Autors |
Ziņojums |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
kurbel rakstīja:koijotins rakstīja:par MAFu varu tik pateikt ka bez datordiagnostikas neiztikt
kaareiz ar mafu diagnostika jaataisa "metodam tika", jo kompis tur neko nepateiks
It sevišķi Kurbel mūsu motoriem. Pieslēdz kompi un itkā vis OK bet tomēr. Mums kā reiz pusvecie dīzeļi. Kompis daļu rāda, daļu nē.
Atvienota MAF variantā ja motors atdzīvojas tad viss skaidrs. Pie pieslēgta MAF ar nepareizu gaisa daudzumu, vai temperatūru sākās gļuki. Atvienojot MAF ieslēdzas avārijas režīms un daudzmaz sāk rūkt un iet.
|
Wed Oct 12, 2011 9:00 pm |
|
 |
kurbel
Pievienojies: 17 Apr 2007
Komentāri: 1648
Atrašanās vieta: Carnikava
|
mafs ir krietni smalkaas pasakums par "mos vins pie +5 rada, ka ir +45"
tur buus tieksim +4.8 vietaa +4.3 un viss shkeersaam, diags noteiks pilniigi beigtu mafu
|
Wed Oct 12, 2011 9:01 pm |
|
 |
mareksb
Pievienojies: 13 Apr 2011
Komentāri: 166
Atrašanās vieta: Rīga
1998 Alfa-Romeo 156
|
Norkis rakstīja:kurbel rakstīja:koijotins rakstīja:par MAFu varu tik pateikt ka bez datordiagnostikas neiztikt
kaareiz ar mafu diagnostika jaataisa "metodam tika", jo kompis tur neko nepateiks
It sevišķi Kurbel mūsu motoriem. Pieslēdz kompi un itkā vis OK bet tomēr. Mums kā reiz pusvecie dīzeļi. Kompis daļu rāda, daļu nē.
Atvienota MAF variantā ja motors atdzīvojas tad viss skaidrs. Pie pieslēgta MAF ar nepareizu gaisa daudzumu, vai temperatūru sākās gļuki. Atvienojot MAF ieslēdzas avārijas režīms un daudzmaz sāk rūkt un iet.
man vins strada un ruc ka vajaga un iet ari bet tikai kad ir 2100 lidz 2300 braucot taja diapazona sak raustities taka nestradatu kads cilindrs un neparak aktivi reage uz gazes pedali ka tikai iziet no 2300 apgriezieniem ta aiziet  ak ja man stav gazes iekarta bet ne jau ta ko liek pie mums bet tie;sas iesprices gazes iekarta vialle lpgi 4 un ar to tur saistits nekas nevar but
_________________ Ventilācija,Apkure,Kondicionēšana ,Elektro montāža, vispareja buvniecība, Serviss un Montaža
|
Wed Oct 12, 2011 9:05 pm |
|
 |
kurbel
Pievienojies: 17 Apr 2007
Komentāri: 1648
Atrašanās vieta: Carnikava
|
nu tad pie ienterneta nenoteiksi, jaaskataas kas ar 1)variatoru, 2) kas ar aizdedzes apsteidzes lenkji, jo uzliekot gaazi tas ar mainaas. 3) mozh zobsiskna nav pareizi uzlikt 4) sveces un svechvadi nu un karoche viskautkas
|
Wed Oct 12, 2011 9:11 pm |
|
 |
Norkis
Pievienojies: 27 Oct 2006
Komentāri: 968
Atrašanās vieta: Saulkrasti
2011 Alfa-Romeo Giulietta
|
mareksb rakstīja:Norkis rakstīja:kurbel rakstīja:koijotins rakstīja:par MAFu varu tik pateikt ka bez datordiagnostikas neiztikt
man vins strada un ruc ka vajaga un iet ari bet tikai kad ir 2100 lidz 2300 braucot taja diapazona sak raustities taka nestradatu kads cilindrs un neparak aktivi reage uz gazes pedali ka tikai iziet no 2300 apgriezieniem ta aiziet ak ja man stav gazes iekarta bet ne jau ta ko liek pie mums bet tie;sas iesprices gazes iekarta vialle lpgi 4 un ar to tur saistits nekas nevar but
A kas notiek ja atslēdz NOS. Es savam Chrysleri tādā veidā testēju kura barošanas sistēma gļuko.
