|
6 lapa no 11 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
zeenjaa rakstīja:Starpcitu, nesen uzzināju, ka ja preces pērk no Leišiem (PVN maksātāji abi) tad PVN =0% !!!!! tā uzņēmums var ietaupit!!!
Par to jau te tas topiks arī ir
zeenjaa rakstīja:
atjautīgāki auto pārdevēji leišos to zin un mēģina ieskaidrot, ka viņiem PVN neatdalāms no cenasu tt , bet reāli pievāc vēl tos % kā peļņu bet Latvijā tā prece neskaitās kā PVN neapliekama ( priekšnodoklī varlikt visus 18%) karoče
Esmu dzirdējis, ka daži metēji tā dara. Tak mūsdienās vēl iet cauri pasakas par muitām utt..
zeenjaa rakstīja:
lielie uzņēmēji pat strādā ar speciāli Leišos izveidotām firmām ķipa- preci pērk latvietis no latvieša, bet nokārtojot to caur Leišu firmu, ieekonomē 18%, kaut prece reāli nekur neceļo, ceļotikai informācija un skaitļi
Principā nojebkuras ES valsts pērkot PVN ir 0% un tieši tāda pati shēma!
nez vai saprotami izskaidroju 
Tas ir tas ko es ikdienā daru  Tikai neko neekonomē, bet nečakarē savu naudas plūsmu. Samaksāto priekšnodokli tātat var dabūt atpakaļ, tikai jāpagaida. Vnk ir "nopirkt no leiša"
|
Tue Oct 23, 2007 8:36 pm |
|
 |
Presto
Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 1969
Atrašanās vieta: Rīga
|
ralfins rakstīja:...jopcik atver ofšoru un viss kedās... 
Nu nu. Lai ķēpātos ar ofšoru, jāgroza sākot ar miljonu IMHO. Tad varbūt ir kāda fīča, savādāk ir
_________________ Presto - tas nozīmē ātri (drīz)
|
Tue Oct 23, 2007 10:19 pm |
|
 |
murphy
Pievienojies: 31 Jul 2006
Komentāri: 982
|
|
Wed Oct 24, 2007 7:36 am |
|
 |
NIKSONS
2012 Alfa-Romeo voyager
|
murphy rakstīja:Presto rakstīja:ralfins rakstīja:...jopcik atver ofšoru un viss kedās... 
Nu nu. Lai ķēpātos ar ofšoru, jāgroza sākot ar miljonu IMHO. Tad varbūt ir kāda fīča, savādāk ir 
Piekrītu, itsevišķi ar bankām 
Latvijas nodokļu likumdošana ir tik brīnišķīga, ka caur offu ir jēga ķēpāties tikai ja:
1. nu ļoti gribas aizmukt no peļņas nodokļa, kas imho ir kapeikas  ciparos zem miljo
2. tirgojies ar LSD, ieročiem, maukām utt
Neaizmirsīsim, ka offam būs problēmas atvērt kontu LV bankās (tas pēc amurikāņu uzbrauciena)
|
Wed Oct 24, 2007 9:26 am |
|
 |
murphy
Pievienojies: 31 Jul 2006
Komentāri: 982
|
Par to jau minēju, ka ir pamatīgas problēmas ar bankām, atvērt kontu ir iespējams praktiski tikai pēc augstākās vadības rekomendācijām un tas process aizņem diezgan lielu laiku. Pašam ar to ikdienā jāstrādā
|
Wed Oct 24, 2007 10:04 am |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
Es ar esmu viens no nedaudzajiem viena cilvēka SIA...
Un PVN ietaupīt iepērkot visu ko ārzemēs ir feini. Tākā mana mašina ir pamatlīdzeklis, tad rezerves daļas no alfa-service un tamlīdzīgiem nāk par "netto" cenām.
Protams, jābūt ienākumiem, manā gadījumā pat arī tā ir, ka mans darba devējs maksā nevis man, bet manai firmai, ka jau te tapa minēts. Tad nu lūk, es šobrīd prātoju, ka man gribas jaunu mašiņu- smuku džipu (159 Q4) par ~30k Ērikiem, ieskaitot vācu PVN (19%). Principā nebūtu problēmas no juridiskas personas izspiest netto rēķinu.
A ja tur lohi nejēdz, ka viņi var izrakstīt netto rēķinu, tad ir divi varianti- Vai nu pirkt no tādiem, kas māk izrakstīt netto rēķinu, vai reģistrēties TUR kā PVN maksātājam un prasīt no turienes Finanzamta to PVNu atpakaļ.
