Nu jau laikam nevienam vairs nav noslēpums, ka Auto Italia G. Astras ielā turpmāk būs atbildīga tikai par FIAT tirdzniecību un visu, kas ar to saistīts. Alfa Romeo oficiālais dīleris šobrīd ir Modena Motors
Ulmaņa gatvē aiz Centrex, ko alfisti droši vien jau pazīst kā Maserati autosalonu, pie kura tiek doti starti vairumam kopīgo pasākumu. Tad nu vakar devos uz turieni ar sūdzību par degošu airbag lampiņu, nedegošu numura apgaismojuma lampiņu un vēlmi izskatīt piekari, bremzes uttuc.
Jāsaka, ka joprojām nevaru atgūties no patīkamā šoka

Vētraini aplausi! Oficiālais dīleris līdz šim par degošām airbag lampiņām īpaši neuztraucās un parasti ziņoja to, ko dators "izdod" - sabojājies viens vai otrs airbag devējs... Modena izložņāja to auto un servisa pārstāvis Mārtiņš (vēlreiz viņam paldies!) mierīgi izsniedza atbildi - kārtējā kontaktu problēmiņa. Ņemot vērā, ka darba stunda maksā mazliet virs 25LVL mīnus atlaide, liekas, ka 3h laikā viss tika atrisināts, piekare utt. notestēta, pieliets 1L tosola, 4L logu šķidruma (pa lēto!), piezvanīts man un noskaidrots kāda eļļa ir dzinējā. Pielieta no pudelītes, kas atradās bagāžniekā

Nomainīta numura apgaismojuma lampiņa, nomainīta pagriezienrādītāja dublējošās lampiņas spuldzīte (tā, kas uz spārna), par kuras darbības traucējumiem i nenojautu. Tas viss par 125Ls. Itkā lēti nav. Bet ir to vērts! Un, ja vēl to auto izdzen no servisa tīru un dara to čaļi samērā tīros Maserati kombinezonos, sajūta diezgan cienījama
Tagad par mīnusiņiem:
Cenas, protams... Bet tas ir oficiālais dīlercentrs. Lai izvairītos no ķēpāšanās ar visādiem veciem šrotiņiem, kā piemēram 2004. gada 156. spaini, tās cenas tādas ir jātur. Viņu pamatuzdevums nav rakāties pa apsūbējušu vadu mudžekli.
Transports. Ok, es apzinos, ka mans birojs atrodas "pakaļas caurumā" netālu no VEF tilta un serviss ir Ulmaņa gatvē. Tomēr... Tur nekas nekursē. Servisa maiņas auto nav. Nekāds. Ne par cik. Šogad gan būšot. Vakar tas mani maz mierināja

Jāčāpo pāri laukam aiz autocentra, garām svaigu savrupmāju rajoniņam zolitūdes nomalē, līdz nonākam autobusa pieturā. Pēc ~10 min. nāk autobuss. Auksts. Vibrējošs. Pēc ~30 min esam centrā. Pēc ~10 min. - trolejbusā. Pēc ~ vēl 30 min. - darbā. Kopumā ceļš aizņēma ap 1,5h. Pat ja man patiktu sabiedriskais transports un nebūtu pretenziju pret aukstumu... man nav tik daudz LAIKA!!!
It kā ir vecā labā sofiņa, kur pazvilnēt un paskatīties TV, gaidot savu metāla mīluli, tomēr kaut kas interjerā vai izvietojumā ir tāds, kas nebūt nevedina uz domu to darīt

Un labi, ka tā, jo auto nodevu ap 10.00 un saņēmu ap 18.00 - diezgan daudz kafijas sanāktu izdzert
Bet tie ir dzīves sīkumi. Kopumā, kā jau teicu, Modena atstāj daudz labāku iespaidu kā Astras iela. Tā turēt un gan jau drīzumā sagaidīsim servisa maiņas auto, salona paplašināšanu utt. Uz tātad optimistiskas nots atļaušos jūs vairs nemocīt ar verbālo caureju