Autors |
Ziņojums |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
Atrašanās vieta: Rīga
2012 Alfa-Romeo MITO
|
Premo rakstīja:Kādas pazīmes ir, kad standarta diffs iet čupā?
Man riteņu pusasis iegriežas ar tādu kā brīvkustību līdz atsitas sazobē, kad iespiežu pedāli.
Nu sanāk tāda kā brīvkustība diffā/kārbas iekšienē! Vai tas liecina, ka jau ir laiks lūkoties Q2?
...jo negribās nonākt situācijā Q2 + kaput 
lielāko ties pazīmju par difa miršanu nav.
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Tue Jan 31, 2012 2:20 pm |
|
 |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
|
Premo rakstīja:Kādas pazīmes ir, kad standarta diffs iet čupā?
Man riteņu pusasis iegriežas ar tādu kā brīvkustību līdz atsitas sazobē, kad iespiežu pedāli.
Nu sanāk tāda kā brīvkustība diffā/kārbas iekšienē! Vai tas liecina, ka jau ir laiks lūkoties Q2? 
...man šādas izjūtas sniedza ass kurai bija novērpušās gropes, un kuru nemaz tik viegli nevarēja atrast, un jauna nāca tikai zborā ar abām pusasīm...
|
Tue Jan 31, 2012 2:20 pm |
|
 |
Oga
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
ralfins rakstīja:Premo rakstīja:Kādas pazīmes ir, kad standarta diffs iet čupā?
...man šādas izjūtas sniedza ass kurai bija novērpušās gropes, un kuru nemaz tik viegli nevarēja atrast, un jauna nāca tikai zborā ar abām pusasīm... 
Es arī liktu uz pusasi. Diffs vienkārši vienā brīdī izšķīst
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Tue Jan 31, 2012 2:26 pm |
|
 |
Premo
Pievienojies: 31 Mar 2007
Komentāri: 333
Atrašanās vieta: Olaine
2002 Alfa-Romeo GTV
|
Vilsons ar Ogu iepriecināja  Tad citu variantu nav kā braukt kamēr brauc līdz būs kaput
Paldies, varbūt tiešām jāsāk ar pusasu nomaiņu
_________________ Alfa-Romeo GTV 3.0l V6 24V 2002
|
Tue Jan 31, 2012 2:33 pm |
|
 |
kaspars
Pievienojies: 21 Oct 2006
Komentāri: 2200
|
Premo rakstīja:Vilsons ar Ogu iepriecināja Tad citu variantu nav kā braukt kamēr brauc līdz būs kaput
pieturi ar roku pusass ieksējo granātu un pagrozi riteni, ja kustas tad arī maini
_________________ candymountainmotorsports ™
...because only milk and juice comes in 2L...
|
Tue Jan 31, 2012 3:10 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
Premo rakstīja:Man riteņu pusasis iegriežas ar tādu kā brīvkustību līdz atsitas sazobē, kad iespiežu pedāli.
Vai nav jāsāk skatīt kas ir ar miroņiem. Man bija līdzīgi pie uzsākšanas un bremzēšanas ar motoru, brīvkustība un klikšķis. Neatceros kuru mironi nomainīju un viss atkal bumbās.
Dīzelim nevajag Q2, bet gan niknāku sajūgu. Čipotam dīzelim oriģinālais sajūgs pie maksimālā griezes momenta 1800-2000 rpm nedaudz izslīd. Pārāk labi ar nav labi, laikam pa daudz jaudas.
|
Tue Jan 31, 2012 3:14 pm |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
Premo rakstīja:Vilsons ar Ogu iepriecināja Tad citu variantu nav kā braukt kamēr brauc līdz būs kaput
ir gan citi varianti-negaidīt to mirkli kad difs izlaiž garu un pie labas apstākļu sakritības vēl līdzi parauj arī kārbu
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Tue Jan 31, 2012 3:24 pm |
|
 |
kaspars
|
vilsons rakstīja:Premo rakstīja:Vilsons ar Ogu iepriecināja Tad citu variantu nav kā braukt kamēr brauc līdz būs kaput
ir gan citi varianti-negaidīt to mirkli kad difs izlaiž garu un pie labas apstākļu sakritības vēl līdzi parauj arī kārbu 
jekurš difs agri vai vēlu izlaiž garu
varu tev pardot difu
man kādiem 2 gb vēl būtu jābūt
|
Tue Jan 31, 2012 3:28 pm |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
|
Tue Jan 31, 2012 3:33 pm |
|
 |
Oga
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Q2 nav torsens
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Tue Jan 31, 2012 3:36 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
Oga rakstīja:Q2 nav torsens 
Te rakstīts, ka tas ir Torsen T2
|
Tue Jan 31, 2012 3:41 pm |
|
 |
kaspars
|
|
Tue Jan 31, 2012 3:54 pm |
|
 |
KaramBax
1994 Alfa-Romeo 155
|
|
Tue Jan 31, 2012 4:00 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
tak difu var nokaut pilnigi jebkurai masinai  savulaik Gsi kadetam 2 gab nokavu
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Tue Jan 31, 2012 4:27 pm |
|
 |
kaspars
|
KaramBax rakstīja:kaspars rakstīja:KaramBax rakstīja:kaspars rakstīja:vilsons rakstīja:Premo rakstīja:Vilsons ar Ogu iepriecināja Tad citu variantu nav kā braukt kamēr brauc līdz būs kaput
jekurš difs agri vai vēlu izlaiž garu
varu tev pardot difu
man kādiem 2 gb vēl būtu jābūt 
Te rakstīts:"Torsen differential will perform for the life of the vehicle."

es tā kā par standarta difu to domāju 
Un Tu tici visam, kas rakstīts?
Parastais diferis jau arī neplīst no nodiluma, bet nelaimīgā apstākļu sakritībā zobratiņš salūzt.
Tajā Q2 vienkārši drusku lielāki/biezāki tie zobratiņi, tāpēc varētu būt izturīgāki.
Manuprāt, parastajā diferenciālī izmantotais metāls vienkārši vienā brīdī izrādās par trauslu tāda izmēra/biezuma detaļas slodzei.
Paskatoties uz zīmējumu, jau nav uzreiz redzams, kas plīsīs. Gan jau zināmos apstākļos arī torsenam kautkas salūzt.
Es nezkapec sliecos domāt, ka pareiķinot virsmas laukumu summu satelītiem + pusass zobratiem parastam (vaļejam difam) un to pasu sareiķinot Q2 domajams, ka q2 visu zobratu saskares laukumu summa būtu vismaz 3x lielaka nekā tiem 4 zobratiem parastajā difā  un to to spēku NM, kas iedarbojas uz tiem zobratiem sadalot uz virsmaas laukumu sanaktu ka uz q2 slodze uz virsmas laukumu sanāk vismaz x reizes mazāka neka vnk difam. baigais murgs sanaca vispār
|
Tue Jan 31, 2012 4:33 pm |
|
 |
|