Ir viens bet. Automašīnas laikam iekrīt īpašajā kategorijā. VIDs kādu laiku atpakaļ bija secinājis, ka SIA iepērk mašīnas ārzemēs, reģistrē kā pamatlīdzekli, nemaksā PVNu, likvidējas, un mašīna pāriet SIA īpašnieka īpašumā.
Kā risinājums tika minēts, ka automašīnām PVNu jāmaksā ievedot, neatkarīgi no tā, no kurienes un kas ieved...
Tagad nezinu, vai mūsu gudrās galvas to pieņēma, vai tomēr ne.
Ja pieņēma, tad mašīna jāpērk gada sākumā, lai visu gadu varētu to milzu PVNu kā jau samaksātu priekšnodokli vairs nemaksāt. A ja nepieņēma, tad viss skaisti- braucam ar jaunām mašīnām, bet PVNu nemaksājam. Maksājam tad, kad kā nolietotu mēģinam pārdot tepat, vai arī nemaksājam, pārdodot leišiem (eksportējam).
VIDs sāk  tad, kad gada beigās prasa PVN atmaksu, ja nav izdevies izrakstīt pietiekami daudz rēķinus, lai priekšnodoklis būtu vismaz pa nullēm ar maksājamo nodokli.
Vārdu sakot, ir izdevīgi braukt ar firmas (darba) mašīnu, bet pavisam izdevīgi ir to remontēt.
Bet pirkšana manā uztverē ir riskanta lieta. Kādreiz tā runāja, ka VIDs drāzīšot tos SIA, kam apgrozījums ap 10k gadā, bet brauc ar mašīnām par 50k.
|
Wed Oct 24, 2007 11:49 am |
|
 |
NIKSONS
2012 Alfa-Romeo voyager
|
KaramBax rakstīja:Es ar esmu viens no nedaudzajiem viena cilvēka SIA...
Un PVN ietaupīt iepērkot visu ko ārzemēs ir feini. Tākā mana mašina ir pamatlīdzeklis, tad rezerves daļas no alfa-service un tamlīdzīgiem nāk par "netto" cenām.
Protams, jābūt ienākumiem, manā gadījumā pat arī tā ir, ka mans darba devējs maksā nevis man, bet manai firmai, ka jau te tapa minēts. Tad nu lūk, es šobrīd prātoju, ka man gribas jaunu mašiņu- smuku džipu (159 Q4) par ~30k Ērikiem, ieskaitot vācu PVN (19%). Principā nebūtu problēmas no juridiskas personas izspiest netto rēķinu.
A ja tur lohi nejēdz, ka viņi var izrakstīt netto rēķinu, tad ir divi varianti- Vai nu pirkt no tādiem, kas māk izrakstīt netto rēķinu, vai reģistrēties TUR kā PVN maksātājam un prasīt no turienes Finanzamta to PVNu atpakaļ.
Ir viens bet. Automašīnas laikam iekrīt īpašajā kategorijā. VIDs kādu laiku atpakaļ bija secinājis, ka SIA iepērk mašīnas ārzemēs, reģistrē kā pamatlīdzekli, nemaksā PVNu, likvidējas, un mašīna pāriet SIA īpašnieka īpašumā.
Kā risinājums tika minēts, ka automašīnām PVNu jāmaksā ievedot, neatkarīgi no tā, no kurienes un kas ieved...
Tagad nezinu, vai mūsu gudrās galvas to pieņēma, vai tomēr ne.
Ja pieņēma, tad mašīna jāpērk gada sākumā, lai visu gadu varētu to milzu PVNu kā jau samaksātu priekšnodokli vairs nemaksāt. A ja nepieņēma, tad viss skaisti- braucam ar jaunām mašīnām, bet PVNu nemaksājam. Maksājam tad, kad kā nolietotu mēģinam pārdot tepat, vai arī nemaksājam, pārdodot leišiem (eksportējam).
VIDs sāk tad, kad gada beigās prasa PVN atmaksu, ja nav izdevies izrakstīt pietiekami daudz rēķinus, lai priekšnodoklis būtu vismaz pa nullēm ar maksājamo nodokli.
Vārdu sakot, ir izdevīgi braukt ar firmas (darba) mašīnu, bet pavisam izdevīgi ir to remontēt.
Bet pirkšana manā uztverē ir riskanta lieta. Kādreiz tā runāja, ka VIDs drāzīšot tos SIA, kam apgrozījums ap 10k gadā, bet brauc ar mašīnām par 50k.
Reģistrēties TUR ir neprāts. Pat nezinu, vai tas ir iespējams. Vienkāršāk ir saspārdīt pamuļķi pārdevēju, vai atrast citu.
