|
5 lapa no 7 lapām pavisam
|
Benzīns vai Dīzelis?
95E |
   |
48% |
( 42 ) |
98E |
   |
22% |
( 19 ) |
D |
   |
25% |
( 22 ) |
bioD |
   |
0% |
( 0 ) |
Propāns - Butāns |
   |
3% |
( 3 ) |
Vai varbūt dabas gāze? |
   |
0% |
( 0 ) |
Balsis pavisam : 86
|
|
Autors |
Ziņojums |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
elbee rakstīja:NIKSONS rakstīja:Es esmu dīzeļu piekritējs, jo nevis dēļ kapeikas , bet man patīk lielā grieze, ko tas motors piedāvā
beidzot viens pateica kaut ko logisku. dizelu vilkme forsa, man ari patik sobrid laikam vienigais, kas mani tomer atturetu no dizela, ir ta potencialas problemas un saistitie izdevumi. neesmu dzirdejis, ka kads modernais dizelauto butu spejigs nobraukt kaut vai 50k km bez kadam specifiskam dizelu saizem, kuras jarisina dilercentra. tas, protams, braucot ar musu dusos noperkamo salarku. un es ari neticu tiem pagarinatajiem ellas mainas intervaliem. bmw dizeliem turbinas jau pie otras ellas mainas ir beigtas un ziema, kad ara ir -25 un 9:00 jabut kada svariga sapulce, tas krams izdomas nepielekt.
bet benzina dzinejam uz 100k km nomaini lambda zondes un mizo talak. perkot lietotas maisnas ar attitu pusmiljonu tas ir vel izteiktak, dizelim visdrizak ir beigts viss, benzinam nomaini lambdas, mafu un mizo talak 
Alfai ir 55, bobikam 85 km uz šiltes.
Alfai - 0 jautājumu
Boikam nomainija atgāzu recirkulācijas vārstu
Prolēma parādijās Vācijā, tur servisa fīrers teica
Citāts:tu neesi pirmais ar šādu problēmu. Godīgi sakot, visiem dīzeļiem pēc 120 - 150 k km tas vārsts ir jāmaia. Bet tu esi pirmais, kuru es redzu ar nobraukumu zem 100k km un šo problēmu
Vārsts bija garantijā. Vāciets teica, ka tas maksājot 130 EUR. Pie mums gan jau 250 Ls + 200 Ls par dienas darbu
97 % bobikā tika lieta statoil degviela
_________________ A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
|
Tue Sep 21, 2010 10:13 am |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
Atrašanās vieta: Rīga
|
NIKSONS rakstīja:Boikam nomainija atgāzu recirkulācijas vārstu
Prolēma parādijās Vācijā, tur servisa fīrers teica
Citāts:tu neesi pirmais ar šādu problēmu. Godīgi sakot, visiem dīzeļiem pēc 120 - 150 k km tas vārsts ir jāmaia. Bet tu esi pirmais, kuru es redzu ar nobraukumu zem 100k km un šo problēmu
LV gan jau teiktu - jā šitais vārsts parasti ap 60-90Kkm nobirst
|
Tue Sep 21, 2010 10:16 am |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
pedeja laika sanaca diez gan daudz nobraukt ar dizeliem, radas paris secinajumi, ar kuriem velejos padalities saja diskuja. pirmais eksemplars bija svaigs nomas Opel Insignia automats ar 2l CDTI un musu pasu Bruno (Alfa 146) ar 8v 105zs 1.9 JTD
abi butiba ir tie pasi dzineji, Opel joprojam izmanto nedaudz modificetus Fiat dizelus. divaini ir tas, ka Alfas vecais 8v dizelis tarksk un kratas mazak ka Opel jaunais 16v dizelis. un tas ir ieverojami asaks. ok, opelis noteikti ir kadu pustonnu smagaks. forsi ir braukt pa soseju, veikt apdzisanas manevrus, abi vini parliecinosi cel 80~130 km/h, kas ir tas atrums, kura uz sosejas visbiezak vajag paatrinajumu. Opelis ar 16v motoru labi cel ari pec 130, Alfas 105zs motoritis virs 140 sak beigties. vel ir forsi manevret pa pilsetu. un divaina karta ar rokas karbu man patik labak. par vadamibas ipasibam soreiz neko neteiksu, bet varbut Opela loti attalinata cela sajuta ir pie vainas tam, ka Bruno ar rokas karbu skiet forsaks.
nu un visbeidzot forsi ir videjie paterini, Opelim grozijas 7~8l robezas. nemot vera, ka tas ir liels, smags universalis ar automatu un visam musdienu ekstram, ir ok. un Bruno 900+ km tika nobraukti ar kadiem 55l degvielas braucot nedomajot par ekonomiju, tatad kaut kadi 6l uz 100km.
tie, kas stasta, ka vinu dizeli tere 5, 4, 3l vai vispar razo degvielu klat, vai nu melo, vai nu taisa korkus un rada avarijas situacijas uz cela traucedami satiksmi braucot neadekvati leni. benzina masina, kas lidzigi iet uz sosejas, tatad ar normali viusmaz 2l motoru, butu noedusi pa kadu litru diviem vairak, kas ir lats pusotrs uz 100km. pret visiem auto iegades un uzturesanas izdevumiem nav nemaz tik izkirosi daudz. no otras puses uz nobrauktiem 1000km sanak vienas liekas vakarinas normala restorana vai iespeja nobraukt vel kadus 200 bonusa km.
