Atbildēt pie šī temata 2 lapa no 4 lapām pavisam
Iet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4  Nākošais
Riepu & disku izmērs ziema/vasara
Autors Ziņojums

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Nu no sava viedokļa varu pateikt tikai to ka braucu ar tiem pašiem diskiem ar ko vasarā un izņemot to, ka vasarā būs atkal jāpārmontē riepas nesaskatu nekādu diskomfortu.
Riepas tikpat platas cik vasarā.

Put yourself in a corner and find a way out!
Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ)

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Mans SW no salona izbrauca ar 235/45 R18. love
Ziemai izvēlējos nopirkt savus diskus ar riepām 215/55 R16.

Tam ir vairāki apsvērumi:
1.    mašīnas stabilitāte risēs krietni palielinās braucot ar šaurākām riepām. Ziemā rises tomēr ir lielāka problēma nakā "stabilitāte ātrumos virs 200". „Sportisti ar baņķieru frizūrām”  gejs ar naglaino riepu palīdzību tomēr parūpējas lai rises uz ceļiem būtu krietnas.  Mad
2.    cena. Ziemenes uz 18” maksā gandrīz tik pat cik riepas + diski uz 16”. Plus jāšanās ar montēšanu, balansēšanu
3.    drošība pret bedrēm. Ja 18” ziemenei izsit robu tad ir ļoooti sāpīgi. Mēs tomēr dzīvojam jūras un kaiju nevis autošoseju republikā ihaaaaa . Risks sajāt zemprofila riepas tomēr ir pārāk augsts.

Braucot ar pietiekami labām ziemas riepām es nejūtu IEVĒROJAMU gaitas īpašību pasliktināšanos, ļodzīšanos. Esmu atvilcis arī uz 180  shura . Ar lielajiem ratiem, protams, gāja stabilāk, bet arī ar šīm nav ne vainas.  45
Ja dzīvotu Vācijā, droši vien paliktu pie oriģinālā izmēra, bet mēs tomēr esam tādā visnotaļ specifiskā vietā... 45

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
NIKSONS rakstīja:
Mans SW no salona izbrauca ar 235/45 R18. love
Ziemai izvēlējos nopirkt savus diskus ar riepām 215/55 R16.

Tam ir vairāki apsvērumi:
1.    mašīnas stabilitāte risēs krietni palielinās braucot ar šaurākām riepām. Ziemā rises tomēr ir lielāka problēma nakā "stabilitāte ātrumos virs 200". „Sportisti ar baņķieru frizūrām”  gejs ar naglaino riepu palīdzību tomēr parūpējas lai rises uz ceļiem būtu krietnas.  Mad
2.    cena. Ziemenes uz 18” maksā gandrīz tik pat cik riepas + diski uz 16”. Plus jāšanās ar montēšanu, balansēšanu
3.    drošība pret bedrēm. Ja 18” ziemenei izsit robu tad ir ļoooti sāpīgi. Mēs tomēr dzīvojam jūras un kaiju nevis autošoseju republikā ihaaaaa . Risks sajāt zemprofila riepas tomēr ir pārāk augsts.

Braucot ar pietiekami labām ziemas riepām es nejūtu IEVĒROJAMU gaitas īpašību pasliktināšanos, ļodzīšanos. Esmu atvilcis arī uz 180  shura . Ar lielajiem ratiem, protams, gāja stabilāk, bet arī ar šīm nav ne vainas.  45
Ja dzīvotu Vācijā, droši vien paliktu pie oriģinālā izmēra, bet mēs tomēr esam tādā visnotaļ specifiskā vietā... 45

Tad vasarā ar' braukt ar augstāka profila riepām...  
Drošāk tak ... gejs

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
palaidniex rakstīja:

Tad vasarā ar' braukt ar augstāka profila riepām...  
Drošāk tak ... gejs

nono  Nemuldi  45

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Kad ir vissūdīgākās bedres ?
Pavasarī , līdz Jāņiem, kamēr mazās ziemas bedres nav aizpļakātas.
tad arī jāliek citas riepas Smile

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Pilnīgi piekrītu niksonam.Man bij apmēram tas pats variants kad pagājš ziem pirku ziemenes.nopirkt 4gab 15''blaķa diskus(faktiski jaunus)un 4gab jaunas ziemenes15'' man sanāca ievērojami lētāk nekā pirkt4gab 17''ziemenes.A vizuālais  man i samērā  horse uz ziemas periodu.un ar baloniem pa mūsu ceļiem ziemā jūtos tomēr mazliet drošāk,nekā ja braukātu ar 17'' unpie thu,thu,thu,situācijas ja sanāk ieslīdēt kādā bortā,vai kas tamlīdzīgs balonu ir krietni grūtāks sačekarēt nekā 17''zemprofila riepu un tad jau ar pie viena arī disku.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
arba rakstīja:

Lūk šim es vēl +/- piekrīu! Smile
Bet līdz jāņiem mēs tak jau sen esam uzlikuši vasaras šaibas... aiwa Vai ne?

