Vai esi mēģinājis vadāmās sānslīdes?
Jā, pilnībā pārvaldu šīs prasmes |
   |
16% |
( 5 ) |
Jā, bet trūkst vēl iemaņu |
   |
80% |
( 24 ) |
Nē un nemaz negribu |
   |
3% |
( 1 ) |
Balsis pavisam : 30
|
|
Autors |
Ziņojums |
altez
Member of

Pievienojies: 09 Oct 2006
Komentāri: 2772
|
 Vadāmās sāsnslīdes. Manuālis.
Pēc vakardienas vakara paslidināšanās sapratu, ka par TO vairs nevar klusēt. Par TO ir jārunā.  Aktuālie diskusijas jautājumi varētu būt - kā TO labāk darīt, tehnikas (priekšpiedziņai, pakaļpiedziņai, 4x4), tukšākie stāvlaukumi/ceļi/nomales kur uzlabot prasmes. Droši variet padalīties arī ar savu pieredzi, zināmajiem resursiem interentā - video, grafisku lasāmvielu u.tml.
Pats par šīm lietām vairāk sāku domāt gadus 6 atpakaļ, kad nevadāmas sānslīdes laikā sastapos ar ceļmalā augošo koku, pēc tam jau tiku pie Zasadas grāmatas "Drošs ātrums"... Lai gan grāmata ir aizvēsturiska, bet fizika jau nemainās, ja atslēdz visas elektroniskās ierīces mūsdienu gudrajiem auto.
Galu galā - ja jaungadā alfisti nobriest ziemas slidināšanās pasākumam, par ļaunu nenāks šo to noskaidrot jau iepriekš. Katrā ziņā šīs prasmes nav tikai izprieca, bet var noderēt kritiskās situācijās arī ikdienā.
|
Thu Dec 17, 2009 12:07 pm |
|
 |
Jancix
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 1575
Atrašanās vieta: Rīga
2000 Alfa-Romeo 166
|
 Re: Vadāmās sāsnslīdes. Manuālis.
aiz Krasta ielas MC2 ir veikals kurš kārtējo reizi nobankrotējis. attiecīgi stāvvieta ir tukša un jau labi piebraukta...
Thu Dec 17, 2009 12:14 pm |
|
 |
altez
Member of

|
No manas puses - esmu provējis gan pakaļpiedziņu, gan priekšpiedziņu. Šķiet, ka ar RWD tomēr viss ir vieglāk un saprotamāk - jāstrādā tikai ar gāzes pedāli un stūri. FWD diezgan labi sanāk asākos līkumos (90* un 180*) auto sanest ar roceni, bet nu tā tāda rotaļāšanās. Īsti čaļi jau laikam lieto LFB jeb left foot brake.  Pats šo esmu mēģinājis, bet izpildījums vēl ir tālu no vēlamā (problēma laikam ir galvā un treniņos, jo bremzes pedāli visu laiku gribās spiest kā sajūgu)...  Kaut kur bij labs Ogas vai Mr.7 komentārs par šo tēmu, tikai nevaru vairs forumā atrast.
No slidināšanās vietām iesākumam der: Arena riga rajons un stāvlaukums - viss ir plaši un droši. Vēl ir testēts Depo laukums uz krastenes un protams, ģertrūdes ielas aplis saldā ēdiena cienītājiem.
|
Thu Dec 17, 2009 12:15 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
ja nu gadijumā kāds VĒL NAV lasījis
FWD vienriteņa piedziņa protams sūkā, gribu pilnpiedziņu vai RWD  bet protams, ka arī ar FWD var gūt kādu prieciņu
|
Thu Dec 17, 2009 12:15 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
altez rakstīja:No manas puses - esmu provējis gan pakaļpiedziņu, gan priekšpiedziņu. Šķiet, ka ar RWD tomēr viss ir vieglāk un saprotamāk - jāstrādā tikai ar gāzes pedāli un stūri. FWD diezgan labi sanāk asākos līkumos (90* un 180*) auto sanest ar roceni, bet nu tā tāda rotaļāšanās. Īsti čaļi jau laikam lieto LFB jeb left foot brake. Pats šo esmu mēģinājis, bet izpildījums vēl ir tālu no vēlamā (problēma laikam ir galvā un treniņos, jo bremzes pedāli visu laiku gribās spiest kā sajūgu)... Kaut kur bij labs Ogas vai Mr.7 komentārs par šo tēmu, tikai nevaru vairs forumā atrast.
No slidināšanās vietām iesākumam der: Arena riga rajons un stāvlaukums - viss ir plaši un droši. Vēl ir testēts Depo laukums uz krastenes un protams, ģertrūdes ielas aplis saldā ēdiena cienītājiem. 
Nuuu 155 jau var samest arī par bez jebkāda BA, jeb Brake Assist...
Savulaik pie zaļā diulitra biju piešāvies LFB versijā, jo ručene bija aizsalusi permanenti uz visu ziemu...
_________________ in Busso we trust...
|
Thu Dec 17, 2009 12:20 pm |
|
 |
woox
Pievienojies: 27 Jun 2009
Komentāri: 119
|
Man patīk pilsētā noraut ručņiku un nēsāties no vienas ceļa malas uz otru.. vienīgi nepatīk, ka kāds pretī braucošais sāk strauji bremzēt, jo tad man var nesanākt paiet viņam šķērsām garām  tā gandrīz bija vakar V-pilī  vēl vakar netīšām sanāca pēc krustojumā ieiešanas šķērsām, ieslīdēt pretējā joslā, bet par laimi viņiem bija sarkanais
V-pilī pie OC stāvlaukumā var smuki paslidināties, vienīgi ātrums nav liels, bet ir daudz šķēršļi
Bet tā sniegs ir superīgs, man patīk
|
Thu Dec 17, 2009 12:25 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
aizvien vairāk pierodu pie 4X4.
Terrain response dizaineru vietā "smilšu režīma" simbolu būtu ielicis šādu ": )"
BTW alfai DSC off izskatās pēc mutanta smaiļika  Dažiem ir jūtas (c)
|
Thu Dec 17, 2009 12:30 pm |
|
 |
altez
Member of

