vai ir kāda nozīme firmai (varbūt ir zināms, kādas firmas ir galīgie štrunti, un kas taisa labus)?
Kas ir būtiski, ja grib to izmantot krāsošanai? Pamazām tuvojas laiks, kad vajadzēs māju pārkrāsot, un ar pindzeli tas ir ļoti garlaicīgi...
|
Fri Oct 12, 2012 2:58 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
nu ir ~tā, ka lielākā tiesa pneimoštrumu strādā uz 6,3 bar spiediena.
ja gribās smuki kaut ko nokrāsot vajag RAŽĪGU (lasi dārgu) kompresoru, jo gaisa pistolei, riteņu uzgriežņatslēgai un krāsas pistolei gaiss lieliski garšo!
Riepas, bumbas, piepūst, kādreiz izpūst kādu šķirbu ar gaisa pistolīti utt pilnīgi pietiks ar pašu mazāko, galvenais nopirkt vismaz ar sixnu (tiešā pievada kompresors var nebū labākā izvēle)
Ja gribās nopietni krāsot -= vajag gaisa separatoru, ja nopietni lietot štrumus - eļļotāju.
Ja nenopietni - tad var gadīies ūdens pilieni gaisā un tas var atstāt pleķi uz krāsojamās virsmas, uzgriežņu atslēgai reizi dienā jāpilina eļļa gaisa ievadā...
_________________ in Busso we trust...
|
Fri Oct 12, 2012 3:03 pm |
|
 |
Kaspars D
Pievienojies: 26 Nov 2009
Komentāri: 664
Atrašanās vieta: Riga
|
 Re: Kompresors (gaisa pūšamais)
KaramBax rakstīja:Gan jau te ir kādi lietpratēji arī kompresoru jautājumos.
Man ir radusies doma, ka man vajadzīgs kompresors (plaša pielietojuma).
Ja gribētos tikai piepūst riepas, ņemtu mazu un lētu, ko nu var kādā būvmateriālu veikalā dabūt.
Tajā pašā laikā man ir doma paeksperimentēt ar procesiem palielinātā spiedienā.
Un, ja nu pēkšņi, lai var arī kautko nokrāsot ne tikai ar rullīti/pindzeli.
Man šķiet, ka man pietiktu ar kādiem 6 bāriem (eksperimentēšanai).
Paskatoties kādi vispār kompresori mēdz būt, šķiet, ka normāli (vairumā) ir ar 8 vai 10 bāru "darba spiedienu".
Bet tālāk man gribētos saņemt kādus ieteikumus, kam jāpievērš uzmanība.
Piemēram, kāda ir atšķirība starp "eļļas" un "bezeļļas" aparātiem?
Vai ir kāda nozīme firmai (varbūt ir zināms, kādas firmas ir galīgie štrunti, un kas taisa labus)?
Kas ir būtiski, ja grib to izmantot krāsošanai? Pamazām tuvojas laiks, kad vajadzēs māju pārkrāsot, un ar pindzeli tas ir ļoti garlaicīgi...
Bez bāriem būtu jāpievērš uzmanība arī ražībai l/s, m3/h ..., jo sapumpēt 10 bar var arī mazais rimi mēsls.
Bet droši vien būtu konkrētāk jāpadomā kas tieši, cik bieži un vai tiešām tiks ar viņu darīts.
|
Fri Oct 12, 2012 3:06 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
p.s. lielāko daļu kompresoru saražo Itālijā vienā reģionā, kur vieni ražo resīverus, citi virzuļkopresorus, trešie elektomotorus, ceturtie pievadškivokus, piektie manometrus da elektroniku.
Mājas vajadzībām ir pa lielam PO kurš no itāļiem to razojis, jo jebkurš ir šo kantoru savstarpējās kooperācijas gara darbs (atšķiras, tikai resīvera krāsa)
redzkur var aplūrēt cenu diapazonu... Pašu lētāko moš nevajag, bet ap simtu mājai jau jāpietiek, gribās krāsot - vajag paņemt ču dārgāku...
|
Fri Oct 12, 2012 3:07 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
palaidniex rakstīja:p.s. lielāko daļu kompresoru saražo Itālijā vienā reģionā
ir kāda joma, kur lielāko daļu neražo ķīnīzeri?
|
Fri Oct 12, 2012 3:09 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
krasosanai parasti max spiediens ir 4 bar.( vismaz auto blekus pusot) ar lielaku parasti ir problemas  es izmantoju depina pirktu PANSAM kopresoru pa 60 ls (kalpo jau vairak ka gadu diendiena) un ir ta ka pnematisko pistoli pat pavelk, tiesa ir pielikts papildus resivers  principa ir ta ka ja tik cik maju krasot tad tas butu labu labais  nav verts iespringt uz brendiem utt.