talak sliktas zinas. kamer nenem rokas hronometru liekas, ka viss ir kartiba, turbina snac, paatrinajums baiss, sedekli spiez, bet Bruno ar cetriem cilvekiem uz borta no 0 - 100 km/h sasniedz apalas 15 sekundes, Opelis drosvien par kadu sekundi atrak, bet tas vienalga ir sausmigi leni. pilsetas dragreisos labak nepiedalities. ja Alfas JTD skana ibriziem, kad motors labi uzsilis, ir pat patikama, tad Opela 16v skan ipasi pretigi. auksti kratas baigi, smird un tankos pistoles joprojam ir netiras.
rezume- dizeli smird un kratas, ne suda neiet un realaja dzive un asptaklos nav nemaz tik ekonomiski  tomer tie ir mazliet ekonomiskaki par benzinniekiem un vilkme sosejas rezimos ir loti patikama. vai sev izveletos dizeli? visdrizak, ka tomer ne, ja nu vienigi nebutu ikdiena janovale baigie attalumi.
|
Sun Jul 17, 2011 4:10 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
dizelis atmaksajas ar uzviju ja katru dienu tiek nobraukti 150 un vairak kilometri  un mans noverojums par 1.9 ir tads ka pilseta vins ir niprs un patikams tacu ja uz sosejas pec 130 vairs isti nav savukart 2,4 pilseta no vietas ir gausaks tacu uz sosejas ir cita lieta  mans viedoklis ir ka ikdienas garajiem gabaliem dizelis ir  tacu brivdienam vajag benzinieku
cammon rail ir lieta
p.s tikai nesitiet stipri par maniem kadreizejiem uzskatiem par dizeliem
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Sun Jul 17, 2011 4:57 pm |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
koijotins rakstīja:dizelis atmaksajas ar uzviju ja katru dienu tiek nobraukti 150 un vairak kilometri un mans noverojums par 1.9 ir tads ka pilseta vins ir niprs un patikams tacu ja uz sosejas pec 130 vairs isti nav savukart 2,4 pilseta no vietas ir gausaks tacu uz sosejas ir cita lieta mans viedoklis ir ka ikdienas garajiem gabaliem dizelis ir tacu brivdienam vajag benzinieku
cammon rail ir lieta
piekrītu par visiem 100 kojotam par to ka dīzelis ir finansiāli izdevīgāks pie nosacījuma ja dienā ir jānopiļij vismaz 120-160km un lielākā daļa pa pilsētu.man te šovasar sanāk tā vidēji dienā noskaldīt 100-160km un nu zaļajam pieliet E98 ir diezgan smagi,toties Brunim ielei pa 20ls un gandrīz visu nedēļu var piļīt
bet nu sev kā personīgo,ikdienas auto dīzeli paļubomu nevēlos
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Sun Jul 17, 2011 5:04 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
vilsons rakstīja:koijotins rakstīja:dizelis atmaksajas ar uzviju ja katru dienu tiek nobraukti 150 un vairak kilometri un mans noverojums par 1.9 ir tads ka pilseta vins ir niprs un patikams tacu ja uz sosejas pec 130 vairs isti nav savukart 2,4 pilseta no vietas ir gausaks tacu uz sosejas ir cita lieta mans viedoklis ir ka ikdienas garajiem gabaliem dizelis ir tacu brivdienam vajag benzinieku
cammon rail ir lieta
piekrītu par visiem 100 kojotam par to ka dīzelis ir finansiāli izdevīgāks pie nosacījuma ja dienā ir jānopiļij vismaz 120-160km un lielākā daļa pa pilsētu.man te šovasar sanāk tā vidēji dienā noskaldīt 100-160km un nu zaļajam pieliet E98 ir diezgan smagi,toties Brunim ielei pa 20ls un gandrīz visu nedēļu var piļīt
bet nu sev kā personīgo,ikdienas auto dīzeli paļubomu nevēlos
paris menesus atpakal sanaca tikt pie bezakcizes degvielas(zemniekiem paredzeta) tad vase sanaca  santimu 65 sani par litru tanka no blakus pistoles  sikums bet uz pustonnu patikams
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Sun Jul 17, 2011 6:00 pm |
|
 |
kaspars
Pievienojies: 21 Oct 2006
Komentāri: 2200
|
pec 166 trīslitra 156 JTd liekas ka vispār neko need
_________________ candymountainmotorsports ™
...because only milk and juice comes in 2L...
|
Mon Jul 18, 2011 10:02 am |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
[quote="kaspars"]pec 166 trīslitra 156 JTd liekas ka vispār neko need  [/quote
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Mon Jul 18, 2011 10:10 am |
|
 |
Ti
Pievienojies: 16 Jan 2009
Komentāri: 1186
Atrašanās vieta: Riga
2006 Alfa-Romeo 156 CW
|
+ 1
_________________ Traktors izbijis
|
Mon Jul 18, 2011 10:16 am |
|
 |
Jancix
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 1575
2000 Alfa-Romeo 166
|
kādās pozīcijās dīzelis sanāk neizdevīgāks, ja brauc mazāk par 150km dienā?