|
palaidniex rakstīja:altez rakstīja:No manas puses - esmu provējis gan pakaļpiedziņu, gan priekšpiedziņu. Šķiet, ka ar RWD tomēr viss ir vieglāk un saprotamāk - jāstrādā tikai ar gāzes pedāli un stūri. FWD diezgan labi sanāk asākos līkumos (90* un 180*) auto sanest ar roceni, bet nu tā tāda rotaļāšanās. Īsti čaļi jau laikam lieto LFB jeb left foot brake. Pats šo esmu mēģinājis, bet izpildījums vēl ir tālu no vēlamā (problēma laikam ir galvā un treniņos, jo bremzes pedāli visu laiku gribās spiest kā sajūgu)... Kaut kur bij labs Ogas vai Mr.7 komentārs par šo tēmu, tikai nevaru vairs forumā atrast.
Nuuu 155 jau var samest arī par bez jebkāda BA, jeb Brake Assist...
Savulaik pie zaļā diulitra biju piešāvies LFB versijā, jo ručene bija aizsalusi permanenti uz visu ziemu... 
Vienkārši samest bez BA ir pie lielākiem ātrumiem, bet pie mazākiem ātrumiem, manuprāt, bez BA pagrūti iztikt. Nu, katrā ziņā, pie šīs lietas arī vēl būs jāpiestrādā.
|
Thu Dec 17, 2009 3:01 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
145 kautkā galīgi negribīgi iešūpina pakaļu, pat pa ledu liekas ka grips ar pakaļu ir kādas 35x labāks par priekšējo.
Bez bremzītes pagrūti izraisīt oversteeru (ja arī izdodas tad tas ir supernegaidīti ass  ).
Ar 75 vēl nav mēģināts pa ledu - pieļauju ka ar vasaras riepām var stāvēt tikai uz vietas, a ziemas riepu man nav
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Thu Dec 17, 2009 3:05 pm |
|
 |
Ti
Pievienojies: 16 Jan 2009
Komentāri: 1186
Atrašanās vieta: Riga
2006 Alfa-Romeo 156 CW
|
|
Thu Dec 17, 2009 4:38 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
j.k. rakstīja:Ar 75 vēl nav mēģināts pa ledu - pieļauju ka ar vasaras riepām var stāvēt tikai uz vietas, a ziemas riepu man nav 
ar 75 un struntigam riepam pa piebrauktu sniedzinu ir loooti jautri. iedegoties zalajam "stavet uz vietas" drizak nozime "braukt saniski"- masina uz prieksu nekust, toties dibens virzas uz vienu vai otru sanu. parejiem satiksmes dalibniekiem ari patik, ipasi tiem, kas aizmugure sez visados kvattro
|
Thu Dec 17, 2009 4:42 pm |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
bet ar jaunam, mikstam, ne parak platam sipu riepam domaju, ir loooti labi
|
Thu Dec 17, 2009 4:43 pm |