Nu cik ziemas riepas maksā - tas ir cits stāsts... Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
arba rakstīja:

Beidziet dzīt demagoģiju.  nono
Visļaunāk ir pavasara atkusnī, kad pa naktīm vēl piesalst un ledus izlauž ārprāta krāterus.  Mad
Tie paši ļaunākie/bīstamākie jau tiek diezgan operatīvi (nedēļas laikā  aiwa ) aizpļekāti.
Maijā jau vairs nav jābaidās ielikties kaut kādā, naktī dzimušā caurumā.  Rolling Eyes

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
NIKSONS rakstīja:
arba rakstīja:

Beidziet dzīt demagoģiju.  nono
Visļaunāk ir pavasara atkusnī, kad pa naktīm vēl piesalst un ledus izlauž ārprāta krāterus.  Mad
Tie paši ļaunākie/bīstamākie jau tiek diezgan operatīvi (nedēļas laikā  aiwa ) aizpļekāti.
Maijā jau vairs nav jābaidās ielikties kaut kādā, naktī dzimušā caurumā.  Rolling Eyes

Optimisc - mums daudzus caurumus neaizlāpa līdz itkā normatīvajos aktos norādīajam datumam 16. maijam. tākā... naac

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
NIKSONS rakstīja:

tad kas atliek? braukt ar baloniem no oktobra liidz maijam = 7 meeneshus?!?  Shocked

ja jau ir tiiik traki, tad bobiks uz 235/70/16 buus visdroshaakais naac

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
NIKSONS rakstīja:

tad kas atliek? braukt ar baloniem no oktobra liidz maijam = 7 meeneshus?!?  Shocked

ja jau ir tiiik traki, tad bobiks uz 235/70/16 buus visdroshaakais naac

nono
nov -> marts(ieskaitot) = riepas ar profila augstumu virs 50 % (55...65 imho ir ok hmm )
7 mēnešus var pastilot ar tipa "mizām". 35 ir diezgan extrēmi 45 , 45 - pašā laikā.

Speciāli alfistu demogogiem shura : te es runāju par vieglajiem (ne 4X4 vai riepām ar indeksu "C") un diskiem 15" - 19" un platumiem no 185 līdz 255.

Un vēl piebildīšu, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis, ņemot par pamatu manu braukšanas specifiku un ceļu izvēli.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
muuris rakstīja:
Nu tikai tagad nesitiet mani, bet jaunības dullumā paklausīju onkuļus un iepirku 15" bleķiniekus ar 195/60(65?) riepām(ražotāja ieteiktais)  Wink . Nu i nah... nobraukšu šito komplektu un izmetīšu ar visiem diskiem. Pa asvalta risām lec un ļogās, kas sagādā diskomfortu pie >120km/h . Vienīgi Valmieras ceļi gan ir uzlabojušies  Laughing
Bet turpmāk vizināšos ar tiem pašiem diskiem ar ko vasarā, jo, cik ir nācie novērot, alfas oridžinal diskus nemaz tik viegli nesasitīsi. Tie paši bleķinieki lokās pat ātrāk. Un ir patīkami ka auto turas uz ceļa, nevis tev viņš ir jāgana pa ceļu Cool

Nelokās Question Ha Rolling Eyes

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
vilsons rakstīja:
Pilnīgi piekrītu niksonam.Man bij apmēram tas pats variants kad pagājš ziem pirku ziemenes.nopirkt 4gab 15''blaķa diskus(faktiski jaunus)un 4gab jaunas ziemenes15'' man sanāca ievērojami lētāk nekā pirkt4gab 17''ziemenes.A vizuālais  man i samērā  horse uz ziemas periodu.un ar baloniem pa mūsu ceļiem ziemā jūtos tomēr mazliet drošāk,nekā ja braukātu ar 17'' unpie thu,thu,thu,situācijas ja sanāk ieslīdēt kādā bortā,vai kas tamlīdzīgs balonu ir krietni grūtāks sačekarēt nekā 17''zemprofila riepu un tad jau ar pie viena arī disku.

Pareizi Exclamation

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Runājot par riepām. Vakardien ievēroju, ka viena riepa pamīksta. Šorīt gaismā paskatos... skrūve riepā.
Jau 3 reizi pa ~3 gadiem dabūju skrūvi riepā...
Es nesaprotu, kāds speciāli viņas izmētā pa ceļiem vai kā?

Put yourself in a corner and find a way out!

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Jautājums - vai šie diski derētu 156? Arkās neķersies?
http://cgi.ebay.de/Keskin-8-5x18-Alfa-Romeo-147-156-GT-Spyder-GTV-LK5x98_W0QQitemZ280142210664QQihZ018QQcategoryZ9888QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m118

Parādīt komentārus no iepriekšējā:
Atbildēt pie šī temata 2 lapa no 4 lapām pavisam
Iet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4  Nākošais
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus
Jūs šeit nevarat pievienot komentārus
Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus
Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus
Jūs šeit nevarat balsot aptaujās

Sazināties ar foruma administrāciju | Contact forum administration