|
Wed Oct 12, 2011 9:14 pm |
|
 |
mareksb
1998 Alfa-Romeo 156
|
Norkis rakstīja:mareksb rakstīja:Norkis rakstīja:kurbel rakstīja:koijotins rakstīja:par MAFu varu tik pateikt ka bez datordiagnostikas neiztikt
man vins strada un ruc ka vajaga un iet ari bet tikai kad ir 2100 lidz 2300 braucot taja diapazona sak raustities taka nestradatu kads cilindrs un neparak aktivi reage uz gazes pedali ka tikai iziet no 2300 apgriezieniem ta aiziet ak ja man stav gazes iekarta bet ne jau ta ko liek pie mums bet tie;sas iesprices gazes iekarta vialle lpgi 4 un ar to tur saistits nekas nevar but
A kas notiek ja atslēdz NOS. Es savam Chrysleri tādā veidā testēju kura barošanas sistēma gļuko.
uz gazes viss ir ok un atsledzot vinu nost notiek ari raustisanas  vienvard sakot jamekle kads meistars kurs rubi alfas  jo neta tapat nevar diognosticet vainu bet tikai apmeram kas varetu but vainigs .
man ari likas ka varetu but gaisa meritajs vai lamde zonde jo ja butu sveces vai vadi tie neraustitos pie noteiktiem apgriezieniem
_________________ Ventilācija,Apkure,Kondicionēšana ,Elektro montāža, vispareja buvniecība, Serviss un Montaža
|
Wed Oct 12, 2011 9:19 pm |
|
 |
mareksb
1998 Alfa-Romeo 156
|
negulam minam miklu talak
sodien intreses dzits atsledzu to MAFU  un nekas ta ari nemainijas  ka raustijas ta raustas
ta ka talak kadas vel versijas
ak ja uz diagnostiku es pieteicos tikai uz nakamo nedelu  taka drosi varat izteikt vel savas versijas  varbut kadam pectam tas viss noderes un nebuss jatere ilgs laiks
|
Thu Oct 13, 2011 3:41 pm |
|
 |
cuchins
Pievienojies: 13 Aug 2009
Komentāri: 425
|
|
Thu Oct 13, 2011 3:48 pm |
|
 |
mareksb
1998 Alfa-Romeo 156
|
nu ir noskaidrots iemesls manai problemai  ir mistiska veida neiet viena sprausla uz maziem apgriezieniem
taka ja kadam ir piedavajuma sprauslas no 1.8 tad labprat nopirksu
|
Fri Oct 14, 2011 6:37 pm |
|
 |
Loder
Pievienojies: 01 Jun 2012
Komentāri: 18
|
palaidniex rakstīja:Ģirtonkuls rakstīja:man tā bija ar 155. ilgi netiku galā jo arī neviens nevareja konstatet droši. nominīju gaisa ieplūdi (no donora) un sveces un vadus un filtru - pazuda, kurš bija vainigs tā īsti nezinu.
Man 155 bija beigts viens elektroniskais sadalītājs, nomainīju to un tā sadalītāja komutatoru un viss aizgāja
Tikai šo diagnozi uzstādīja ļoti ilgā laika posmā...
No sākuma pie vainas bija sveces, tad svečvadi tad motora vadības bloks...
Nomainot diagnostiķi šaizi uzzīmēja momentā...
Varbūt vari ieteikt kādu sakarīgu diagnostiķi, man 155 arī pie mazajiem apgriezieniem "rīstas" pie kompja pieslēdzot izskatās ka gaisu par daudz sūc, vabūt MAFs ir jakalibrē vai spoles čakarējas, Sveces un vadus jau nomainīju.
Pēdējoreiz rediģējis Loder Mon May 19, 2014 12:44 pm; pavisam rediģēts 3 reizes
|
Mon May 19, 2014 12:39 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
pārbaudi vai nav kāda vakuuma noplūde vai taml. izskati visas kartera ventilācijas kas iet no motora ieplūdē utml.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Mon May 19, 2014 12:42 pm |
|
 |
Loder
|
j.k. rakstīja:pārbaudi vai nav kāda vakuuma noplūde vai taml. izskati visas kartera ventilācijas kas iet no motora ieplūdē utml.
ar "starta gāzi" nostaigāju, apgriezieni nemainījās, vai vēl kā savādāk to var pārbaudīt?
|
Mon May 19, 2014 12:47 pm |
|
 |
j.k.
Member of

2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
tukšgaitas vārsts strādā pareizi?
|
Mon May 19, 2014 1:07 pm |
|
 |
Loder
|
j.k. rakstīja:tukšgaitas vārsts strādā pareizi?
īsti nezinu, bet tukšsgaitā turās apgriezieni ap 800-900,
|
Mon May 19, 2014 3:11 pm |
|
 |
j.k.
Member of

2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Itkā jau aprēķinam divas puses - gaisu par daudz sūc no otras puses var nozīmēt, ka degvielu pa maz smidzina? spiediens rampā? kā uzvedas pie droseles atvēršanas? lēnīgi vai ātri reaģē? ko lambda saka ?
|
Mon May 19, 2014 3:13 pm |
|
 |
|