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Fri Oct 12, 2012 3:10 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
palaidniex rakstīja: galvenais nopirkt vismaz ar sixnu (tiešā pievada kompresors var nebū labākā izvēle)
Hmm. Kas tur slikts tajā tiešajā pievadā?
Man, piemēram, iedūrās acī šāds:
http://www.stokker.lv/pneimatiska-tehnika/virzulkompresori/sheppach-kompresors-hc-52dc/p:1484575/
|
Fri Oct 12, 2012 3:11 pm |
|
 |
Kaspars D
Pievienojies: 26 Nov 2009
Komentāri: 664
Atrašanās vieta: Riga
|
KaramBax rakstīja:palaidniex rakstīja: galvenais nopirkt vismaz ar sixnu (tiešā pievada kompresors var nebū labākā izvēle)
http://www.stokker.lv/pneimatiska-tehnika/virzulkompresori/sheppach-kompresors-hc-52dc/p:1484575/
nu par to siksnu palaidniex imho drusku pārspīlēja.
šitais izskatās diezgan ok
|
Fri Oct 12, 2012 3:14 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
KaramBax rakstīja:palaidniex rakstīja: galvenais nopirkt vismaz ar sixnu (tiešā pievada kompresors var nebū labākā izvēle)
mums kinizerim ir 60 l resivers kam papildus ir piejugts vel 100l balons, ar tieso pievadu utt. savu funkciju pilda uz urra
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Fri Oct 12, 2012 3:16 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
 Re: Kompresors (gaisa pūšamais)
Kaspars D rakstīja:
Bet droši vien būtu konkrētāk jāpadomā kas tieši, cik bieži un vai tiešām tiks ar viņu darīts.
Nu, ja nopirkšu, tad mājas krāsošanai gribētu izmantot noteikti.
Kad ar pindzeli krāsojām, divatā apmēram nedēļa pagāja, kamēr 3 kārtas uzkrāsojām...
Bet tā- varu diezgan droši apgalvot, ka darbināts tas varētu tikt ne katru dienu, varbūt reizi mēnesī?
Nu, kamēr eksperimentēšu ar spiedienkameru, tad biežāk.
|
Fri Oct 12, 2012 3:16 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
Kaspars D rakstīja:KaramBax rakstīja:palaidniex rakstīja: galvenais nopirkt vismaz ar sixnu (tiešā pievada kompresors var nebū labākā izvēle)
nu par to siksnu palaidniex imho drusku pārspīlēja.
šitais izskatās diezgan ok
prāvākiem - ar tiešo pievadu nav nemaz vairs tik traki - tas, ko karambax noskatīja, jau ir ņēmams
Problēmas ir tiem, kas ir ar tiešo pievadu 4 litru resīveri un maksā ~30 latiem...
|
Fri Oct 12, 2012 3:29 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

1996 Alfa-Romeo Spider
|
MartinsT rakstīja:palaidniex rakstīja:p.s. lielāko daļu kompresoru saražo Itālijā vienā reģionā
ir, ir, kā arī lielāko daļu kvalitatīvu putekļu sūcēju ražo itāļi. Tie tur tos ražo priekš visiem!
|
Fri Oct 12, 2012 3:30 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
palaidniex rakstīja:MartinsT rakstīja:palaidniex rakstīja:p.s. lielāko daļu kompresoru saražo Itālijā vienā reģionā
ir, ir, kā arī lielāko daļu kvalitatīvu putekļu sūcēju ražo itāļi. Tie tur tos ražo priekš visiem!
Vēl jau ir arī poļu, ne tikai ķīniešu...
Cik būtiska ir atšķirībavai ir viens vai divi cilindri?
Itkā mazo kompresoru ar 2 cilindriem nav, bet pēc cipariem arī daži viencilindrinieki itkā sapumpē tikpat cikmazākie divcilindrinieki.
Koijot, kāda ir tā papildbalona būtiskākā jēga? Citādi izsakoties- papildbalons kompensē kura parametra vājumu?
|
Fri Oct 12, 2012 3:32 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
Ha, izomāju, ka variants ar papildbalonu man neder, ja gribu to dampi pārvietojamu (gribas ietaupīt uz šļūteņu rēķina).
|
Fri Oct 12, 2012 3:38 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
Vēlviens jautājums-
vai ar šitādiem kompresoriem var veikt arī gaisa izsūkšanu?
Citādi izsakoties, vai varētu "spieedienkameru" ar vienu rokas vēzienu pārvērst par "vakuumkameru"?
|
Fri Oct 12, 2012 3:43 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Mon Apr 28, 2025 11:16 pm | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
1 lapa no 3 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|