Un par tiem vida draudiem. Ja tev visi doki ir kārtībā, pat ja tie ir ar baltiem diegiem šūti (bet kārtībā), neviens tev neko neizdarīs. Nav normatīvās bāzes, kurā būtu noteikts, ka pvn ir piemērojams pēc ierēdņa revolucionārās sirdsapziņas. Un ka būtu kaut kādi limiti mašīnu iepirkšanai un pamatkapitālam. Tu vari nopirkt vairākas luksīgas mašīnas lai sava drauga - bagātā arābu tēvocīša uzdevumā, veiktu pētijumu par limuzīnu takšu biznesa iespējām un pieprasijumu Latvijā...  Un lai kāds pamēģina iestāstīt, ka tā nav. Nevis tev ir jātaisnojas, bet vidam - jāpierāda.
|
Wed Oct 24, 2007 1:22 pm |
|
 |
Wassup
Pievienojies: 13 Jan 2009
Komentāri: 3
Atrašanās vieta: Riga
|
Jautājums par autortiesībām:
Situācija ir tāda, ka es gribu tirgot(interneta veikala) ASV razotu preci, bet ta firma/razotās ir loti noraidos attieciibā pret visa veida tālākpārdošanu vai izplatīšanu - pārdot tikai pa tiešo klientam. Arī kad pasūta preces tur tad max vienā pirkumā ir 30. vienības.
1. Kādas nepatikšanas/probllēmas man varētu būt par to ja es savā interneta veikala izmantotu viņu veikala pieejamas produkcijas bildes? Protams, atsaucoties uz vinu majaslapu (Jo rakstiju emailu viniem par šo jautājumu un šie atbildēja ka neatļauj izmantot u.t.t)
2. Kādas man var problēmas un vai tas ir legāli izplatīt viņu preces officiāli caur SIA(neizmantojot vinu bildes, bet paša taisītas), ja viņi tirgo tikai priekš "personal use" un stingri norāda ka ir pret jebkada veita starpniekiem?!
3. Ja es saņemot preci Latvijā samaksāju gan muitu, gan PVN, tad tas nozīmē ka varu pārdot patērātējiem un papildus ar nodokliem saistiitas izmaksas (iznemot UIN) nebūs?
Paldies
|
Tue Jan 13, 2009 2:19 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
Wassup rakstīja:SPAMS, ibio
kautko neesi sajaucis?
tu esi iegājis www.alfisti.lv nevis kā esi domājis www.bezmaksasjuridiskaakonsultaacija.lv
|
Tue Jan 13, 2009 2:22 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
sheit vnk tuseejas sabiedriibas jautraakaa dalja
wassup - dari kaa to dariija padomijaa - liec virsuu kraanu un dari kaa gribi. kautkaadu paaris $$$ deelj tas amerikaanis tev nekaadus tiesas darbus nevediis. padomaa logjiski.
|
Tue Jan 13, 2009 2:32 pm |
|
 |
Sogjis
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 2111
Atrašanās vieta: Riga, Latvija
2000 Alfa-Romeo Spider
|
Trax, Tev pedeja laika kaut kas ar to kranu ir
|
Tue Jan 13, 2009 2:38 pm |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
Par konkreeto wassup probleemu- galvenais, lai autortiesiibu likums nebuutu attiecinaams uz to, ko taisies tirgot.
Citaadi izsakoties, mantas tirgot vari, muzonu vai programmas vai citus garadarbus nee.
|
Tue Jan 13, 2009 2:49 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
KaramBax rakstīja:Par konkreeto wassup probleemu- galvenais, lai autortiesiibu likums nebuutu attiecinaams uz to, ko taisies tirgot.
Citaadi izsakoties, mantas tirgot vari, muzonu vai programmas vai citus garadarbus nee.
Smiekli nāk - izmantot ražotāja bildes tālākpārdošanas sludinājumā... Nu gan izlaidiesw - neko nedarot smelt piķi...
Cik mēs esam izlaidušies... Moš vēl amurikānim piestādi rēķinus par ar komercdarbību saistītajiem izdevumiem...
Un vēl - pats vienkāršākais - tas ražotājs var atteikties tev kaut ko pārdot uzzinot, ka esi starpnieks...
Un paliksi gribot...
Būtu labāk pac ko ražojis un tad tirgojis...
_________________ in Busso we trust...
|
Tue Jan 13, 2009 3:04 pm |
|
 |
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
manam kraanam lieciet mieru  man kaa nelatvietim jauns vaards apguuts, taadeelj tagad to lietoju.
|
Tue Jan 13, 2009 3:09 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Wassup: a Tev principā itāļu autobūve interesē ja? ;D
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Tue Jan 13, 2009 3:10 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Thu May 01, 2025 11:07 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
6 lapa no 11 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|