Mon Jul 18, 2011 11:43 am |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Jancix rakstīja:kādās pozīcijās dīzelis sanāk neizdevīgāks, ja brauc mazāk par 150km dienā?
Grāmatu neesmu lasījis (nav bijis dīzelis), bet imho alfām kopš 90to gadu vidus dīzeļi ir ekonomiskāki pie jebkādiem nobraukumiem (tīri dēļ 16vTS/JTS/v6 uzturēšanas izmaksām vs jtd).
Bet kurš tad pērk Alfu, lai ekonomētu?
Ja patīk dīzeļi, tad jau nav problēmas, bet man nepatīk...
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Mon Jul 18, 2011 11:56 am |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
Jancix rakstīja:kādās pozīcijās dīzelis sanāk neizdevīgāks, ja brauc mazāk par 150km dienā?
sukni, sprauslas, filtri, kvelsveces, mafi, mapi, papi... egr varsts, udens baka, udens filtra... turbinas remonts, iepludes tirisana... un vel ir jau pazistamas, vecas labas pozicijas "smirdunkratas" un "ziemanevarpielaist"
|
Mon Jul 18, 2011 11:58 am |
|
 |
altez
Member of

Pievienojies: 09 Oct 2006
Komentāri: 2772
|
Pēc 5dienas izbrauciena ar Bruno man arī sāk likties, ka nopietni jāpārdomā vērtības dzīvē.  Tam auto degvielas rādītājs vispār nekrītas!! Ka ne sitams!  Man jau sen ar savām benzīnkapsētām būtu jāpilda otrā bāka, a bruno vēl spītīgi turas labi ja ap pusbāku. Un jāatzīst, ka visi apdzīšanas manevri ar 4 purniem mašīnā tika veikti bez mazākā stresa. Tas auto tiešām iet.
Cik tam 1.9 JTD ar 8v ir lopi? 115? Manai 155 ar 1.7 TS bija tieši tikpat. Ar tukšu auto gāja diezgan līdzīgi, bet ar pilnu... dīzelis izgrieztu pogas vienā setā.
Mans secinājums - brīvdienām un trasei - viennozīmīgi benzīnnieks, bet ikdienai - es labprāt iehavotu auto ar šādu saprātīgu dīzeļdzinēju.
Piebilde - tas 1.9 JTD vispār nekratās! Ok, minimāli tukšgaitā, bet visādi citādi - pat nepateiksi, ka dīzelis.
|
Mon Jul 18, 2011 12:00 pm |
|
 |
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
elbee rakstīja:Jancix rakstīja:kādās pozīcijās dīzelis sanāk neizdevīgāks, ja brauc mazāk par 150km dienā?
sukni, sprauslas, filtri, kvelsveces, mafi, mapi, papi... egr varsts, udens baka, udens filtra... turbinas remonts, iepludes tirisana... un vel ir jau pazistamas, vecas labas pozicijas "smirdunkratas" un "ziemanevarpielaist"
Jā, jā bencineriem gan problēmas nekad nau
Sūkņi viņiem nebrūk
sveces nav jāmaina
filtri paši attīrās
mafi un ēgāeri arī iet saules mūžu
ūdens bākā nevar bū, jo benzīna bākā kndensāts neveidojas
zobsiksnas netrūkst un eļļa nezūd...
Pirms gadiem 7 - 8 biju laukos ar oooo a4 tdi. Tā bija viena no retajām mašīnām, kuru -33 grādos varēja piešķilt. Kādus 5 benzinerus tajā rītā ievilku
_________________ A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station.
|
Mon Jul 18, 2011 12:37 pm |
|
 |
ralfins
Member of

Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
|
NIKSONS rakstīja:elbee rakstīja:Jancix rakstīja:kādās pozīcijās dīzelis sanāk neizdevīgāks, ja brauc mazāk par 150km dienā?
Jā, jā bencineriem gan problēmas nekad nau
Sūkņi viņiem nebrūk
sveces nav jāmaina
filtri paši attīrās
mafi un ēgāeri arī iet saules mūžu
ūdens bākā nevar bū, jo benzīna bākā kndensāts neveidojas
zobsiksnas netrūkst un eļļa nezūd...
Pirms gadiem 7 - 8 biju laukos ar oooo a4 tdi. Tā bija viena no retajām mašīnām, kuru -33 grādos varēja piešķilt. Kādus 5 benzinerus tajā rītā ievilku 
...+1, ...elbee bišku par kādiem gadiem desmit iestrēdzis pagātnē...  , tak sen jau šeit pierādījies, ka nav iespējams objektīvi novērtēt dīzeļa plusus un mīnusus, tāpēc tukšs bazars, kas atkārtojas aptuveni reizi divos mēnešos...
|
Mon Jul 18, 2011 12:41 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Wed Jun 18, 2025 8:48 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
5 lapa no 7 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|